מילון כלכליסט
עסקים קטנים
עסקים קטנים  
צילום: Shuterstock
 

סיפורם של עסקים קטנים בישראל בשנת 2017

בישראל, מעל חצי מיליון עסקים קטנים, וכרבע מיליון עצמאיים המנהלים עסקים ללא עובדים נוספים. כשאלו המספרים, יצאנו לבדוק את שני כיווני ההשפעה של הכלכלה על העסקים הקטנים ולהפך

בשיתוף ט.מ.ל 14.05.17

מחזור העסקים הקטנים עומד על כ - 10% מכלל המחזור הכספי במגזר העסקי, אותם עסקים מעסיקים עד חמישה עובדים, מה שאומר שבפועל העסקים הקטנים בישראל מעסיקים כ-11% מכלל המועסקים במשק. כל מי שעומד בראש עסק קטן בישראל יודע כי התופעות המתרחשות בזירת המאקרו של הכלכלה הישראלית, משפיעות באופן דרמטי על יציבות העסק הקטן ורווחיו.



עסקים קטנים הם לא פעם כאלו שחיים "מהיד לפה", עם צריכה של ההכנסות שלהם ומתח רווחים נמוך. לכן, העסקים הקטנים מושפעים מאוד מתופעות מאקרו כלכליות כמו למשל האטה כלכלית, פחות השקעות, יתר זהירות של לקוחותפוטנציאליים, תחשיב כספי מהודק יותר ותנאים נוקשים יותר של המוסדות הפיננסיים הממשלתיים.

 

בשנת 2017 עסקים קטנים מנהלים מאבק תמידי המתרחש בכלל הזירה העסקית- עצמאית בישראל. המאבק הוא לשם הרחבת הזכויות לעסק הקטן, זאת בכדי להגדיל את טווח ההישרדות של עסקים בישראל. הסטטיסטיקה הקרה אומרת שאחד מתוך עשרה עסקים קטנים לא ישרוד את השנה הקרובה. בפועל, רק 16% מתוך 800 מיליון השקלים המועברים על ידי בנקים ומוסדות פיננסיים לתקצוב עסקים, מגיע בפועל לעסקים קטנים.

 

יום העסקים הקטנים - חשוב לעודד ולסייע בפעילות העסקים הקטנים

 

"יום העסקים הקטנים" היא יוזמה של בנק הפועלים, ליום אחד בשנה בו מקבלים העסקים הקטנים בישראל חשיפה באמצעי הפרסום של הבנק להגדלת המודעות במשק הישראלי לעבודה עם העסקים הקטנים. השנה, התקיים יום העסקים הקטנים בפעם החמישית ברציפות, בתאריכים 10-11 למאי.המשק הישראלי (וגם אנחנו, כל אחד מאיתנו, כצרכנים) יכול לעשות רבות על מנת להקל על הישרדותו של כל עסק קטן - ואולי ההתחלה תהיה בויתור על תשלומים בשיטת "שוטף + +" והעברת תשלומים לעצמאיים ועסקים קטנים בשוטף, על מנת לחסוך מעסק שנאבק על הישרדותו את הצורך לממן את פעילותו מההון האישי עד לקבלת התשלומים.

 

עסק קטן זה עסק לא פשוט, חשוב להתייעל
עסק קטן זה עסק לא פשוט, חשוב להתייעל צילום: Shuterstock

 

התנהלות טכנולוגית חכמה יותר = התייעלות כלכלית

 

בעוד שהעסקים הקטנים עובדים מול בירוקרטיה מיושנת, וחוקים משתנים, ברמת המיקרו אנחנו חווים מהפכה של ממש. התנהלות טכנולוגית חכמה יותר בכל המישורים. אנחנו מחפשים להתנהל בצורה חכמה יותר מבחינת הזמן וההספק, לייעל את העבודה ולאפשר לעצמנו זמן איכות עם המשפחה והילדים, שהרי רוב העצמאיים אינם זוכים לזמן כזה.

 

ברמה הכלכלית, אנחנו מחפשים ומשתמשים בפתרונות טכנולוגיים רבים שמוצעים לנו כיום ותפקידם להקל עלינו, להפוך אותנו לצרכנים ועסקים חכמים ולייעל את הפעילות הפיננסית של העסק.

 

איך מתייעלים כלכלית כיום?

 

• שומרים על קשר קבוע עם הבנקים באמצעות הטלפון הנייד: האפליקציות החכמות מאפשרות לנו לעקוב אחר מצב העו"ש והאשראי של העסק כל הזמן, ללמוד מה קורה בכל רגע ולתכנן את היום, השבוע או החודש. המעקב הזה הופך אותנו ליעילים יותר מבחינה כלכלית.

• משתמשים באינטרנט למכירה וקנייה: האינטרנט מאפשר לנו למכור יותר, לשווק יותר ולקנות מספקים זולים יותר. מערכות הסליקה החכמות מאפשרות לנו לקבל חיובים בכרטיסי אשראי אונליין, באופן אוטומטי וללא טיפול של שירות לקוחות רב עובדים. דרך האינטרנט אנחנו עורכים סקרי שוק בין ספקים ומוצאים סחורה, חומרי גלם ושאר מוצרים נצרכים במחירים טובים יותר.

• משתמשים במערכות חכמות לניהול השכר: תוכנות שכר מתקדמות וקלות לתפעול מאפשרות לנו ליצור אוטומציה בדיווחי השכר והעברת המשכורות לעובדים. אנחנו חוסכים שעות עבודה יקרות בעסק ומעבירים את המשכורות בצורה מהירה, יעילה ונוחה לעובדים שלנו.

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות