$
בורסת ת"א

הבור של שמעון ויינטרוב ברוסיה: הפסד של 100 מיליון יורו ל-BCRE בשנת 2016

המשבר ברוסיה גרם לירידה בערך פרויקטי הנדל"ן של BCRE במדינה ב-2016. אחזקת החברה בבראק אן וי, שבה ניטש קרב עז בין בעל השליטה למנהלים, היא היחידה שהניבה לה רווח משמעותי - 109 מיליון יורו

אורן פרוינד 16:2430.04.17

איש העסקים הישראלי שמעון ויינטרוב ספג הפסד תפעולי עצום של 102 מיליון יורו בשנת 2016 בפעילות הנדל"ן שלו שמרוכזת תחת חברת BCRE שפועלת ברוסיה ארה"ב וגרמניה לעומת הפסד של 27 מיליון יורו בתקופה המקבילה. כך דיווחה החברה במהלך הסופ"ש האחרון למשקיעים שלה בבורסת לונדון, שם היא נסחרת לפי שווי של 175 מיליון יורו לאחר שאיבדה -  10% מערכה מתחילת השנה.

מה דעתך על מניית בראק אן וי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

ההפסד הזה מחליש את טענותיו של ויינטרוב בסכסוך העסקי שפרץ בחודשים האחרונים נגד אופיר רחמים וגל טננבאום, שני המנהלים הישראלים של חברת בראק אן וי (חברה בת של BCRE), שטוענים כי ווינטרוב מנסה להביא לשינויים בבראק אן וי שלא לטובת כלל בעלי המניות אלא לטובתו האישית בעקבות מצוקת מזומנים והפסדים מתמשכים של BCRE. כעת הטענות של שני המנהלים מגובות במספרים.

 

חברת BCRE פועלת בשוקי הנדל"ן של ארה"ב רוסיה וגרמניה. בארה"ב היא פועלת באמצעות שני פרויקטים של דיור במנהטן ניו יורק שנמצאים בשלבי בנייה שהניבו במהלך 2016 רווח של 13 מיליון דולר כתוצאה מעלייה בשווי הנכסים (רווחי שערוך). הרווח הזה קוזז בהפסד של 99.7 מיליון יורו שנרשם עבור הפעילות ברוסיה, שם היא עוסקת בהקמה של פרויקטים של דיור שספגו ירידת ערך משמעותית עקב המשבר הכלכלי ברוסיה, עליית הריבית והפרשי מט"ח. למעשה, האחזקה של BCRE (26.3%) בבראק אן וי שפועלת בשוקי הנדל"ן של גרמניה היא היחידה שהניבה לה רווח משמעותי במהלך 2016.

 

הרווח מהפעילות בגרמניה הסתכם בכ-109 מיליון יורו, אולם הוא כולל בתוכו רווח חשבונאי של 50.4 מיליון ורו שנבע כתוצאה מהפסקת האיחוד של בראק אן וי בדוחותיה לאחר אובדן שליטה במהלך 2016. בשורה התחתונה חברת BCRE רשמה הפסד של 3.7 מיליון יורו (מיוחס לבעלי המניות) אולם בנטרול הרווח החשבונאי היא הייתה רושמת הפסד של 51 מיליון יורו בשורה התחתונה.

 

שמעון ויינטרוב מבעלי השליטה בקבוצת בראק קפיטל שמעון ויינטרוב מבעלי השליטה בקבוצת בראק קפיטל צילום: אוראל כהן

 

בראק אן וי היא החברה הבת של BCRE שנסחרת בבורסה בת"א לפי שווי של 2.5 מיליארד שקל ונחשבת לזרוע הטובה ביותר של הקבוצה. בחודשים האחרונים הסכסוך בין ווינטרוב לבין שני מנהליו בבראק אן וי התפרסם על רקע הרצון של הראשון לפטר את הדירקטור הבלתי תלוי רוברט ישראל בטענה להתנהגות בלתי הולמת. ויינטרוב ביקש למנות במקומו שלושה דירקטורים אחרים מטעמו.

 

באופן חריג המנהלים ושאר חברי הדירקטוריון התנגדו לבקשה של ויינטרוב וטענו כי הבקשה הזו נועדה על מנת לשרת את צרכיו האישיים של ויינטרוב. מנגד, ויינטרוב טען כי מדובר בבקשה לגיטימית של בעל שליטה בחברה. בסופו של דבר החליט ויינטרוב להיענות לעת עתה לדרישות המנהלים ומשך את בקשתו לפטר את הדירקטור ישראל על מנת שלא ליצור לחץ שלילי על המניה.

 

מהדוחות של BCRE עולה כי אכן קיימת בעיית נזילות מסוימת בחברה למעלה. החברה דיווחה כי היא נמצאת בהפרה של אמות מידה פיננסיות לגבי חוב של 267 מיליון דולר לבנקים ברוסיה (שנלקחו בריבית של 13%) וכי היא מנהלת מו"מ להסדיר את התנאים, בין היתר על ידי מתן ערבויות שונות בגובה של 12.8 מיליון דולר. בקופת החברה (לפי דוח סולו) מצויים מזומנים בהיקף של 12.5 מיליון יורו לאחר שהיא שרפה מזומנים בהיקף של 10 מיליון יורו במהלך השנה החולפת.

 

מ-BCRE נמסר בתגובה: "החברה סיימה את שנת 2016 עם הון עצמי של כ-255 מיליון יורו, הגבוה בכ-15 מיליון יורו ביחס ל-2015. זאת כאשר השווי בספרים של ההחזקה בגרמניה נמוך משווי השוק הנוכחי, ובנוסף על כך לחברה פרויקטים גדולים במנהטן המצויים בשלבי פיתוח.

 

"ביחס לפעילות החברה ברוסיה, לאחר ההתקדמות שהושגה עם הבנקים הרוסיים במהלך 2016 לעניין ארגון החוב - התזרים אחרי ריבית הנו מאוזן, וההפסדים המיוחסים לפעילות זו נובעים משיערוך. יתרת ההשקעה הכוללת ברוסיה מוערכת בכ-37 מיליון יורו, ומהווה חלק קטן מהפורטפוליו של החברה. כמו כן, כל הנכסים בנויים, מניבים וכאמור מאוזנים תפעולית.

 

"החברה רואה בתוצאותיה לאחר המשבר העמוק ברוסיה עדות לחוסנה ומפנה את הציבור לדוחותיה הפומביים לטובת היכרות עם פוטנציאל החברה ותוכניותיה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x