$
משפט

ביהמ"ש אישר: רשת היי קיו תימכר לארקדי אטינגן תמורת 3.3 מיליון שקל

חברת Global university syste, שתרכוש את רשת ההכנה לפסיכומטרי הקורסת, הוקמה על ידי אטינגן, ישראלי לשעבר ממוצא רוסי המתגורר כיום בלונדון. גברה בתחרות על רשתות חינוך בינלאומיות נוספות וכן על רשת קידום הישראלית

ספי קרופסקי 11:0023.04.17

נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, אישר היום (א') את מכירת רשת High Q הקורסת לחברת Global university system הבינלאומית תמורת 3.3 מיליון שקל. 

 

 

החברה הבינלאומית שמשרדיה הראשיים ממוקמים בהולנד ובבריטניה הוקמה על ידי ארון (ארקדי) אטינגן, ישראלי לשעבר ממוצא רוסי המתגורר כיום בלונדון. היא גברה בתחרות על רשתות חינוך בינלאומיות נוספות וכן על רשת קידום הישראלית ותרכוש את הרשת להכנה לפסיכומטרי.

ארקדי אטינגן, מייסד Global university system ארקדי אטינגן, מייסד Global university system
עו"ד קרן רייכבך סגל. המפרקת הזמנית עו"ד קרן רייכבך סגל. המפרקת הזמנית צילום: אוראל כהן

 

המשמעות היא כי 2,000 הסטודנטים שהיו רשומים ערב הקריסה ללימודים במגוון הקורסים של הרשת, ובהם הכנה לבגרויות, קורסים באנגלית וקורס הפסיכומטרי הצפוי להיפתח השבוע – יוכלו להמשיך בלימודיהם כרגיל.

 

עובדיה של רשת High Q הגישו לפני החג בקשה לפירוק החברה לאחר שמנכ"ל ובעלי הרשת, שם לוי, הודה בהודעת מסרון ששלח לעובדיו ולנציגיהם כי אינו יכול לשלם את משכורות מרץ. השופט אורנשטיין קיבל את בקשת העובדים ומינה את עו"ד קרן רייכבך סגל למפרקת זמנית. הרשת מעסיקה כ-230 עובדים, מחציתם מורים, ופרוסה עם 30 סניפים בכל הארץ מבאר שבע בדרום ועד קריית שמונה בצפון. לומדים מה נכון לערב הפירוק כ-2,000 סטודנטים.

 

"מאמינים שמדובר במותג מוביל"

 

החברה הרוכשת הוקמה ב-2013 על ידי ארון (ארקדי) אטינגן (38), יהודי יליד רוסיה שעלה לישראל והתגורר בה עד גיל 18, אז עבר לבריטניה ללמוד מנהל עסקים וכלכלה. בראיונות לתקשורת הבריטית הוא סירב לחשוף היכן למד מכיוון שטען שמדובר ב"מוסדות מתחרים" לשלו, אך הודה כי מעולם לא חשב שייכנס לתחום החינוך אלא שיישאר איש עסקים בלבד. "את העסק הראשון שלי פתחתי בגיל 11 ואז עסק נוסף בגיל 15", הוא סיפר בראיון ל-City A.M הבריטי.

 

עו"ד חיות גרינברג. ייצגת את עובדי היי קיו עו"ד חיות גרינברג. ייצגת את עובדי היי קיו צילום: אוראל כהן

 

מנכ"ל חברת Global university system ושותפו של הבעלים, ולרי קיסילבסקי, מסר לאחר הדיון כי הוא "מאוד שמח על החלטת בית המשפט. עכשיו הפוקוס שלנו הוא להיכנס לעניינים כמה שיותר מהר ולייצב את החברה. אנחנו מאמינים שמדובר במותג מוביל". לשאלת "כלכליסט" האם בכוונת החברה להתרחב בהמשך לתחומים נוספים בישראל, ענה קיסילבסקי בחיוב וציין כי "נבחן את האפשרות בבוא העת".

 

ולרי קיסילבסקי, מנכ"ל חברת Global university system ולרי קיסילבסקי, מנכ"ל חברת Global university system צילום: אוראל כהן

 

בדיון למעשה נקבע כי חברת High Q תמשיך לפעול תחת המותג הנוכחי שלה מבלי לשנות אותו. מהחברה המוכרת הובהר כי למרות שבהסכם שהושג הם מחויבים להשאיר 90% מהעובדים, אין בכוונתם לפטר אף עובד בשלב הראשון. יחד עם זאת, בשבועיים הקרובים תיבחן האפשרות לסגור כמה מ-30 הסניפים של החברה שבהם לא מתבצעת כמעט פעילות.

 

בתוך כך, ההנהלה החדשה עורכת כעת מאמצים להחזיר סטודנטים שעזבו את הרשת ועברו לאחת המתחרות. לאחר הדיון מסרו מטעם ההנהלה החדשה כי "במהלך תקופת הקפאת ההליכים, פנו מספר חברות לצעירים שנרשמו להיי קיו במטרה לשכנעם לעבור ללמוד אצלם. החברות ניצלו את חוסר הוודאות שהיה קיים לעניין עתיד הרשת. היי קיו, תחת הבעלות החדשה, פונה כעת לכל התלמידים שנרשמו להיי קיו וביטלו את הרישום וכן לתלמידים ששקלו ללמוד בהיי קיו. לפי ההצעה של היי קיו, היא תישא בתשלום המלא של דמי הביטול של תלמידים שיבטלו את הרישום בחברות המתחרות וירשמו מחדש ללימודים בהיי קיו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x