$
רכישות

הסינים מעוניינים לרכוש קבוצות גרמניות

מספר קבוצות בליגת הכדורגל הגרמנית הגיבו לדיווחים לפיהם התאגיד הסיני פוסון ניהל מגעים להשקעה בשש קבוצות לפחות. במקביל, וולפסבורג ובאיירן מינכן פתחו משרדים חדשים בסין

שירות כלכליסט 13:0627.03.17
מספר קבוצות בליגת הכדורגל הגרמנית הגיבו לדיווחים לפיהם התאגיד הסיני פוסון ניהל מגעים להשקעה בשש קבוצות לפחות. במקביל, וולפסבורג ובאיירן מינכן פתחו משרדים חדשים בסין.

 

 

 

ורדר ברמן נגד לייפציג. מחפשים משקיעים חיצוניים ורדר ברמן נגד לייפציג. מחפשים משקיעים חיצוניים צילום: איי אף פי

 

המגזין העסקי קפיטל המתפרסם בגרמניה דיווח בהתבסס על מקורות בבונדסליגה ובמגזר הפיננסיים כי פוסון מנהלת מגעים עם מועדונים גרמניים מאז 2015. לפי הדיווח, המועדונים המדוברים כוללים את וורדר ברמן, בורוסיה דורטמונד, הרטה ברלין, וולפסבורג, המבורגר ובורוסיה מנשנגלדבך.

 

לפי הדיווח, השיחות התמקדו בהשקעות שישאירו את הסינים כמשקיעי מיעוט בקבוצות, זאת בשל החוקים הנוקשים בליגת הכדורגל הגרמנית בנוגע לבעלות על קבוצות. ב-2015 הידקו בליגה את החוקים כשהציבו שורה של מגבלות על בעלות צולבת.

 

לפי החוקים, חברות בינלאומיות ואנשים פרטיים מורשים להיות מעורבים בשלוש קבוצות לכל היותר בשתי הליגות הבכירות בגרמניה, ומותר לאחזקה שלהם להיות גבוהה מ-10% בקבוצה אחת בלבד מבין השלוש.

 

בדצמבר 2014 אושרה בעלות הרוב של מיליארדר דייטמר הופ על קבוצת הופנהיים. מודל הבעלות ייכנס לתוקף החל מה-1 ביולי, זאת לאחר שהופ, ממייסדי חברת התוכנה SAP עמד ביוצאים מהכלל לחוק 50+1 הודות להשקעה המתמשכת שלו במועדון לאורך שני עשורים.

 

לפי החוק, ניתן להפוך לבעל השליטה בקבוצה מהבונדסליגה, אם החברה או האדם היו משקיעים מרכזיים בקבוצה במשך 20 שנה לפחות. הצעדים הללו ננקטו כדי למנוע השקעות קצרות טווח מתוך מטרה להשיג רווח מהיר.

 

פוסון נכנסה לראשונה לשוק כדורגל האירופי ביולי, אז רכשה את וולברהמפטון וונדררס. הם ביצעו מאז השקעות משמעותיות בליגת הצ'מפיונשייפ האנגלית, כולל שבירת שיא ההעברות בינואר כשחלוץ פורטוגל הלדר קוסטה עבר מבנפיקה וחתם על חוזה קבוע בשווי מדווח של 13 מיליון ליש"ט (16 מיליון דולר).

 

בינואר 2016, נכנסה סוכנות הכדורגל Gestifute שהוקמה על ידי הסוכן המשפיע ז'ורזה מנדש, לשותפות אסטרטגית עם פויו (Foyo Culture and Entertainment), חברה בת של פוסון אינטרנשיונל.

 

דורטמונד, הקבוצה היחידה בגרמניה הנסחרת בבורסה, אישרה כי פוסון פנו לכמה קבוצות, כולל אליהם. "אלו היו רק שיחות גישוש, בנוגע לשיתוף פעולה אפשרי בתחום התיירות" מסר מנהל הפיננסים של דורטמונד תומאס טרס למגזין RevierSport. "במהלך השיחות הללו הבהרנו שרכישת אחזקת רוב באמצעות הזרמות הון לא עומדת על הפרק".

 

במגזין הוסיפו כי לא נערכו שיחות נוספות בין שני הצדדים. בדומה, מנכ"ל ורדר ברמן קלאוס פילברי אישר לעיתון Kreiszeitung כי המועדון קיים שיחות עם המשקיעים הסינים, אך לא המשיכו אותם מכיוון שבקבוצה מחפשים שותף אסטרטגי ולא פיננסי.

 

הרטה ניהלה שיחות עם הסינים בנובמבר, אז ביקר סמנכ"ל הפיננסים של המועדון אינגו שילר במטה של פוסון, כך מסר המועדון לעיתון ברלינר מורגנפוסט. במקביל, וולפסבורג ובאיירן מינכן פתחו בשבוע שעבר משרדים בבייג'ינג ובשנגחאי, בהתאמה. המשרד החדש של באיירן יצטרף למשרדים נוספים שפתחה הקבוצה מחוץ לגרמניה, בניו יורק.

 

"יש לנו מאגר אוהדים נרחב בסין, עם יותר מ-136 מיליון עוקבים בשלב זה", מסר יורג ווקר, מנהל הפעילות העולמית והאסטרטגיה של באיירן. "ברצוננו להגביר את הדיאלוג איתם מעתה והלאה. אנחנו נציע לשוק הסיני את הפתרונות הנכונים, במיוחד בקבוצות הנוער. אנחנו נצטרף לשותפים שלנו כדי ליצור הצעות מיוחדות לאוהדים הסינים שלנו, ונהפוך את באיירן לחוויה מוחשית".

 

מוולפסבורג נמסר כי המשרדים בבייג'ינג, הנמצאים במרכז הניהול של אאודי סין, נועדו לשרת את הצרכים של הכרת התרבויות. "פתיחת המשרדים שלנו היא אבן דרך חשובה נוספת ביישום האסטרטגיה הבינלאומית שלנו", אמר מנהל הקבוצה תומאס רוטרמן. "וולפסבורג כבר מבוססת בסין ונהנית ממעמד גבוה. זה בא לידי ביטוי במאגר האוהדים ההולך וגדל שלנו בסין, וכן במספר הגדל של שותפים סינים".

 

בתוך כך, ליגת הכדורגל הגרמנית (DFL) חשפה תכניות להחליף את הישות הקיימות, DFL ספורטס בגוף חדש בשם בונדסליגה אינטרנשיונל. DFL ספורטס היא מפיצת זכויות השיווק הרשמית של הליגה, אך באמצעות היישות החדשה יפתחו קרבה גדולה יותר לשווקים הבינלאומיים. תחומי המכירות הבינלאומיות והשיווק יאוחדו תחת חטיבה אחת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x