$
שווקי חו"ל

כך קברו הראל ויזל ואמריקן איגל עשרות מיליוני דולרים בבניין בניו יורק

שותפה של משקיעים ישראלים, שמחזיקה בבניין בריל שבטיים סקוור, לא עמדה בתשלומי ריבית לתאגיד קנדי שחילט את הנכס בהליך מהיר

אורן פרוינד 13:3922.03.17

מה שעובד בתחום האופנה לא עבד להראל ויזל בתחום הנדל"ן. עסקת הנדל"ן הגדולה של משפחות פוקס וויזל, בית ההשקעות הלמן אלדובי ומשפחת שוטנשטיין, בעלי אמריקן איגל, הסתבכה באופן בלתי צפוי ועשרות מיליוני דולרים שהושקעו בבניין בריל (BRILL) המפורסם בניו יורק צפויים לרדת לטמיון.  

ביולי 2016 רכשה קבוצת השותפים הישראלית 41% מהבניין הסמוך לטיים סקוור בניו יורק תמורת 35 מיליון דולר (מתוך הון עצמי כולל של 85 מיליון דולר) לפי שווי בניין של 295 מיליון דולר. קבוצת השותפים כללה שמות מוכרים כמו משפחת ויזל (האחים הראל, יפתח ואסף), משפחת פוקס, משפחת ורד, משפחת שוטנשטיין (בעלת השליטה העולמית ברשת האופנה אמריקן איגל); חברת הנדל"ן קונווי קפיטל וחברת B+B Capital.

 

גם בית ההשקעות הלמן אלדובי היה שותף לעסקה ועל פי הערכות היה מעורב בהשקעה ב־15 מיליון דולר. את היתרה (59%) החזיקה שותפה אמריקאית בשם בריקמן שרכשה את הנכס במקור. הנכס הזה מומן באמצעות הלוואה בנקאית של 150 מיליון דולר מבנק אוזרקס (Ozarks) והלוואת מזנין נוספת של 60 מיליון דולר שהעניק תאגיד הנדל"ן הקנדי הענק ברוקפילד.

 

השותפים תכננו לאכלס את הבניין בחברת WEWORK ובשוכרים נוספים, אולם אלו החליטו לבטל את החוזים ברגע האחרון והבניין נשאר ברובו ריק משוכרים. מסיבה שאינה ברורה השותפים אינם עומדים בתשלומי ריבית עבור התאגיד הקנדי ברוקפילד כבר כמה חודשים, וזה איים כי ישתלט על הבניין. בכיר בברוקפילד אף צוטט בעיתונות האמריקאית כאומר ש"השותפות שמחזיקה בבנין בנויה כמו חצר ביזנטית שבה לא ברור מי מחזיק במה ושיש היעדר שיתוף פעולה בין השותפים".

 

תשלומי הריביות שלא שולמו לברוקפילד הצטברו ל־5.6 מיליון דולר ובברוקפליד החליטו שהגיעו מים עד נפש. מנהלי התאגיד פתחו לפני כמה ימים בהליך כינוס נכסים מהיר (UCC) בניו יורק, הליך שאינו מצריך אישור בית משפט אלא שמאפשר לנושים במקרים מסוימים, שבהם בעלי המניות אינם עומדים בתנאים מסוימים כמו תשלום ריבית לתקופה מסוימת, להשתלט על הנכס במהירות.

 

ברוקפילד ניצל את ההזדמנות ורכש את הנכס במחיר החוב שלו — 210 מיליון דולר. המשמעות היא שההון העצמי בגובה של 85 מיליון דולר של השותפים נמחק למעשה לחלוטין ואיתו גם 35 מיליון דולר של המשקיעים הישראלים. מקורבים לעסקה סיפרו ל"כלכליסט" כי השותפים אף השקיעו בבניין הזה 20 מיליון דולר נוספים כך שנראה כי ההשקעה שירדה לטמיון היא אף גדולה יותר.

 

מקבוצת המשקיעים נמסר: "בניין בריל נרכש על ידי קבוצת משקיעים אמריקאיים וישראלים. בשל כשל של קרן בריקמן, בעלת הנכס הקודמת, הנושים חילטו את הבניין. קבוצת המשקיעים נמצאת במו"מ מתקדם עם הנושים כדי לפתור את המצב. הם מאמינים שמדובר בנכס איכותי ופועלים במשותף כדי להחזירו לשליטת הקבוצה ולהשביח אותו, כמתוכנן".

 

 

בניין בריל, הראל ויזל בניין בריל, הראל ויזל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x