$
פרויקטים

7 שאלות על חיסכון שכל סטודנט חייב לשאול

חיסכון לקראת פרישה, למרות שנראה רחוק למרבית הסטודנטים, נחשב לאחת הסוגיות הבוערות מבחינה חברתית ומשפיע במישרין על רמת החיים של החוסכים במשך שנים ארוכות לאחר גיל הפרישה. האינטרנט עושה סדר ומפשט עבורם את הדברים

בחסות WOBI 12:5020.03.17
הסטודנטים של היום נולדו לתוך מהפכת המידע. עבורם מהווה האינטרנט את נקודת ההתחלה בחיפוש עבור כל שירות ומוצר אותו הם מעוניינים לרכוש, ושמשמש עבורם כלי להשוואת מחירים ולמציאת העסקאות הטובות ביותר

 

במקביל, מדי יום מצטרפים לשוק פתרונות צרכניים ברשת, שתורמים למודעות הכלכלית של כלל הציבור ומאפשרים גישה נוחה וקלה לשירותים הפיננסיים השונים אותם הם צורכים, ולא רק אל חשבון הבנק.

 

נושא החיסכון לקראת פרישה, למרות שנראה רחוק למרבית הסטודנטים, נחשב לאחת הסוגיות הבוערות מבחינה חברתית ומשפיע במישרין על רמת החיים של החוסכים במשך שנים ארוכות לאחר גיל הפרישה.

 

מרבית הסטודנטים בישראל מתחילים לעבוד במהלך שנות הלימודים, הן בשל אילוצים כלכליים והן במטרה להתחיל את הקריירה כמה שיותר מוקדם. אלה, יחד עם הסטודנטים שזה עתה סיימו את לימודיהם ומחפשים בימים אלה את העבודה הראשונה שלהם, , מייצגים דור מודע ומעודכן יותר מאי פעם, שמבין שהמציאות הכלכלית שלו הרבה יותר מורכבת משל הוריו.

 

אל תתנו לעתיד לחמוק לכם מבין האצבעות (צילום אילוסטרציה) אל תתנו לעתיד לחמוק לכם מבין האצבעות (צילום אילוסטרציה) צילום: שאטרסטוק

 

לכן, גם הם יודעים שלמרות שלא קל לחשוב על כסף שיהיה זמין רק בעוד ארבעים שנה, ככל שיקדימו וישפרו את תנאי החיסכון מול החברות המנהלות את כספם , יוכלו להבטיח עבורם שמירה על רמת הכנסה וחיים נאותה לאחר היציאה לפנסיה, ולהימנע מירידה משמעותית ברמת ההכנסה והחיים.

 

אז מה באמת חשוב לדעת?

נושא החסכונות הפנסיוניים אולי נראה מורכב למתבונן מהצד, אך ברגע שצוללים פנימה מבינים במהרה שהשד לא כל כך נורא.
ריכזנו עבורכם מספר תשובות שיסייעו בידכם להניע את תהליך בדיקת החיסכון הפנסיוני. התהליך, אותו ניתן לבצע בפשטות באתר wobi, והשלכותיו עלרמת החיים העתידית היא לא פחות ממכרעת.

אז הנה 7 שאלת שכל אחד מאיתנו שכל סטודנט חייב לשאול:

 

1. מה מגיע לנו? – החל משנת 2007 מחויבים המעסיקים בישראל לחסוך לפנסיה בעבור עובדיהם. לכולם ללא יוצא מן הכלל. בבסיס הרעיון ניצב הרצון לאפשר לכל עובד חיסכון פנסיוני, בנוסף לגמלת הביטוח הלאומי לה יהיה זכאי בגיל הפרישה, וזאת על מנת שהעובד לא יחווה ירידה דרסטית ברמת החיים שלו.

 

2. באלו מצבים ניתן להשתמש בחיסכון הפנסיוני? - תכנית החיסכון הפנסיוני מורכבת משני רכיבים: רכיב החיסכון לטובת הכנסה בגיל הפרישה ורכיב ביטוחי האמור לסייע במקרה של אובדן כושר עבודה. חשוב להבין כי גם במקרה בו נמנע מהחוסך לעבוד ולהתפרנס, הוא יוכל לקבל קצבה חודשית בהתאם לגובה החיסכון שנצבר.

 

3. מי מנהל את החסכונות? – החסכונות של כלל המועסקים במשק מנוהלים על - ידי גופים פיננסיים מוכרים ומפוקחים על -ידי המפקחת על הביטוח במשרד האוצר. חשוב לדעת כי אותם גופים אינם שומרים על הכסף בלבד אלא משקיעים אותו באפיקי השקעה מגוונים לשם השאת רווח, גם לחוסכים וגם לחברה עצמה. מכאן נובע כי לחברות המנהלות אינטרס ברור לקלוט אותנו כלקוחות ולכן ניתן לעמוד על המקח בכל הנוגע לגובה דמי הניהול שהן מבקשות מהמבוטחים לשלם.

 

4. כמה זה עולה לנו? - החל מן הרגע הראשון גובות חברת הביטוח. דמי ניהול בשתי דרכים: אחוז קבוע מתוך ההפרשה החודשית שלנו ובנוסף אחוז שנתי המחושב מהסכום שנצבר בקרן עד עתה. לוותק בשוק העבודה משמעות מכרעת – ככל שצוברים יותר חסכונות לפנסיה כך עולה סכום דמי הניהול אותו מחויבים לשלם בכל שנה.

ברגע שהבנתם היכן נמצא כספכם, צרו קשר עם הקופה ונסו לברר האם ניתן לקבל הנחה בדמי הניהול. תתפלאו, זה עובד.

 

מתכננים את החיסכון הפנסיוני (צילום אילוסטרציה) מתכננים את החיסכון הפנסיוני (צילום אילוסטרציה) צילום: שאטרסטוק

 

5. האם כספי החיסכון מניבים תשואה ראויה? –מנהלי ההשקעות האמונים על כספי הפנסיה משקיעים את הכסף בעיקר בשוק ההון. התשואה המושגת מאותן השקעות אמורה להשפיע במישרין על כספם של החוסכים. כיום ניתן לבדוק בקלות מהן התשואות אותן השיגו כל החברות באפיקי הפנסיה ולבחור בזו המציגה ביצועים טובים יותר ממתחרותיה. חשוב לדעת כי כל אחת מהחברות מנהלת מדיניות השקעה שונה ולנו קיימת גם אפשרות לבדוק את הרכב ההשקעה, סולידי או שמא מעט יותר נועז.

 

6. אז מה בעצם יש לי ואיך אפשר לעקוב אחרי זה? – בעבר הלא רחוק נאלצו הצרכנים לדלות את המידע בדרך שנראתה לעתים כמו עבודת בילוש. מנועי חיפוש ופלטפורמות מידע שצמחו בשנים האחרונות, דוגמת אתר wobi משנים את חוקי המשחק והופכים את המעקב אחר המידע לנגיש, פשוט וברור.

 

7. במה כרוך מעבר מחברת ביטוח אחת לאחרת? – חשוב לדעת כי מעבר מקרן פנסיה אחת לאחרת לא כרוך בעלות כלשהי ואף לא גורר אחריו תשלום מס משום סוג. חברת הביטוח אליה מעוניינים לעבור מנפיקה בקשה לקרן הפנסיה הישנה והכספים מועברים. כל שנותר לצרכן הנבון הוא לאתר תנאים משופרים וקדימה לבצע...

 

היום כולם משתמשים באינטרנט לפני כל צעד כלכלי – החל מרכישת סמארטפון, דרך בחירת ספק אינטרנט ועד לקניית רכב. הפנסיה אמנם נראית הכי רחוקה בעולם, אבל כמו כל דבר בחיים חשוב להתחיל לטפל בה כבר עכשיו, פחות או יותר כמו שמנהלים את הקריירה.

 

Wobi מאפשרת לעקוב אחרי החיסכון הפנסיוני שלכם ואף לחסוך עשרות אלפי שקלים בתשלום דמי ניהול עד יום הפרישה לפנסיה בקלות, באינטרנט או בסמארטפון, בממשק זמין, ידידותי ופשוט. לכם רק נשאר להיכנס, להשוות ולחסוך. כשתצאו לפנסיה, אתם כבר תבינו כמה זה השתלם לכם...

 

לפרטים נוספים לחצו כאן>>

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x