$
מכרזים

הסנדלר הולך יחף

לא פעם אתם ניגשים למכרז תוך קבלת ייעוץ משפטי. אתם מניחים, שהכל סגור וחתום לאור הליווי המשפטי ולא מן הנמנע שכך הדבר. אבל תאמינו או לא, גם עורכי דין שוגים במילוי הטפסים כשהם ניגשים למכרז. נשמע מוזר? קראו את הטקסט

עו"ד אהוד גרא, בשיתוף יפעת מכרזים 09:2802.03.17
זוכרים את הביטוי "הסנדלר הולך יחף"? ובכן, אמירה זו נכונה לפעמים גם על עורכי דין שכן גם הם משתתפים לא אחת במכרזים לשירותים משפטיים, וגם הם, יכולים לטעות במסגרת הגשת הצעותיהם – ובכך, להיפסל.

 

מתי טעות תעלה במכרז, ומתי לא?

ב2012 פרסם משרד האוצר מכרז לבדיקה מקצועית של חיובי מיסוי עירוני המוטלים על משרדי ממשלה. בהתאם לתנאי המכרז כל הצעה הוגשה מטעם קבוצה - משרד עורכי דין לצד חברה מקצועית, ששיתפו ביניהם פעולה כאשר הצעתה של אחת מן הקבוצות הוגשה בצורה לא תקינה, שכן שמו של משרד עורכי הדין שהשתתף במכרז (לצד החברה המקצועית ) כלל שם משפחה של שותף נוסף לכאורה שבפועל לא היה חלק מהמשרד בעת הדיון. ובכך – הערבות הבנקאית ניתנה לשם ש"הומצא". נוסף לכך, לשם המשרד נוספה הסיומת בע"מ.

 

בפועל מסתבר, שכאשר מסר הבנק את כתב הערבות – היה אותו עורך דין אכן שותף במשרד, אך לאחר תקופה מה הוא פרש. בהקשר לכך, קבע בית המשפט שמדובר באותה אישיות משפטית כך ששינוי השם כנראה איננו משפיע על חובותיה וזכויותיה בתיק זה – אך, לאור תוספת המילה ב"ע"מ" לשם המשרד – ההצעה נפסלה

 

 קרדיט: Fotolia

 

פסילת מכרז: בין גישת בית שמאי לבית הילל?
במקרה אחר במסגרת הצעה למכרז שהוגשה על ידי משרד עורכי דין – הוסיף – המשרד להצעתו את השם "המוכר ברבים" של המשרד – (כלומר, השם המותגי שלו) להצעה, לצד השם המקורי, מה שיצר בין היתר אי התאמה בין שם המציע לשם הערב, לכאורה.

 

מאידך, עיון במוצגים מלמד כי התוספת הופיעה בהצעה של המציעים לצד שמם הרשמי וזאת באופן מובחן - בשורה נפרדת ואף בתוך סוגריים. כלומר הערבות הוצאה כדין בהתאם לשמו הרשמי של המשרד. עובדות אלו גרמו לבית המשפט שלא לפסול את ההצעה.

 

עולה השאלה מדוע בדוגמא הראשונה ההצעה הראשונה נפסלה, ובשניה לא? הסיבה פשוטה: בהצעה הראשונה השם המקורי – שונה – לשם אחר, ובהצעה השניה – לצד השם המקורי – התווסף – שם אחר.

 

אם כן, כפי שאתם רואים – גם עורכי הדין עלולים לטעות ועולה השאלה האם היועצים עצמם זקוקים לייעוץ כשמדובר בפרויקט משל עצמם, אין אנו כותבים זאת בציניות הרי שגם רופא לא מאבחן את עצמו ותמיד כדאי שיהיה לידו מישהו אובייקטיבי. אדם כזה רלוונטי לכל מי שניגש למכרז ומעוניין לחסוך לעצמו טרטור ועוגמת נפש – כי כשמדובר במכרזים, הליך שזוכה להקפדה משפטית יתרה – דיוק, הוא שם המשחק.

 

בחזרה לערוץ מכרז zone >>

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x