$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

אחרי המכירה לנסטלה עובדי אסם יקבלו מענק של כ־17 מיליון שקל

בסופו של משא ומתן ממושך בין ההנהלה לוועדים הוסכם כי המכירה לנסטלה תזכה 4,000 עובדים בבונוס שייקבע על פי ותק בחברה ובהגדלת השי לחגים ב־250 שקל

נורית קדוש 06:4818.01.17

נסטלה מפצה את עובדי אסם: ל"כלכליסט" נודע כי בשבוע שעבר נחתם הסכם בין אסם לעובדיה שבמסגרתו יזכו 4,000 העובדים למענק מכירה בהיקף כולל של 20-15 מיליון שקל, שיחולק בהתאם לוותק שצברו בחברה. ההסכם נחתם בתום משא ומתן ממושך בין הצדדים, שבמהלכו איימו לא פעם ועדי העובדים השונים כי יכריזו על סכסוך עבודה וישביתו את הייצור.  

בנוסף למענק החד־פעמי, שינוע בין 300 שקל לעובד עם ותק של שנתיים ל־23 אלף שקל לעובד המחזיק בוותק של 48 שנים, יקבלו העובדים תוספת קבועה של 250 שקל במסגרת המתנה לחגים.

 

אלא שלא כל העובדים שבעי רצון מההסכם. "אנחנו דרשנו מענק בגובה 1,000 שקל לכל שנת ותק, ואסם הציעה מנגד 150 שקל לכל שנת ותק", חשף אחד העובדים. "ניהלנו משא ומתן ממושך בשיתוף ההסתדרות, ובשלב מסוים 18 מתוך 19 הוועדים רצו להכריז על סכסוך עבודה. בעקבות זאת עירבו את יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, ואחרי משא ומתן נוסף העלתה אסם את הצעתה ל־350 שקל לכל שנת ותק".

 

בעקבות שיפור ההצעה הראשונית, התכנסו ראשי הוועדים וגיבשו ביניהם פשרה שלפיה יסתפקו במענק של 500 שקל לכל שנת עבודה. בסופו של התהליך הגיעו הצדדים להסכמות שלפיהן המענק יעמוד על 480 שקל לכל שנת ותק וכן תוספת של 250 שקל בתלושים במתנה לחג. אלא שחלק מהעובדים לא הבינו כי הסכום אינו אחיד, אלא מדורג, ולכן בעוד עובד בעל ותק של עשר שנים יקבל מענק של 3,300 שקל, יקבלו עובדים חדשים מאות בודדות של שקלים. בנוסף לכך העובדים מוטרדים מחלוקת הבונוס השנתי. "לאורך השנים אסם חילקה בכל שנה בונוס לעובדים בהתאם לתוצאות הכספיות. כעת, משהחברה נמחקה ממסחר והתוצאות לא ידווחו, לא ברור אם נמשיך לקבל את הבונוס, ואם כן, על איזה בסיס יחושב", טוען עובד בארגון.

עובדת במפעל אסם. העובדים דרשו 1,000 שקל לכל שנת ותק עובדת במפעל אסם. העובדים דרשו 1,000 שקל לכל שנת ותק צילום: גדי קבלו

 

הבונוס ניתן כמענק על המכירה לנסטלה. בפברואר 2016 הגישה נסטלה השוויצרית, שהחזיקה ב־64% אחוז מקבוצת אסם, הצעה לרכוש את מניות אסם שבידי הציבור (36.32%) תמורת 82.5 שקל למניה, כלומר בפרמיה של 25% מעל שווי המניה. המהלך, בעלות 3.3 מיליארד שקל, נועד לאפשר לנסטלה למחוק את אסם מהמסחר ולהפוך אותה לחברה פרטית. במרץ אושרה ההצעה באסיפת בעלי המניות של אסם ברוב של 97% שתמך בעסקה.

 

מאז אושרה העסקה, לא נרשמו שינויים מהותיים בפעילות אסם, למעט מחיקתה מהמסחר, שהובילה לעצירת פרסום דו"חותיה הכספיים. רמז לתוצאותיה של אסם בשנה החולפת ניתן למצוא בנתוני סטורנקסט, שלפיהם רשמה אסם ירידה של 2% במכירותיה לשוק הקמעונאי. זאת בעוד השוק כולו רשם ירידה של 0.5% בלבד. אסם נפגעה בצורה חדה יותר מהחולשה בשוק המזון בין היתר בעקבות התחרות שקמה לה מצד המותג הפרטי של שופרסל. בנוסף לכך התמודדה החברה עם חשש לסלמונלה בסלטי צבר, ירידה בביקוש לדגני בוקר בעקבות המשבר ביוניליוור, ששיווקה דגנים הנגועים בחיידק הסלמונלה, והשמדת אלפי אריזות מטרנה מחשש ששבבי מתכת מצינור שניתק במפעל חדרו אליהן.

 

לפני כשבועיים וחצי נקטה נסטלה צעד מהותי ראשון בהשתלטותה על החברה, כשמינתה לתפקיד סמנכ"ל הכספים של אסם והמשנה למנכ"ל את ג'ורג' לאמפס, שכיהן עד כה כסמנכ"ל כספים של נסטלה באוקראינה. לאמפס החליף את רו"ח פני קימלמן, מוותיקי אסם, שהועבר לתפקיד משנה למנכ"ל בנושא משאבי אנוש של אסם. בנוסף לכך העבירה נסטלה את אבי בן אסאייג מתפקידו כמשנה למנכ"ל האחראי על אסטרטגיה, בקרה, פיתוח עסקי ותקציב, והוא יכהן כמנכ"ל החטיבה הקולינרית.

מאסם נמסר בתגובה: "לקבוצת אסם תמיד היו יחסים טובים עם אלפי עובדיה, והמסורת הזו ממשיכה. במסגרת זו סוכם עם ועדי העובדים וההסתדרות על הענקת בונוס מיוחד לשנה ה־75 של החברה".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x