$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

גינדי השקעות תובעת דיירי פרויקט פינוי בינוי שהעדיפו חברה אחרת

דיירים ברמת השרון יצאו למכרז תמ"א 38 לאחר שהעירייה פסלה פינוי־בינוי שקידמה גינדי. כעת דורשת החברה ביצוע של הפרויקט החדש או פיצוי כספי

דותן לוי 08:2216.01.17

חברת גינדי השקעות תובעת 166 דיירים מרחוב אלחנן ברמת השרון בשל טענות כי אלו הפרו את ההסכם עימה. הדיירים, שהוציאו לאחרונה את גינדי מהפרויקט, פרסמו מכרז חדש שבו זכתה חברת אזורים שצפויה להיכנס לנעלי גינדי. אלא שבגינדי לא מוותרים בקלות, ומבקשים בתביעה לבית המשפט לאכוף על הדיירים את ביצוע הפרויקט על ידם. לחלופין, במידה ובית המשפט ייקבע שאין מקום לכך, החברה תובעת מהדיירים 10 מיליון שקל עבור האגרה ואובדן הרווח שנגרם לה.

 

בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בת"א, טוענת החברה כי מדובר בהפרה בוטה וחסרת תום לב של הדיירים. בתביעה נכתב כי גינדי הוציאה "משאבי עתק" לצורך קידום הפרויקט מאז התקשרה עם הדיירים בהסכם לביצוע פרויקט פינוי בינוי ב־2012. אלא שב־2015, בשל שינוי מדיניות בעיריית רמת השרון בנוגע לפרויקטים של פינוי בינוי בחלקה המערבי של העיר, הוחלט שלא לאפשר את קידום הפרויקט במתכונת זו, אלא במתכונת של תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה מחדש).

רחוב יצחק אלחנן ברמת השרון בו עתיד לקום מתחם אלחנן רחוב יצחק אלחנן ברמת השרון בו עתיד לקום מתחם אלחנן צילום: אוראל כהן

 

הקידום בדרך זו מקנה לפרויקט זכויות בהיקף מצומצם יותר, אך לטענת גינדי היא המשיכה לקדמו ולגבש מול הדיירים נוסח של הסכם חדש שיהיה מקובל על שני הצדדים. לטענת החברה, כחודש וחצי לאחר שהגיעו לנוסח מוסכם, קיבלה גינדי הזמנה להשתתף במכרז יחד עם חברות נוספות — וזאת מבלי הודעה מוקדמת.

 

פרויקט אלחנן החל לקרום עור וגידים כבר במהלך 2010, כשהתוכנית היתה לפנות 108 דירות ברחוב יצחק אלחנן, מהרחובות היוקרתיים בעיר, שבמקומן תבנה גינדי השקעות 288 יחידות דיור. המתחם הוא בשטח של כתשעה דונם בין הרחובות יצחק אלחנן, סמטת השקמה, הנץ וחשוון.

 

נציגות בעלי הדירות, שיוצגה על ידי עו"ד קרן פרשקר ממשרד רז־כהן, פרשקר ושות' פרסמה מכרז שבו נבחרה גינדי שהבטיחה לבעלי הדירות תוספת של 40 מ"ר לכל דירה קיימת.

 

אלא שבהמשך חלה תפנית כשעיריית רמת השרון שינתה את מדיניות הבנייה באזור המערבי של העיר. במצב החדש, ניתן להוסיף 3.65 קומות לכל בניין, כך שמדובר על תוספת של כ־230 יח"ד בלבד.

 

בעקבות זאת, הצעתה הקודמת של גינדי הפכה לבלתי כלכלית והיא ביקשה לצמצם את התוספת לכל דירה לכ־18 מ"ר בלבד. אלא שלפי הדיירים, הם לא היו מרוצים מהתנהלות החברה לכל אורך תקופת הפרויקט כך שמבחינתם הפרת ההסכם בשל שינוי התנאים הייתה הזדמנות להחליף חברה. בין החברות שהתמודדו במכרז היו גם שיכון ובינוי ואלעד מגורים.

 

ממשרד רז־כהן, פרשקר ושות', המייצגים את הדיירים, נמסר כי "חשוב להבין כי מרגע שמשנים לדיירים את התמורות קשה לצפות מהם להמשיך איתך בדרך. משפטית אין הסדר חתום בין חברת גינדי לבין הדיירים. מהרגע שהדיירים מסרבים לקבל את החברה צריך לוותר בג'נטלנמניות לטובת היזם הבא".

 

מנציג הדיירים נמסר כי "התביעה שהוגשה על ידי גינדי השקעות צריכה להוות נורת אזהרה לדיירים אחרים שלא להיכנס איתם למו"מ על התקשרות כלשהי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x