$
שווקי חו"ל

אנליסטים: "תירגעו, בחירת טראמפ תהיה טובה לכלכלה"

יניב חברון מאקסלנס: "בין שני המועמדים, טראמפ היה היחיד שהביא עמו בשורה כלכלית"; אורי גרינפלד מפסגות: "טראמפ לא יפתח מלחמת סחר - וסין לא תמהר להיפטר מהאג"ח האמריקאיות שברשותה"

"ביומיים הקרובים תגובות מדדי המניות בעולם יהיו שליליות. עם זאת, צריך להתעלם מהתגובות של היומיים הקרובים, משום שלמרות שהטווח הקצר והמיידי יהיה רווי באי ודאות. מצד שני, בטווח המעט ארוך יותר, לא בטוח בכלל שטראמפ יהיה רע לכלכלה האמריקאית". כך אמר היום (ד') יניב חברון, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס בהיתייחסותו להשפעת בחירתו המפתיעה של דונאלד טראמפ לנשיא ארה"ב על השווקים.

 

לדבריו, "מבין שני המועמדים, טראמפ הוא היחיד שמביא עמו בשורה כלכלית. טראמפ הוא היחיד שמדבר על הרחבות פיסקליות, כולל הפחתת מסי החברות בצורה חדה, הגדלת הוצאות הממשלה ובעצם על שינוי כיוון מהמדיניות המוניטרית האופפת את העולם. בנוסף, ההבטחות הפיסקליות הגרנדיוזיות יגדילו את הגירעון, ולכן גם יכולות לקחת את התשואות כלפי מעלה".

 

וול סטריט וול סטריט צילום: איי אף פי

 

חברון מעריך כי "גם העלאת הריבית בארה"ב תתקיים בחודש דצמבר (להוציא מצב של תהפוכה באירופה כתוצאה ממשאל העם באיטליה), בייחוד בהינתן הרוח הגבית לה מספקת ההיחלשות הנוכחית של הדולר".

 

עוד סבור הכלכלן של בית ההשקעות "המדדים בארה"ב יהפכו בזמן הקרוב מאוד לקנייה, לא רק בשל העובדה שלא בטוח שטראמפ באמת רע להם, אלא גם משום שלפאניקה יש תכונה המביאה את המשקיעים להתנהג באגרסיביות יתר". חברון מעריך כי גם ההיחלשות של הדולר לא תימשך לאורך זמן ובאופן כללי, "מגמת 'הריצה לנכסים הבטוחים' תירגע ונראה שינוי חיובי מהר מאוד".

 

צפויות להיות גם לא מעט השלכות חיוביות

 

אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות אומר כי לטראמפ כנשיא צפויות להיות גם לא מעט השלכות חיוביות, בעיקר לשוקי המניות בארה"ב. לדבריו, "ניתן בקלות לסמן 4 סקטורים שצריכים ליהנות מניצחונו של טראמפ: ראשית, ביטולו הצפוי של האובמה-קר והסוף להתנצחות הבלתי פוסקת של קלינטון עם חברות התרופות צפויים לתת רוח גבית משמעותית לסקטור הבריאות שגם כך חבוט ומתומחר בחסר. שנית, התחייבותו של טראמפ לעשות דה-רגולציה בפיננסים (עד כדי ביטול דוד-פרנק) צפויה לתמוך במניות הבנקים והביטוח".

 

"שלישית, קיצוץ הסובסידיות לחברות האנרגיה הירוקה, הגדלת ההשקעה בתשתיות והרשאות לקידוח באזורים פדרליים יתמכו בחברות האנרגיה הגדולות. רביעית, הגדלת תקציבי הביטחון, הן ביטחון הפנים והן ביטחון החוץ, תעשה טוב לחברות בענף. ארבעת הסקטורים האלו מהווים כ-35% ממדד ה-S&P 500 כך שבהחלט לא הכל שחור. מלבד כל זאת, טראמפ מאיים אמנם לפגוע בפירמות האמריקאיות שפועלות בחו"ל למטרת הוזלת עלויות העבודה אבל באותה נשימה מבטיח הטבות מס משמעותיות, מה שיתרום לפירמות האמריקאיות בהן יש פחות צורך בכוח עבודה זול ובלתי מיומן. לכן, בסופו של יום ניתן יהיה להערכתנו לנצל את התנודתיות של הטווח הקצר על מנת למקד את עיקר ההשקעות המנייתיות בחו"ל בארה"ב ובסקטורים המוזכרים מעלה" אמר הכלכלן של בית ההשקעות.

 

בהסתכלות על שוק האג"ח, טראמפ כנשיא הוא בבירור חדשות רעות. "כל הצעדים עליהם טראמפ מדבר הם אינפלציוניים וגירעוניים בהגדרה. לכן, אנו ממליצים לנצל את ירידת התשואות בטווח הקצר על מנת לקצר את מח"מ התיקים ולהגדיל את החשיפה לרכיב הצמוד למדד" אמר גרינפלד.

 

טראמפ יוביל למלחמת סחר עולמית?

"ההסתברות של התממשות נקודה זו היא מאוד נמוכה. אמנם טראמפ נשיא אך למרות שגם הרפובליקנים שמרו על הסנאט ובית הנבחרים, עדיין יהיה לו מאוד קשה להוציא אל הפועל חלק לא קטן מתכניותיו המקוריות, בעיקר אלו הנוגעות למלחמת הסחר עם מקסיקו וסין. יש לזכור כי בסופו של דבר רוב הרפובליקנים תומכים בסחר חופשי וסביר שהם יערימו על טראמפ הרבה מאוד קשיים בנושא זה כך שהפגיעה בפועל בסחר העולמי, כנראה, לא תהיה מאוד גדולה".

 

הרוח הגבית הלאומנית מארה"ב תוביל למהפך שלטוני ומשאל עם/יציאה מהאיחוד במדינה גדולה בגוש היורו?

"הסיכונים הפוליטיים באירופה היו קיימים לפני הבחירות ויהיו קיימים גם עכשיו. המקרה הסביר הוא שגם אם יש חילופי שלטון באחת מהמדינות הגדולות באירופה, האירופאים (כלומר הגרמנים) יעשו הכל כולל הכל על מנת להשאיר את האיחוד בתצורתו הנוכחית, כולל לא מעט ויתורים והטבות. בסופו של יום אף אחד לא רוצה לראות את גוש האירו מתפרק".

 

ההחרפה ביחסים עם סין תוביל את הנושה הזר העיקרי של החוב האמריקאי למכור את כל האג"ח האמריקאיות שברשותו?

"מקרה כזה יוביל לעליית תשואות חדה בשווקי האג"ח ולפגיעה רחבה בשווקים אך זה ממש לא סביר. סין לא תמהר להפטר מהאג"ח האמריקאיות שברשותה כאמצעי "ענישה" שכן עדיין המניעים הכלכליים הם החשובים יותר וזריקה של אג"ח אמריקאיות משמעותה מכירת דולרים ולחץ גדול לייסוף היואן שיאט באופן משמעותי את הכלכלה הסינית שגם כך לא ממש פורחת בשנים האחרונות".

 


 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x