$
חללי עבודה

שבע נקודות עיקריות לבחירת מרחב העבודה המשותף שלך

אנחנו יוצאים מההנחה שמרחב העבודה המשותף כבר הפך להיות חלק ממצב אידיאלי עבור כל עובד המכבד את עצמו.

Urban Place, ערוץ חללי עבודה כלכליסט 11:5725.10.16

להלן 7 הנקודות העיקריות לבחירה נכונה של מרחב העבודה המשותף שלך.

 

1. המחיר

בעיקרון, מחיר השירות הוא הדבר הראשון שבו מתחשבים. אנחנו כל כך מפותים על ידי שירותי ה-low cost עד שאנחנו מנמיכים את הציפיות שלנו ביחס לאיכות. היזהרו בכך; יתכן שמחיר גבוה יותר באופן משמעותי מעניק איכות בלתי צפויה. עדיף אם כן להתמקד ביחס עלות/תועלת (השירותים הכלולים במחיר).

ודאו שהשירותים מתאימים לציפיות ולצרכים שלכם: בדקו בפרט שהחומרה העומדת לרשותכם פועלת, שהחיבור לאינטרנט יציב, שחדרי הישיבות יאפשרו לארח את הלקוחות שלכם בתנאים טובים, אך גם שהמרחב מתוחזק כראוי.

בדקו את כל סעיפי החוזה: לאמיתו של דבר, חיפוש מרחב עבודה משותף הוא גם לשם השגת גמישות.

עם זאת, יש לוודא שכל ההוצאות כלולות במחיר הכולל, כדי להימנע מהפתעות לא נעימות.

 

בואו נאמר את האמת – אם היה לנו מספיק כסף ואם יכולנו להבטיח את ההכנסות שלנו, היינו שוכרים משרד, מעצבים אותו ואפילו משקיעים בשולחן ביליארד, למרות שאנחנו לא ממש יודעים איך לשחק.

עד שזה יקרה, היכולת שלנו להשקיע בשטח עבודה והיכולת שלנו להתחייב לחוזי שכירות ארוכי טווח, מכתיבים לנו את השטח בו נעבוד. מתחמי העבודה המשותפים נכנסים בדיוק למשבצת הזאת: כאן תשלם בדיוק על מה שאתה צריך, מבלי להתחייב לתקופה ארוכת טווח. יש לך ישיבה אחת לחודש? רוצה להרשים את השותפים שלך בחדר ישיבות מרשים? אין בעיה, תוכל לשכור במתחמי העבודה המובחרים חדר ישיבות לתקופה של כמה שעות, מבלי ליצור בור תקציבי לאורך זמן.

 

2. הכל כלול!

מתחמי העבודה המוצלחים נועדו לאפשר לך להגיע עם המחשב שלך בתיק והנייד בכיס. לכל השאר דואגים לך במתחם. כשאתם מגיעים לבחור מתחם עבודה משותף, וודאו שאכן הכל כלול. אם אתם זקוקים למדפסת, סורק או פקס בעבודה היום יומית שלכם, וודאו שהם כלולים במחיר ושהם זמינים.

אם אתם מארחים לישיבות, וודאו שיש מטבחון מתוחזק, ואם אתם לא יכולים בלי הכלב שלכם, גם כאן תוכלו למצוא מענה בחלק ממתחמי העבודה הידידותיים לבעלי חיים.

איך אתם יכולים לבדוק את ההתאמה? מרבית מתחמי העבודה יאפשרו לכם לא רק להגיע להתרשמות, אלא גם לבלות יום ללא תשלום. כדאי שתנצלו את ההטבה על מנת למצוא את המקום המושלם עבורכם.

 

3. שקט, עובדים.
אחרי שהתפעלנו מהמגניבות, מהחברה הטובים ומההזדמנות למצוא כאן חברים לחיים, צריך להתפנות לעבודה בשטק ובריכוז. אולי כאן נמצא החיסרון הבולט של מרחב העבודה המשותף: אין אפשרות לשלוט ברעש שנגרם על ידי העסקים האחרים.

איך אתם יכולים להתמודד עם זה? קודם כל, עם זוג אוזניות מבודדות רעשים. דבר שני, כדאי לבחור מתחם עבודה עם אקוסטיקה טובה ועם חללים שקטים, שנועדו לעבודה מאומצת. קחו בחשבון שלקהילתיות ולשיתוף יש מחיר בכל מה שנוגע לשקט וריכוז, ולכן אם אתם זקוקים לכך, בחרו את המתחם שמעניק לכם מענה טוב, בדמות משרדים פרטיים, חללים שקטים וכולי.

 

 צילום: עידן שוקרון

 

4. השכנים טובים בעיני

שאלו את עצמכם את השאלות הבאות: מה הוא הדבר שחשוב עבורי במשרד: לדוגמה: הסולידריות והנוחות. מהן השעות שבהן ניתן לעבוד? השותפים למרחב העבודה הינם קבוצת חברים או אנשים זרים לחלוטין? האם המרחב ידידותי למשתמש? האם רגעי השיתוף מערבים בקלות את הממד המקצועי והאישי? האם המרחב כולל פינות שקטות המתאימות לריכוז?

לאחר שהגדרתם לעצמכם מה אתם רוצים, תוכלו לדעת ביתר קלות מהו מרחב העבודה המשותף שבו אתם מעוניינים.

אפיינו היטב את המשרד האידיאלי לשיתוף ותמצאו עצמכם בסביבת אנשים בעלי אותה נקודת השקפה כמוכם. לכל מרחב יש את התרבות שלו. לפיכך, חיוני למצוא קהילה שבה תרגישו בנוח!

בנוסף, שימו לב לאירועים המאורגנים על-די חברת מרחב העבודה המשותף. האם מתקיים אפריטיף בין הפרילנסרים? האם ישנם יועצים חיצוניים? האם הם עושים מאמץ כדי להפגיש אתכם עם אנשים רלוונטיים לעסק שלכם?

 

5. רושם ראשוני חשוב גם כאן

זהו הרגע שבו אתם יכולים להיות שטחיים ותובעניים – לכן זה הזמן הטוב היותר. הסתכלו מסביבכם, והתבוננו במקום העבודה. האם הוא ביתי ומכונס? האם הוא יותר מדי תאגידי? האם אתם חשים בו בנוח? האם אתם חושבים שהמרחב יעניק לכם את מה שאתם צריכים כדי להיות יעילים?

קחו בחשבון שאם הכל ילך כמתוכנן אתם תארחו שותפים ולקוחות לפגישות עבודה וישיבות במתחם. וודאו שהוא מתאים למה שאתם רוצים לשדר, הן מבחינת עיצוב והן מבחינת האנשים איתם אתם חולקים את החלל.

 

6. יכולת לפתח ולהרחיב את הצוות שלכם

משרד טוב הוא זה שבו העסק שלכם יכול לשגשג. לשם כך המקום חייב לגדול יחד אתכם. השאלות הנכונות הן האם המרחב יספיק לכם כאשר יהיה באפשרותכם להעסיק אנשים נוספים? במרבית מרחבי העבודה המשותפים ניתן למצוא כבר היום חברות שמעסיקות מספר עובדים. אם אתם מתכננים להתרחב בקרוב, כדאי כבר עכשיו לשאול מה האפשרויות להתרחבות וכמובן לשוחח עם מנהלי החברות שכבר עשו זאת, כדי ליהנות מהניסיון שלהם.

מרחבי עבודה משותפים מצליחים נמצאים בתהליך מתמיד של שינוי והתפתחות ויענו על דרישות ההתרחבות שלכם; גם זה קריטריון לבחירה.

 

7. הכתובת להצלחה

כמה מילים נכתבו כבר על חשיבות הכתובת של מקום העבודה שלכם. כאן, הנושא חשוב שבעתיים משום שהכתובת והנגישות למשרד צריכות להיות אידיאליות לא רק לכם אלא גם לשותפים, ללקוחות ולעובדים שלכם, היום ובעתיד.

יתר על כן, כתובת נאה עושה רושם טוב. בחרו מרחב עבודה משותף מרכזי הנמצא בלב הפעילות של עירכם, קרוב למי ומה, כך שתוכלו להתגאות במסירת כתובתו.

 

מסקנה

מרחב עבודה משותף הוא הרבה יותר משולחן ללפטופ שלכם. קודם כל אלה עובדים וקהילה שבה מוצעים כלים הדרושים לביצוע מוצלח של פעילותכם.

עם עצות אלה באמתחתכם, לא נותר לכם אלא לבחור במרחב עבודה משותף שיהיה שלכם ויאפשר לכם לשגשג מבחינה אישית ומקצועית כאחד!

אתם יכולים להבין אם כן שמרחבי העבודה המשותפים הם מקומות מרושתים ומאתגרים שבוודאי ימצאו חן בעיניכם. כדי למצוא את המקום האידיאלי עבורכם, אין דבר פשוט יותר מאשר לנסות!

הדבר העיקרי שעושה את ההבדל הוא הקרבה וההקשבה של הצוות. אכן, מעבר להיבט הכספי או הטכני, ליחסים עם אנשי המנהלה של המרחב שלכם יש חשיבות עליונה להבטחת הנוחיות ושביעות הרצון שלכם במקום העבודה.

 

 

 ליצירת קשר עם אורבן פלייס לחצו כאן>>

 

 

לערוץ חללי עבודה המלא>>

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x