$
משפטיפ

לכל מקרה שלא יקרה: השלבים בעריכת הסכם ממון בין בני זוג

אומרים שחשוב לדעת עם מי להתחתן ועוד יותר חשוב לדעת ממי להתגרש. הסכמי ממון הם הדרך הטובה ביותר למניעת גירושין מכוערים

בשיתוף משפטיפ - עו"ד הלנה שמחי 08:4030.11.15

העלייה במספר הזוגות המתגרשים בשנים האחרונות, מובילה זוגות רבים לערוך הסכם ממון, מטרת ההסכם היא להסדיר את הפן הרכושי והממוני של בני הזוג. הסכם ממון מעניק לבני הזוג וודאות משפטית ושקט נפשי היות וברור להם כי נושא ההפרדה הרכושית הוסדר והם יכולים עתה ליהנות מחיי זוגיות שלווים ומאושרים ללא כל חשש מגירושין ארוכים וסבוכים במקרה של פרידה. 

השלבים בעריכת הסכם ממון:

 

מיפוי

 

על מנת שהסכם ממון יהיה אקטואלי לא רק לעת כתיבתו, מומלץ לבני הזוג לערוך רשימה מסודרת של כל רכושם ולהצטייד במסמכים הרלוונטיים.

 

הסכמה

 

כדאי לבני הזוג המגיעים אל עורך הדין לדעת מהו אופן חלוקת הרכוש אשר ירצו לעגן בהסכם. כמובן שאם ישנן התלבטויות או שאלות, יוכלו בני הזוג להפנותן אל עורך הדין אשר ישיב ויסייע בקבלת החלטה.

 

בחירת עורך הדין

 

הצעד הבא הוא פנייה לעורך דין המתמחה בדיני משפחה, אשר יערוך עבור בני הזוג את ההסכם. נכון, אנו חיים בעידן האינטרנט, בו ישנן אינספור דוגמאות של הסכמי ממון, אולם על מנת שההסכם יגשים את מטרתו ויגן באופן מלא על האינטרס הכלכלי של שני בני הזוג, עליו להיות מותאם באופן אישי לנסיבות, להיקף הרכוש וכיו"ב.

  

מה צריך לכלול הסכם ממון?

 

בעת עריכת ההסכם, יש להתייחס בצורה מפורשת ומפורטת ככל הניתן לכל הרכוש אשר בבעלות בני הזוג במועד עריכת ההסכם, פרטי ומשותף.

 

צופה פני עתיד

 

יש להתייחס לרכוש העתידי אשר בני הזוג צופים כי יהיה להם בעתיד, בהסתמך על הנתונים האישיים שלהם. מטרתו של ההסכם תהיה לקבוע את אופן חלוקת הרכוש בין הצדדים במקרה של פרידה, כאשר יש לקבוע באופן מפורש מה ייחשב כרכוש אישי הנשאר בבעלותו של בן הזוג שרכש אותו ומהו רכוש משותף אשר יתחלק בין השניים בצורה כזו או אחרת.

  

הסכם ממון הוא הסכם הנערך בין בני זוג ולא בין אנשים זרים הסכם ממון הוא הסכם הנערך בין בני זוג ולא בין אנשים זרים

 

עקרון ההדדיות

 

עורך הדין אליו תפנו ידאג לנסח את ההסכם בצורה מקיפה וברורה וכן ידאג לכך כי ההסכם יהיה מאוזן והוגן כלפי שני הצדדים. חשוב לדעת כי הסכם ממון יכול להסדיר לא רק את נושא חלוקת הרכוש, אלא גם נושאים נוספים רלוונטיים כגון מזונות אישה, משמורת ילדים ומזונות הילדים במקרים של גירושין.

 

אישור הסכם ממון

 

אחד ממאפייניו הייחודיים של הסכם ממון הוא בצורך לקבל אישור להסכם, על מנת שיהיה לו תוקף משפטי מחייב. בשונה מחוזה רגיל, כאן אין די בכך כי בני הזוג חתמו על ההסכם ויש לפנות אל גורם חיצוני אשר ייתן את אישורו להסכם. במישור זה, אנו מבחינים בין הסכם ממון אשר נחתם בין בני זוג שטרם נישאו לבין בני זוג נשואים. כל עוד בני הזוג לא נישאו, יוכלו לאשר את ההסכם אצל נוטריון או בפני בית המשפט לענייני משפחה - הדבר נתון לבחירתם האישית. אולם, משנישאו בני הזוג, החוק מחייב אותם לפנות אל בית המשפט והם אינם יכולים לפנות לנוטריון כדי לאשר את ההסכם.

 

חשוב לזכור, הסכם ממון הוא הסכם הנערך בין בני זוג ולא בין אנשים זרים ומעורבים בו גם רגשות אישיים. לכן, סבר המחוקק שיש לוודא כי הצדדים חתמו על החוזה מתוך רצון כן ולא מתוך לחץ שהפעיל בן הזוג ו/או בני משפחתו.

 

עו"ד הלנה שמחי, עו"ד ומגשרת מוסמכת לענייני משפחה

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x