$
בארץ

גידול של 5% במשיכות כספים בכספומט: מוציאים 719 בממוצע למשיכה

לפי סקירה של בנק ישראל, בשנת 2014 נמשכה מגמת העלייה במשיכות ממכשירי הבנק האוטומטיים. האפשרות שנוספה להפקיד שטרות בכספומט - פופולרית בקרב עסקים

אמנון אטד 11:2219.08.15

בשנת 2014 נמשכה מגמת הגידול של סכום המשיכות ממכשירי הבנק האוטומטיים (ATM). סכום המשיכה הממוצעת ממכשירי הבנק האוטומטיים גדל ב-5% והגיע ל-719 שקל. הגידול השנתי הממוצע של משיכה בודדת עמד בעשור האחרון עמד על 7%. סכום המשיכות המצטבר לתושב הסתכם בשנה שעברה ב-9,871 שקל ומספר המשיכות השנתי לתושב היה 14, בדומה למספרן בשנת 2013. נתונים אלה מתבררים מהסקירה השנתית של מחלקת המטבע בבנק ישראל לשנת 2014, שהבנק מפרסם היום (ד').

 

במקביל לגידול הנמשך במשיכות הכספים ממכשירי הבנק האוטומטיים, הרחיבו הבנקים בשנים האחרונות את פלטפורמת השירות של מכשירי המשיכה והוסיפו להם גם מנגנון של הפקדת שטרות. באופן זה הפכו מכשירי המשיכה המוכרים למכשירים המספקים גם שירותי הפקדה של שטרות. לדברי מחברי הסקירה, שירות זה הפך להיות פופולרי לעסקים, ואחוזים ניכרים מפעולות ההפקדה של שטרות מתבצעים על ידי הלקוח ישירות במכשיר האוטומטי. בתהליך זה הזיכוי לחשבונו של הלקוח הוא מיידי וסופי. בחלק ממכשירי ההפקדה האוטומטיים מובנה במקביל גם מנגנון המאפשר מחזור של השטרות שהופקדו והוצאתם לציבור.

 

כספומט (ארכיון) כספומט (ארכיון) צילום: גדי קבלו

 

מהסקירה השנתית של מחלקת המטבע עולה עוד כי השטר החדש של 50 שקל, שהושק לפני קצת פחות משנה, זוכה לפופולריות רבה בקרב הציבור. בתום החודש הראשון להשקה הגיע חלקם של השטרות החדשים לכ- 21% ממחזור השטרות בעריך של 50 שקל. בסוף שנת 2014 גדל חלקם לכ- 30%, ואילו בחודש שעבר הגיע כבר הנתח של השטרות החדשים לכ-70% ממחזור השטרות בעריך של 50 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x