$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

ללא תשקיף: אבי כץ רוצה לגייס 50 מיליון דולר לקרנות השקעה בנדל"ן

קרן הגשמה של כץ וחנן שמש תקים חמש קרנות בשם CoFund, שיגייסו עד 10 מיליון דולר כל אחת. הקרן החדשה תוכל לגייס עד 35 משקיעים וסכום הגיוס המינימלי מכל אחד יעמוד על 250 אלף דולר

רעות שפיגלמן 07:0527.07.15

אחרי רשת הקפה קופיקס והסניפים הראשונים של הסופרמרקטים המוזלים, המייסד אבי כץ מבקש להרחיב את המותג לתחום קרנות ההשקעה. קרן הגשמה, של כץ ושל חנן שמש המכהן גם כמנכ"ל הקרן, תקים חמש קרנות חדשות בשם CoFund, שיגייסו כל אחת עד 10 מיליון דולר. הקרן תגייס עד 35 משקיעים: 30 משקיעים שישקיעו 250 אלף דולר כל אחד וחמישה משקיעים שישקיעו חצי מילון דולר כל אחד. 

 

כל קרן, כאשר בראשונה אפשר להשקיע כבר מהיום, תכיל פורטפוליו להשקעה בארבעה פרויקטי נדל"ן מניב ויזמי בחו"ל. מדיניות ההשקעה בקרנות מפוזרת על ידי שלושה רבדים: נכסים מסקטורים שונים, השקעה בדולר או בליש"ט והשקעה בארה"ב או בבריטניה. הקרנות החדשות יאפשרו לקרן הגשמה להיכנס לפרויקטים הדורשים הון עצמי בהיקף נרחב יותר.

 

כץ יוכל לגייס 70 משקיעים לפרויקט אחד

 

כיום משקיע יכול לבחור להשתתף בפרויקט ספציפי שבו שותפה הגשמה וסכום ההשקעה המינימלי עומד על 30 אלף דולר. מכיוון שרשות ני"ע מגבילה את ההשקעה לעד 35 משקיעים, קרן הגשמה מוגבלת מבחינת היקפי הפרויקטים שאליהם היא יכולה להיכנס ובממוצע מגייסת כ־3 מיליון דולר לפרויקט. כעת קרנות ה־ CoFund יאפשרו לכץ לגייס עבור כל פרויקט כ־70 משקיעים בשני מסלולי השקעה נפרדים.

 

אבי כץ אבי כץ צילום: עמית שעל

 

המשקיעים בקרנות ה־CoFund ישלמו בעת הכניסה להשקעה הוצאות עסקה של 4.5% מסכום ההשקעה, זאת לעומת כ־7% הוצאות עסקה בפרויקט אחד. הבדל נוסף הוא בחלוקת הרווחים. אם היקף התשואה על ההשקעה הוא עד 8%, משקיעי ה־CoFund יקבלו את מלוא הרווחים. בין 8% ל־10% תשואה, הגשמה תגזור קופון של 8% על כל שקל והיתר יעבור למשקיע. מעל 10% תשואה, המשקיע והיזם יחלקו את הרווחים שווה בשווה, כאשר מחלקו של המשקיע יירד גם חלקה של הגשמה. לעומת זאת, בפרויקט ספציפי, בהנחה שהוא מניב רווחים, המשקיע מפריש 20% על כל שקל לקרן הגשמה.

 

הקרן, הוקמה ב־2009 ומאז היתה מעורבת ב־210 השקעות שונות בתחום הנדל"ן. הקרן גייסה מהמשקיעים 1.3 מיליארד שקל וביצעה מימוש של 20 פרויקטים.

 

רשות ני"ע חקרה קרנות פרטיות ללא תשקיף

 

בשנים האחרונות הוקמו כמה קרנות השקעה המגייסות כסף ממשקיעים פרטיים ללא פרסומו של תשקיף. בשנה האחרונה הרשות חקרה את פעילותה של קרן קלע מקבוצת רוביקון וקרן אור בנוגע לגיוסם של מעל 35 משקיעים ללא פרסום תשקיף. בעקבות חקירת הרשות, משקיעי קרן אור דרשו בחזרה את כספם, אך לקרן לא היו מספיק כספים נזילים לשלם לכל הפונים. מקרן הגשמה נמסר שהם מקפידים על מגבלת 35 המשקיעים בכל מסלול, ולכן אין צורך בפנייה לרשות או בהוצאת תשקיף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x