$
חדשות התקשורת

מנכ"ל פרטנר: "אין ברירה אלא לפרק את בזק ו-HOT"

לדברי חיים רומנו, רק לאחר פירוק של בזק ו-HOT לחברת תשתית וחברת שירותים ניתן יהיה ליצור תחרות אמיתית בשוק התקשורת. למרות זאת אומר רומנו כי "פרטנר תהיה שחקן גדול בשוק התקשורת הקווית עד סוף 2016"

אופיר דור 14:1604.05.15

"יש לקדם את הפירוק של בזק ושל HOT לחברת תשתיות וחברת שירותים", כך אמר היום (ב') מנכ"ל פרטנר חיים רומנו בשיחה עם "כלכליסט". "כל זמן שלא תהיה הפרדה בין התשתית לשירות בבזק וב-HOT תהיה בעיה אמיתית ליצור תחרות אמיתית בשוק התקשורת הקווית".

לדברי רומנו, החטא הקדמון שלה היה שהמדינה הפריטה את בזק במלואה במקום לשמור על החלק של תשתיות בידיה. "זה כמו שהמדינה היתה מפריטה חברת תעופה ואת רשות שדות התעופה ביחד כגוף אחד והחברה המאוחדת היתה מחליטה מי יוכל לנחות ומי יוכל להמריא".

 

 

חיים רומנו מנכ"ל פרטנר חיים רומנו מנכ"ל פרטנר צילום: אוראל כהן

 

רומנו אמר את הדברים על רקע המאבקים בין משרד התקשורת לבזק על המשך יישום הרפורמה בשוק התקשורת הקווית ("השוק הסיטונאי"). משרד התקשורת דורש מבזק לפתוח עד אמצע החודש גם את רשת הטלפוניה הקווית שלה לשימוש חברות מתחרות כמו פרטנר. אולם בזק טוענת כי לא ניתן לבצע מבחינה טכנולוגית את פתיחת רשת הטלפוניה הקווית ובוודאי לא בלוח הזמנים המדובר. למשרד התקשורת ישנה אופציה להורות על פירוק של בזק או HOT לשתי חברות נפרדות אם הן לא ישתפו לתפיסתו פעולה עם הרפורמה.

 

הרפורמה בשוק הקווי יצאה לדרך באמצע פברואר ופרטנר ו-018 אקספון היו שתי החברות הראשונות שהציעו חבילה משולבת של ספק ותשתית אינטרנט. בשלב הראשון נפתחה לשימוש המתחרים רק תשתית האינטרנט של בזק אך לא רשת הטלפוניה הייעודית שלה. עד כה גייסה החברה 10,000 מנויים לחבילות המשולבות כשעוד 10,000 מנויים ממתינים לחיבור שנעשה בשלב הזה באופן ידני. לדברי רומנו, "בסוף 2016 יהיה לפרטנר נתח משמעותי משוק התקשורת הקווית במדינת ישראל".

 

המשנה למנכ"ל פרטנר איציק בנבנישתי אמר כי "מוצר הטלפוניה הקווית שמציעה כיום פרטנר המבוסס על תשתית האינטרנט הפתוחה (VOB) אינו מהווה תחליף מלא למוצר של בזק. זה מוצר שלא התרומם והצליח בעולם ולכן השוק צריך את יישום השלב השני של הרפורמה".

 

מנכ"לית בזק סטלה הנדלר מנכ"לית בזק סטלה הנדלר

 

רומנו הזהיר כי אם הרגולטור לא יבצע שינויים מבניים ייסודיים בשוק התקשורת בסופו של דבר הציבור יפסיד. "אנחנו יכולים לחזור לכאורה למצב של אוליגופול עם שלוש חברות תקשורת חזקות ואולי אפילו פחות. הסיבה לכך היא שהרפורמה נעצרה בסלולר ולא המשיכה לשוק הקווי, כך שהיום מי שמתחזק הוא כל מי ששולט על מונופול בתחום התשתית הקווית והטלוויזיה", אמר רומנו. "האם זאת המטרה של הרגולטור, לחזור אחורה?".

 

לדברי בנבנישתי, "שוק הסלולר נפתח באופן ברור ונחרץ לתחרות אבל כאן אנחנו צריכים לנהל קרב עם בזק על כל לקוח שאנחנו מעבירים לחבילות המשולבות".

 

בנושא הכניסה לשוק הטלוויזיה בפרטנר ממשיכים להפגין זהירות, ומבהירים כי יכנסו לתחום רק לאחר שיוסרו שורה של חסמים רגולטורים. "יש לנו כיוון שאנחנו הולכים בו בתחום הטלוויזיה ואושר על ידי הדירקטוריון אבל אנחנו עדיין לא אישרנו את עלויות ההשקעה והתוכנית העסקית וזה משהו שנעשה בקרוב".

 

מבחינת רומנו התנאים הדרושים לכניסה לטלוויזיה כוללים גם את חוסר האכיפה לדבריו של משרד התקשורת על גולן טלקום ועל HOT. "HOT mobile וגולן טלקום מקבלות הגנות ינוקא כמו 50% הנחה בקניית תדרים מהמדינה. איך אפשר לחשוב ש-HOT היא ינוקא? מדובר בתאגיד התקשורת השני בחוזקו בישראל, למה הוא צריך לקבל הנחה? התוצאה של התחרות הברוטאלית בשוק התקשורת היא שלחברות הסלולר לא תהיה אפשרות להתחרות בתחום הטלוויזיה או להשקיע במיזם הסיבים של חברת החשמל ו-IBC. במצב הנוכחי אין לאף אחד תמריץ להשקיע בקניית חברת סלולר", אמר רומנו.

 

לדברי רומנו המבצעים האחרונים של HOT mobile בתחום הסלולר, כמו המבצע של שני קווים ב-40 שקל שהושק במקביל לשירות התוכן של סלקום, נועד להרתיע שחקנים מלהיכנס לענף הטלוויזיה. "אני לא יכול לבקש מ-HOT לא למכור קווים בזול אבל מבקש מהרגולטור שייתן לי כלים להילחם בדיוק במקום שהיא מנסה למנוע תחרות", הוא אמר.

 

בנוגע למיזם הסיבים חזר רומנו על רצונה של פרטנר להיכנס כמשקיעה בו. "כרגע אין שם עם מי לדבר מבחינת ההתאמות שביקשנו למודל של המיזם. בזק פחדה פחד מוות מהמיזם הזה בתחילה אבל היום היא מזהה שמדובר במיזם מקרטע".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x