$
בארץ

אחרי היו"ר: התפטרו שאר חברי הוועד המנהל של הבנק החברתי

8 חברי הוועד של אגודת האשראי אופק טוענים כי המפקח על הבנקים מערים עליהם קשיים באישור מתווה ההקמה

תומר ורון 16:4604.03.15
חברי הוועד המנהל של אגודת האשראי אופק, המוכרת גם כבנק החברתי, הודיעו היום (ד') במכתב לחברי הקואופרטיב על התפטרותם מהתפקיד. ההתפטרות באה, לטענתם, כמחאה על "הסחבת שבה נוקט המפקח על הבנקים, דודו זקן, באישור מתווה ההקמה של הבנק וכן לאור הקשיים שהמפקח על הבנקים מערים".

 

בכך, שמונה חברי הוועד המנהל שהתפטרו הצטרפו למעשה ליו"ר הועד - דורון שורר - שהודיע באחרונה כי החליט לפרוש מהובלת המיזם ובחר להמשיך ולכהן כדירקטור בבנק מסד מקבוצת הבינלאומי.

 

על פי תקנון האגודה, כעת יש לקיים בחירות חדשות לוועד בתוך 90 יום ובאופק קבעו אסיפת חברים בסוף החודש וזו תבחר את חברי הוועד החדשים.

 

דורון שורר דורון שורר

 

"אנו מלאים תקווה כי מי שייבחרו למלא את תפקידי המפתח בממשלה הבאה - שר האוצר, שר הכלכלה, שר המשפטים, וכן המפקח החדש על הבנקים, יבינו שאין להם ברירה אלא לפעול למען שינוי סדרי הכלכלה בישראל, ובתוך כך יקדמו את הקמתם של בנקים בבעלות לקוחותיהם במדינה", כתבו חברי הוועד בהודעתם.

 

לפני תשעה חודשים פרסם זקן את הטיוטה של התקנות שנדרשות בכדי להקים אגודת אשראי. בין היתר קבע זקן, כי אגודת אשראי תצטרך להציג הון התחלתי של 75 מיליון שקל בכדי להתחיל את פעילותה. רף זה מהווה חסם משמעותי עבור אופק והן עבור אגודת שלנו, בכדי שאלו יוכלו לקבל רישיון ולהתחיל בפעילות בנקאית.

 

רוצים מימון ביניים מהמדינה

 

אופק הציגה באחרונה למפקח על הבנקים מתווה הפעלה מדורג שבו ביקשה כי ההון העצמי הראשוני שיידרש יהיה נמוך משמעותית והיקף השירותים הבנקאיים יוגבל בדומה למדינות מפותחות אחרות. על פי המתווה, התפתחות פעילות הבנק תיעשה בשלבים ולפני כל שלב יידרש הבנק להגדיל את ההון העצמי בהתאם. באופק מעוניינים לקבל מהמדינה, באמצעות משרד האוצר, מימון ביניים שיאפשר להעמיד את ההון העצמי הנדרש, בדומה לתמיכה שנותנת הממשלה להגברת התחרות במגזרים עסקיים אחרים.

 

במשרד האוצר שוקלים באחרונה מספר צעדים בכדי לקדם תחרות במערכת הבנקאית ובהם גם העמדת הון עצמי לשחקנים חדשים שיקומו במערכת - ובהם אגודות אשראי.

 

בנק חברתי שונה מבנק רגיל בכך שלקוחותיו הם גם הבעלים שלו - ולכן כל רווח של האגודה בעצם מסייע לשיפור מחירים (עמלות וריביות) לטובת הלקוחות.

 

תגובת בנק ישראל

 

מבנק ישראל נמסר בתגובה לדברים, כי "היוזמה להקמת אגודות בנקאיות עלתה מלכתחילה במסגרת דו"ח הצוות לקידום התחרותיות בבנקאות בראשות המפקח על הבנקים. בנק ישראל מקדם רגולציה שתתמוך בפעולת אגודות אלו, באופן שמבטיח את כספי המפקידים. לצערנו, על אף הכוונות הטובות של מייסדיה, עד כה לא עמדה אגודת אופק בסטנדרטים מינימליים הנדרשים להקמת אגודה בנקאית שיבטיחו את כספי המפקידים, ואופן התנהלותה לא איפשר מתן רשיון לפעילות בנקאית. אין ללמוד מכך על האפשרות, הדרך והתהליך להקמת אגודות בנקאיות בישראל, בפרט אגודות שיעמדו בסטנדרטים המינימליים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x