$
אפליקציות

הפוג הענק שהופך את החדר למשחק

לקראת חג החנוכה, חברת NC-Arts הישראלית חוזרת מארצות הברית ובריטניה ומשיקה בארץ את קאזולו - מותג שמשלב בין לוח משחק ואפליקציית סלולר מבוססת מציאות מוגברת (AR)

הראל עילם 16:0316.12.14
בשנים האחרונות משחקי VR (מציאות מדומה) ומשחקי AR (מציאות מוגברת) אמנם תפסו תאוצה, אבל עדיין היו לא יותר מאשר גימיק. חברת NC-Arts הישראלית מקווה לשנות זאת, ולהכניס את ילדי ישראל לעולם המציאות המוגברת כבר במהלך חג החנוכה הקרוב.

 

החברה תשיק במהלך סוף השבוע את קאזולו (Kazooloo), סדרת צעצועים חדשה המלווה באפליקציית AR. הילדים (כלומר, הוריהם) יכולים לרכוש את אחד מלוחות המשחק של קאזולו, הנראים כמו פוג מגודל במיוחד – ובעזרת האפליקציה והמצלמה המזהה את הלוח, המשחק הווירטואלי משתלב בעולם האמיתי.

 


 

ברוב המקרים משחקי AR לא יודעים לנצל בצורה חכמה את הסביבה הפיזית של השחקן, או להציע משחקיות מעניינת. NC-Arts משתמשת באלגוריתם מתקדם ובטכנולוגיה של קוואלקום, ובכך מאפשרת לגופו של השחקן לשלוט במשחק גם ללא צורך במערכות זיהוי תנועה כמו הקינקט או Move של סוני. אם דמות על המסך יורה לכיוונו של השחקן, הוא יכול להתחמק ממנה בקלות על ידי כך שינוע הצידה. כל עוד מצלמת הסלולר מכוונת לכיוון הפוג, המשחק יודע לא רק היכן השחקן נמצא, אלא האם גם התכופף, התקרב או התרחק מהמרכז. התוצאה היא רמת דיוק ושליטה של תנועה שלא תמצאו במשחקי סלולר, בטח לא כאלו הנעזרים בגירוסקופ.

 

לוחות המשחק בעולם קאזולו לוחות המשחק בעולם קאזולו צילום: הראל עילם

 

המשחקים של קאזולו דורשים מהשחקן לזוז ממקום למקום במהירות ולחשוב בצורה טקטית. באחד המשחקים שלדים מתחבאים מאחורי עמוד המגן עליהם מפני יריות השחקן: אם השחקן יתקרב או ינסה לאגף אותם, הם יברחו מעמוד לעמוד בצורה אינטליגנטית. בשלב אחר אויבים ייצאו לכאורה מתוך הקרקע והמשחק ישתמש במצלמה כדי לזהות את הטקסטורה והחומר של הרצפה ולהתאים את עצמו. יריות שיפגעו בשטיח ישמעו אחרת מיריות שיפגעו בשיש, והחורים שהמפלצות יפערו ברצפה יהיו תלויים בחומר ובצבע שלה. לפחות לפי הבדיקה שערכנו, הכל עובד היטב ובצורה חלקה.

 

בעתיד הקרוב, מבטיח סמנכ"ל הטכנולוגיות של קאזולו שלום עמירה, האפליקציה תדע להשתמש בצורה אינטליגנטית בחפצים שנמצאים בסביבת החדר שבו הילד משחק. אויבים יוכלו לטפס על המיטה ולהתחבא מאחורי ספות, וכך גם השחקן. "אנחנו ממפים את החלל ויוצרים מודל שלו בזמן אמת", מסביר סמירה, "הלוח יהפוך להיות רק העוגן של המשחק, שיוכל להתרחב לכל החדר. הטכנולוגיה כבר קיימת, אנחנו רק מחכים שהתעשייה תאמץ אותה עם החיישנים המתאימים".

 

כל לוח עולה כחמישים שקלים, כאשר האפליקציה עצמה זמינה בחינם. החברה משתמשת במספר אמצעים על מנת להבטיח שלא יהיה ניתן לזייף את הלוח שלה, ורוצה להפוך את הלוחות גם לפריטי אספנות, כאשר בעתיד לוחות שונים יאפשרו פתיחת שלבים שונים במשחק, ושחקנים יוכלו להשתמש במספר לוחות בו זמנית לצורך משחק מרובה-משתתפים. קאזולו כבר מוכרת גרסה מוקדמת יותר של המשחק שלה בחנות המלי'ס בלונדון, וערכה גיוס הון בהיקף של מיליוני דולרים בתחילת השנה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x