$
שווקי חו"ל

האם עליבאבא בדרך לרכוש את יאהו?

יו"ר עליבאבא ג'ק מא אמר כבר בשנת 2011 - בלב הסכסוך המתוקשר בין שתי החברות - שהוא מעוניין בביצוע המהלך

הראל עילם 23:3520.09.14
"הדבר הראשון שעליבאבא תעשה אחרי ההנפקה הוא לקנות את יאהו", כך מעריך ג'וזף גרינקורן, אנליסט וברוקר בכיר, המנכ"ל של חברת ההשקעות מוריס גרופ ומומחה בחברות טכנולוגיה. גרינקורן מעריך כי עד סוף השנה תצמח עליבאבא ב־50% ועד סוף 2016 תעקוף את כל התחזיות ותהיה חברה של 500 מיליארד דולר - חברת האינטרנט הגדולה בכל העולם, לפני גוגל, פייסבוק, אמזון ו־ebay. אתמול (ו') נסחרה החברה הסינית לראשונה בוול סטריט, והמניה זינקה ב-38%.

 


 

יאהו - שהשקיעה בעבר בעליבאבא והקימה איתה את יאהו סין, שהיה במשך שנים האתר הפופולרי במדינה הקומוניסטית - החזיקה בעבר ב־40% ממניות עליבאבא. היא מכרה חלק מנכסיה כדי לממן את התרחבותה וכיום מחזיקה ב־16.3% ממניות עליבאבא.

 

 

ג'ק מא ג'ק מא צילום: איי אף פי

 

יאהו מצויה כיום בשפל, בפועל היא לא שווה דבר

החברה האמריקאית נמצאת כיום בנקודה בעייתית: בפועל היא אינה שווה דבר. החברה הסינית הזעירה שבה השקיעה בעבר שווה היום יותר ממנה. שווי השוק הנוכחי שלה, אחרי הנפקת עליבאבא, הוא 41.8 מיליארד דולר. החברה נפלה ב־2.7% ביום הנפקת עליבאבא. בניכוי הנכסים שלה, אחזקותיה הנותרות בעליבאבא ואחזקותיה ביאהו יפן (חברה עצמאית ופומבית) יאהו שווה בעצם מינוס של יותר מ־7 מיליארד דולר. יש לה כמובן גם לא מעט כסף נזיל כעת: היא מכרה 121 מיליון מניות בהנפקה והכניסה 8.3 מיליארד דולר. אנליסטים מעריכים כי יאהו תצא לעוד סבב רכישות.

 

"עליבאבא יכולה בעצם לרכוש את יאהו בחינם בעסקת חילופי מניות", אומר גרינקורן. אחת הסיבות לכך היא שחברת סופטבנק היפנית היא בעלת המניות הגדולה ביותר גם ביאהו יפן וגם בעליבאבא. מיזוג בין החברות יכול לחסוך לעליבאבא סכומי עתק במסי חברות, להגדיל את השליטה שלה בחברה, להחזיר לסופטבנק את השליטה ביאהו יפן ובפועל לא לעלות לחברה דבר. "הם מקבלים המון", הוא מוסיף, "בלילה אחד הם מקבלים חדירה מלאה למערב. הם קונים ישות חדשה ולא צריכים לשלם מס".

 

האנליסט ג'וסף גרינקורן. מעריך שעליבאבא תרכוש את יאהו האנליסט ג'וסף גרינקורן. מעריך שעליבאבא תרכוש את יאהו צילום: עמית שעל

 

 

בעליבאבא חושבים שרק במקרה היא הוקמה בסין

גם ג'ק מא, יו"ר עליבאבא, אמר ב־2011 - בלב הסכסוך המתוקשר בין שתי החברות - שהוא מעוניין לרכוש את יאהו. זה חלק משינוי כולל בתעשייה.

 

גרינקורן אומר שהוא קיבל הצעה להוביל סבב השקעה בעליבאבא לפני ארבע שנים, אבל באותה התקופה אף אחד לא רצה להשקיע בחברת אינטרנט סינית.

 

עליבאבא כבר הודיעה כי היא מתכוונת להקדיש סכום שנאמד ב־3 מיליארד דולר להשקעות ורכישות במערב, והקימה קרן הון סיכון של 100 מיליון דולר שתסייע לאתר עלי־אקספרס להתרחב שם.

"אנחנו לא חברה סינית, אנחנו חברת אינטרנט שבמקרה יושבת בסין, ואנחנו נרחיב את השוק שלנו באירופה ובארצות הברית", אמר מא במהלך הרודשואו לפני ההנפקה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x