$
מחפשי עבודה

צריך גם מזל בחיים: פריצות הדרך הגדולות בקריירה של המיליארדרים

סטיב ג'ובס קיבל את הרעיון להקים את אפל מבעל חנות מחשבים, ביל גייטס השיג חוזה ב-IBM ושריל סנדברג "עלתה על החללית" - לכל מיליארדר הייתה במהלך הקריירה הזדמנות שסללה עבורו את הדרך להצלחה הפנומנלית

שירות כלכליסט 16:4031.08.14
קריירה לא תמיד מתקדמת בקו ישר, לעיתים היא מזנקת לפתע בזכות תובנה, פגישה או הזדמנות אחת מהותית. בקיצור, הפריצה הגדולה. היא חלק בלתי נפרד מכל סיפור הצלחה.

אפילו לכוכבים כמו שריל סנדברג, סטיב ג'ובס והווארד שולץ, היה רגע שבו מסלול העתיד שלהם נכנס לפוקוס.

 

באתר ביזנס אינסיידר אספו כמה מהסיפורים על הפריצות הגדולות של אנשי העסקים המובילים:

 

ריצ'רד ברנסון גילה זמר שהפך לכוכב בינלאומי:

כשהיזם המיליארדר ריצ'רד ברנסון היה בן 16 הוא הקים מגזין בשם סטודנט. אך הפריצה הגדולה שלו קרתה שש שנים לאחר מכן, כשפתח אולפן הקלטות והחתים זמר בשם מייק אולדפיל.

 

אולדפילד הוציא את הסינגל Tubular Bells, שהפך ללהיט ושהה 247 שבועות במצעד הבריטי. "בהתבסס על כך הקמנו חברת תקליטים", סיפר ברנסון באחד הראיונות. "ודבר אחד הוביל לשני".

ריצ'רד ברנסון ריצ'רד ברנסון צילום: בלומברג

 

הנרי פורד הרשים את ראש עיריית דטרויט

ב-1898, זכה הנרי פורד בנאמנות של ראש עיריית דטרויט, וויליאם מייבורי, המצאה שזיכתה אותו בפטנט רשום. התמיכה של מייבורי התגלתה כמהותית בהפיכתו של פורד ליצרן מכוניות. "התמיכה של מייבורי בשילוב עם הרעיונות הנועזים והכריזמה של פורד, עזרו להשיג שורה של משקיעים שתרמו 150 אלף דולר כדי לבסס את חברת הרכב של דטרויט (DAC) בתחילת אוגוסט 1899", נכתב באתר History.com.

 

כתוצאה מכך התאפשר לפורד להתפטר מהעבודה שלו ולהקים את החברות הראשונות עם קו הייצור ההמוני.

 

ביל גייטס השיג חוזה ב-IBM

ב-1982 ביל גייטס נשר מאוניברסיטת הרווארד ועמד בראש חברה קטנה בשם מיקרוסופט, שניסתה לפלס את דרכה לתעשיית המחשביים האישיים, שהייתה בראשית דרכה. גייטס והחברה זכו עד מהרה להזדמנות הגדולה שלהם, בצורת חוזה מ-IBM. ענקית הטכנולוגיה רצתה להוציא לשוק במהירות מחשב אישי זול, ופנתה למיקרוסופט שתספק את מערכת ההפעלה. באותו הזמן, לא הייתה לה מערכת הפעלה למכירה, אך עד מהרה ארגנה אחת.

 

סטיב ג'ובס, מייסד אפל סטיב ג'ובס, מייסד אפל צילום: רויטרס

 

סטיב ג'ובס קיבל את הרעיון להקים את אפל מבעל חנות מחשבים

בסתיו 1975, איש טכנולוגיה רוחני בשם סטיב ג'ובס שם לב שחבריו בקליפורניה מתלהבים מערכות של דגמי מחשבים שבונים לשימוש ביתי. הוא ביקש מחברו סטיב ווזניאק לבנות את המעגל האלקטרוני עבור ערכת המחשב. הייצור עלה 25 דולר והם רצו למכור אותם ב-50 דולר לאחד. בשלב הבא הוא נכנס לחנות אלקטרוניקה בשם בייט שופ במאונטיין ויו, בבעלותו של פול טרל. הוא הציע לו למכור את המעגל האלקטרוני. טרל לא היה מעוניין בכך, אך אמר שירכוש מחשבים שלמים. הוא הציע לשלם 500 דולר עבור כל מחשב. ג'ובס קפץ על ההזדמנות להרוויח יותר כסף והחל לגייס הון. בזכות השתלשלות האירועים הזו, אפל הוקמה.

 

לארי פייג' למד כיצד להרוויח כסף מחיפושים

לפני 2002, גוגל כמעט ולא השיגה רווחים. המייסדים לארי פייג' וסרגי ברין החלו ללמוד מ- Goto.com, חברת חיפוש שהוקמה על ידי היזם הסדרתי ביל גרוס.

 

לגרוס היה משהו שהיה חסר לפייג' וברין: תזרים מזומנים.

 

במגזין סלייט מדווחים שגרוס הגה מודל עסקי מעט שונה. בדומה לאופן שבו חברות קנו מודעות לפרסום בדפי זהב, הוא הבין שאתרי אינטרנט יוכלו לשלם עבור מודעות שיופיעו בדפי התוצאות של Goto.com לפי מילות מפתח קבועות. החבר'ה בגוגל יצרו גרסה משלהם של המנגנון, שנקראה AdWords Select, וההכנסות החלו להצטבר.

 

ביל גייטס (מימין) ושריל סנדברג ביל גייטס (מימין) ושריל סנדברג צילום: איי פי אי

 

שריל סנדברג עלתה על החללית

ב-2001 שריל סנדברג עברה לעמק הסיליקון לאחר שעבדה בסקטור הציבורי, כחלק מהמעבר היא הכינה רשימה של דרישות ממקומות העבודה הפוטנציאלים. בנאום שנשאה בפני בוגרי החוג למנהל עסקים באוניברסיטת הרווארד סיפרה שכשנפגשה עם אריק שמידט, שכיהן באותה תקופה כמנכ"ל גוגל, היא הודיעה לו שהחברה לא מתאימה לדרישות שלה. הוא ענה: "אל תתנהגי כמו אדיוטית", והמליץ לה "לעלות על החללית".

 

"כשחברות צומחות במהירות ויש להן השפעה גדולה, קריירות ממריאות מעצמן", היא הסבירה. "אם מציעים לכן לעלות ולהתיישב בחללית, אל תשאלו איזה מושב, פשוט תעלו".

 

הווארד שולץ למד מה המשמעות של בית קפה

סטארבקס הייתה בתחילה ספקית קפה יוקרתית בסיאטל, עד שהווארד שולץ ברח מכנס במילאנו ב-1983. בכל פינת רחוב הוא ראה בית קפה. "במילאנו לבדה היו 1,500 בתי קפה, וזו עיר בגודל של פילדלפיה", סיפר. "הם היו בכל פינת רחוב וכולם היו מלאים". שולץ הבין שההצלחה של בתי הקפה האלה לא תלויה רק בקפה ההפוך, אלא בכך שקפה הוא משקה שצריך ליהנות ממנו בחברה. כך עלה לו הרעיון שסטארבקס יכול להיות מקום שבו אנשים מתאספים ביחד. "זו הייתה ממש התגלות", הוא מסכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x