$
אפליקציות

האפליקציות שלוקחות אתכם רחוק יותר מסיקרט

יישום ההודעות האנונימיות אינו לבד: בעקבות חשיפת דרכים לגילוי זהותם של משתמשי סיקרט ושלל באגים, עולה הרלוונטיות של מתחרותיה - Matter שמצמצמת מסרי שנאה, WUT החברתית, Cloaq המאובטחת במיוחד ועוד

נמרוד צוק 12:1228.08.14

בשבועות האחרונים הפכה סיקרט לאחת האפליקציות המדוברות ביותר בישראל. הרשת החברתית האנונימית, שמאפשרת לכל אחד לפרסם פוסטים קצרים מבלי לחשוף את זהותו, התבססה בתחילת השנה הנוכחית בעמק הסיליקון, נדדה משם לקהילת ההייטק הישראלית ומשם עשתה את דרכה לקהל הרחב.

בתחילת החודש היא הגיעה לראש רשימת ההורדות בחנות האפליקציות המקומית של גוגל, כשהיא עוקפת בדרך את פייסבוק, וואטסאפ וטוויטר, וכיום היא נמצאת ברשימת 20 היישומים המובילים. בעולם יש לה כבר כ-5 מיליון משתמשים בפלטפורמת אנדרואיד בלבד, והיא צברה מעריצים ומתנגדים רבים. ממשלת ברזיל אף הכריחה בשבוע שעבר את אפל להסיר אותה מחנות האפליקציות המקומית, בטענה שהיא מעודדת בריונות.

 

סיקרט, ויריבתה המצליחה וויספר, עוררו גל של רשתות חברתיות לשיתוף סודות, כאשר לא מעט יזמים מנסים לספק זוויות ייחודיות על בסיס הרעיון הזה. עשרות פלטפורמות מאפשרות כעת לפרסם תכנים תוך הסתרת זהות המשתמשים, להעלים את הפוסטים שפורסמו אחרי זמן קצוב, ולשוחח עם משתמשים אנונימיים אחרים. כאן ב"כלכליסט" אנו מביאים את חמשת השירותים המעניינים ביותר בקטגוריה זו.

 

 

1. הפופולרית: YikYak

 

ייק יאק נחשבת למצליחה והמבוססת ביותר מבין המתחרות של וויספר וסיקרט, עם מאות אלפי משתמשים ברחבי העולם. היא מציגה פוסטים קצרים בלבד, באורך של עד 200 תווים. הם מופיעים בפיד לפי מועד הפרסום ומיקום המשתמש שקורא אותם, וניתן לדרג אותם ולהגיב אליהם. אפשר לראות פוסטים שהמערכת בחרה כמעניינים במיוחד, ואת אלה שקיבלו את הדירוג הגבוה ביותר.

 

 

האפליקציה אינה דורשת הרשמה או מסירת פרטים מזהים, וכאשר מפרסמים פוסט אפשר לבחור כינוי זמני ולהחליט אם לחשוף את המיקום הכללי של המשתמש. היא עלתה לאוויר בתחילת השנה וגייסה עד כה 11.5 מיליון דולר - הרבה פחות מ-36 המיליון של סיקרט ו-60 המיליון של וויספר. כמו סיקרט, גם ייק יאק ספגה פרסום שלילי לאחר שתלמידי תיכון בארה"ב השתמשו בה כדי להטריד אנונימית חברים לכיתה.

 

זמינות: iOS, אנדרואיד

 

2. הנעלמת: Sobrr

 

סובר, פיכח בעברית, היא אפליקציה חדשה שהושקה בחודש שעבר. העיקרון שבבסיסה מזכיר מעט את זה של סנאפצ'ט - כל התכנים המועלים אליה נמחקים אוטומטית אחרי 24 שעות. היא מאפשרת לשתף פוסטים עם תמונות ולתייג חברים, וכן לשלוח הודעות (טקסט, תמונות או קובצי קול) עם מנגנון השמדה עצמית, שניתן לפתוח רק פעם אחת. אחת התכונות המעניינות באפליקציה היא האפשרות לשוחח עם זרים, כאשר הקשרים נמחקים באופן אוטומטי אחרי יממה בדיוק, אלא אם כן שני הצדדים החליטו שהם רוצים להאריך אותם.

 

 

המטרה המוצהרת של סובר היא ליצור פלטפורמה לשיחות ברגעים שתעדיפו לא לזכור אחר כך, בדגש על שתיית אלכוהול מופרזת. בהתאם, במקום האפשרות לעשות לייק לפוסטים אהובים - מופיע הכפתור Cheer.

 

זמינות: iOS, גרסת אנדרואיד צפויה לצאת בעתיד

 

3. המוגנת: Cloaq

 

סיקרט אמנם מציעה סודיות, אבל דורשת הרשמה באמצעות מספר טלפון או מייל ודורשת חיבור לפרופיל הפייסבוק כדי להרחיב את מעגל החברים. הדבר עלול לסכן את המשתמש בחשיפת זהותו במקרה של פרצת אבטחה, ומדובר בחשש אמיתי: סיקרט עצמה דיווחה שמאז השקתה האקרים דיווחו לה על לא פחות מ-42 פרצות אבטחה. לחלל הזה נכנסים יוצרי אפליקציית Cloaq, שמנסים ליצור פלטפורמה אנונימית לחלוטין. המשתמש נדרש לבחור סיסמה בלבד ומקבל כינוי אקראי שמורכב ממילה ומספר.

 

הפוסטים יכולים לכלול תמונות וטקסטים ללא מגבלת אורך, ואפשר לעקוב אחר משתמשים, לעשות לייק לפוסטים או להגיב להם. כמו המשתמשים באפליקציה, גם המפתחים שמאחוריה מעדיפים בשלב זה לשמור על אנונימיות.

 

זמינות: iOS

 

4. החברית: WUT

 

וואט היא אפליקציה פשוטה הפועלת מתוך מסך הנעילה של הסמארטפון, ומאפשרת לעשות פעולה אחת בלבד: לשלוח הודעת טקסט קצרה לכל החברים בפייסבוק שהתקינו אותה. אמנם אי אפשר לבחור את הנמענים, אבל ההודעה נמחקת ממכשיריהם זמן קצר לאחר שפתחו אותה.

 

אפליקציית WUT אפליקציית WUT

 

מקבל ההודעה יכול לשתף אותה מחדש, לחסום אנשי קשר לא רצויים או לבקש תזכורת לפתיחת ההודעה במועד מאוחר יותר. האפליקציה מנסה להוציא לפועל את הרעיון המקורי שעמד מאחורי פיתוח סיקרט, לפני שיזמיה החליטו לשנות כיוון. "הרעיון הוא לתפוס את הרוח המשוחררת שאנשים נהנים ממנה כאשר הם יושבים עם חברים במסיבה או בבר", מסבירים ב-WUT.

 

זמינות: iOS, גרסת אנדרואיד צפויה לצאת בעתיד

 

5. התומכת: Matter

 

אחת התלונות המרכזיות על סיקרט ודומותיה נוגעת לאופי המרושע, הרכילותי והבריוני של חלק מהתכנים האנונימיים. Matter מבקשת לתת מענה לבעיה באמצעות פלטפורמה שמתמקדת בתכנים חיוביים ואמפתיים, בשיתוף הזולת ובהצעת תמיכה ועזרה. היא מציעה מקום לפוסטים ארוכים ולדיונים מעמיקים, ולומדת את הרגלי הקריאה של המשתמש כדי לבנות פיד המותאם עבורו.

 

זמינות: iOS

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x