$
חברה וסביבה

מאות אנשי עסקים מארה"ב ביטלו ביקור בגלזגו לאחר הנפת דגל פלסטין על העירייה

המשלחת אמורה הייתה לכלול 600 מנכ"לים ומנהלים בכירים, כולל מטעם חברות אמריקאיות גדולות כמו וול-מארט, אקסון מובייל וקוקה-קולה. אחד ממארגני הביקור לראש העירייה: "אני מקווה שהאוכלוסייה המוסלמית, הקרובה כל כך לליבכם, תהיה בעלת אותו כוח קנייה כמו האנשים שהברחתם"

שירות כלכליסט 15:0020.08.14
מאות אנשי עסקים אמריקאיים ביטלו תוכניות לבקר בעיר גלזגו בסקוטלנד, בעקבות החלטת מועצת העיר להניף את דגל פלסטין, כאקט סולידרי בעקבות המבצע בעזה.

 

 

המשלחת אמורה הייתה לכלול 600 מנכ"לים ומנהלים בכירים, כולל מטעם חברות אמריקאיות גדולות כמו וול-מארט, אקסון מובייל וקוקה-קולה. הביקור נועד לשמש כפרס על שהשקיעו מיליונים בכלכלה הסקוטית, ואורגן על ידי ריצ'רד קסיני, סגן נשיא של חברה מובילה ברשימת פורצ'ן 500. אולם, בשל ההחלטה להניף את דגל פלסטין מעל בניין מועצת העיר, כסימן לסולידריות עם תושבי עזה, קסיני הודיע לראש עיריית גלזגו, סיידי דוהרטי, על ביטול הביקור המתוכנן.

 

"תכננו לבלות שישה ימים בגזלזגו, שלושה ימים לעסקים ושלושה לבילויים", כתב קסיני. "אולם לאחר שקראתי את ההצהרה שלכם התומכת בחמאס ובהנהגה שלו, הצהרה שהתקבלה בשל המספר הרב של תושבים מוסלמים בעיר שלכם, החלטתי לבטל את כל התכניות לביקור שלנו. אנחנו חברה ברשימת פורצ'ן 500, כך שהעלויות לא היו שיקול רציני אלא המיקום היה. בשבילכם, אני מקווה שהאוכלוסייה המוסלמית, הקרובה כל כך לליבכם, תהיה בעלת אותו כוח קנייה כמו האנשים שהברחתם".

 

דגל פלסטין על בניין העירייה של גלזגו במהלך צוק איתן דגל פלסטין על בניין העירייה של גלזגו במהלך צוק איתן צילום: presstv

 

בעיריית גלזגו הודו כי קיבלו את המייל, אך עוד לא הגיבו עליו "בשל כמות" המיילים הרבים שנשלחו למועצה בנוגע להחלטה להניף את דגל פלסטין. "המועצה קיבלה למעלה מ-1,500 מיילים, שיחות טלפון, עצומות מקוונות וכן הלאה, בקשר לדגל, ומגיבה לכל פנייה בנפרד", מסרה דוברת מטעם המועצה.

 

בנוסף להנפת הדגל, שלחה דוהרטי מכתב תמיכה לראש עיריית בית לחם, שבו הביעה "סימפטיה עמוקה לתושבי עזה". "בגלזגו מתגוררים ידידים רבים של פלסטין, וזו תקופה קשה עבורם. הם מייצגים מגוון של אתניות, נטיות פוליטיות ואמונות, אך כולם מאוחדים ברצון לתמוך בעם הפלסטיני", נכתב במכתב.

 

מלבד לקסיני, גם ארגונים יהודיים מקומיים הביעו התנגדות למהלך. מועצת הנציגים היהודים של גלזגו כינתה את ההחלטה "המחווה הפוליטית מהסוג הגרוע ביותר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x