$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

מאייר מוסיפה עוד מצבה לבית הקברות של יאהו

החברה ממשיכה ללקט סטארט-אפים מתפוררים במאות מיליוני דולרים, סוני מחזירה לחיים את הווקמן בגרסה שעולה 700 דולר, מדוע מצפה ממשלת סין להנפקת עליבאבא ומי מנצל את אסון המטוס המלזי למטרות רווח

יוסי גורביץ 16:2422.07.14

עוד אחת לאוסף 

 

הכירו את Flurry, סטארט-אפ בתחום הפרסום והאנליטיקה. בסתיו שעבר, אמר מנכ"ל החברה שאף אחד לא רוצה לקנות אותה משום שהיא "גדולה מדי בתחומה" וכנראה תלך להנפקה. בהמשך, רצתה פלארי להימכר ב-700 מיליון דולר, אבל לא נמצא הפראייר שישלם את הסכום הזה. בחודש שעבר גייסה החברה כספים באמצעות מכירת חוב, אמצעי נואש למדי שננקט כי אף כבר לא הסכים להשקיע בה.

 

השבוע הודיעה פלארי בגאווה שנרכשה בידי יאהו. סכום הרכישה לא ידוע, אבל כנראה עומד על 200-300 מיליון דולר. לפי דיווחים, זמן קצר לפני העסקה עמדה פלארי לסגור את מחלקת האנליטיקה שלה ולפטר את העובדים.

 

מאייר. רוכשת חברות מתפוררות מאייר. רוכשת חברות מתפוררות צילום: איי אף פי

 

ואז בא לה רווח והצלה מיאהו. מה נעשה עם החברה החדשה, מוח? מה שאנחנו עושים עם כולן, פינקי: נשים אותן בפינה ונקווה שזה איכשהו יוביל לרווח. המדור רוצה לברך את מאריסה מאייר על רכישת פלארי - עוד חברה שחישבה קיצה לאחור לפני שיאהו באה ושפכה עליה כסף. זה קרה לא מעט בשנתיים האחרונות: נראה שבימים אלה, רכישה בידי יאהו היא גלגל ההצלה הטוב ביותר עבור בעלי חברות כושלות. את תווית הכישלון מעבירים היזמים לידי החברה של מאריסה מאייר. שם, משום מה, פחות מוטרדים ממנה.

 

המכשיר שחזר מן המתים

 

יש דברים שאי אפשר להסביר לבני הדור הנוכחי (עורך, מוזיקת "היה היה", בבקשה). אי אפשר להסביר להם למה פעם, כל שוחר מוזיקה ידע לסובב במיומנות עפרון באחד משני חורי הקלטת, כדי להחזיר את הסליל למקומו; שהוא ידע להשתמש בקצה העפרון בעדינות של מנתח מוח כדי להתיר סלילים שהסתבכו; שהוא ידע לזהות את הרגע המדויק שבו החלו הסוללות שלו לדעוך, לפי ההאטה בצלילי השיר האהוב.

 

אלו היו ימי השיא של הווקמן - מכשיר הפלא של סוני, שהיתה אז המלכה הבלתי מעורערת של תחום האלקטרוניקה הצרכנית. הוא איפשר לעשרות מיליוני צעירים לשחרר את עצמם מהוריהם ולשמוע את המוזיקה שהם רוצים וחשוב מכך – ליצור לעצמם בועה שהיתה לגמרי שלהם. הרבה לפני האוזניות הלבנות של אפל, הצעיר עם האוזניות שהולך ברחוב היה לאייקון של דור אחר. פרשנים לבני שיער מרטו אותו בטענה שהנה עוד דור שיורד לאשפתות.

 

מי התגעגע לווקמן? מי התגעגע לווקמן?

 

הזמנים השתנו; סוני נאבקת על חייה בקרב מאסף והווקמן הוא היסטוריה עתיקה. לאחרונה השיקה סוני יורש שאפתני למכשיר: ה-ZX1. מדובר בהיפך מוחלט מהמכשירים החיוורים והדקים של אפל - בלוק אלומיניום כבד ומגושם, שמכיל 128 גיגה-בייט של זכרון לאחסון שירים באיכות גבוהה כדי לאפשר לדור חדש לחוות מוזיקה בלתי מכווצת. כמה עולה התענוג? 700 דולר. סוני אומרת שכל ZX1 מעוצב אישית וביד מגוש אלומיניום יקר, שהמטרה שלו היא להוריד את כמות רעשי הרקע.

 

מפתיע, אבל המכשיר נמכר היטב ביפן. סוני סיפרה שמהנדסיה נדרשו לעצב את ה-ZX1 כמוצר טוב בלי לדאוג לזוטות כמו עלות הייצור והחומרים. אין בשלב זה נתוני מכירות באירופה ולארצות הברית המכשיר טרם הגיע. אבל גם אם הוא יהיה הצלחה פנומנלית - למשל, בקרב היפסטרים - הסבירות שהוא יציל את סוני נמוכה. החברה דיווחה ששנת הכספים 2013 (שהסתיימה במרץ) נגמרה בהפסד של 1.3 מיליארד דולר והיא לא מאמינה שהיא תהיה רווחית שוב לפני מרץ 2015. 

 

כשהאח הקטן מנצח את האח הגדול

 

"אני לא יכול לנשום! אני לא יכול לנשום!" - אלו היו המילים האחרונות של אריק גרנר, אזרח ניו יורק, אחרי ששוטר תפס אותו באחיזת חנק. איך אנחנו יודעים? הודות למישהו ששלף את הסמארטפון מהכיס ותיעד את המקרה. הסרטון מתעד את גרנר מתווכח עם השוטרים, אומר שהוא לא עשה שום דבר, בעוד שהמצלם מסנן בזעם ברקע: "האיש בסך הכל התערב בקטטה כדי להפסיק אותה, זה לא הוגן". גרנר סרב להתלוות לשוטרים ואז ארבעה מהם תקפו אותו והרחיקו את הצלם מהזירה.

 

 

זמן קצר לאחר מכן, בבית החולים, גרנר מת. במשטרה מיהרו לטעון שגרנר מת מהתקף לב, שהם לא היו אחראים למותו והקפידו לציין שיש לו עבר ארוך של מעצרים. כאילו שזו סיבה למשהו. החשד כלפי גרנר, בעת מעצרו? שהוא מכר סיגריות ללא רשיון.

 

הפעם, ההכחשות לא יעזר לשוטרים. יש תיעוד, ולפיכך צפויה גם התעניינות של התביעה והרוצחים יבואו על עונשם. הסמארטפון הכניס לחיינו הרבה דברים לא סימפטיים כמו בזבוז זמן וכסף, פגיעה בפרטיות, ניצול מוגבר של פועלים בעולם השלישי ואת אוון שפיגל. אבל היכולת לתעד מיידית מקרי אלימות משטרתית - ולמלא בכך חובה אזרחית והומנית - היא תוספת נהדרת לחיינו.

 

קצרצרים

 

1. עליבאבא הסינית עומדת לצאת להנפקה בארה"ב בקרוב. חוץ מיאהו, האנשים שצפויים ליהנות מכך הם בעיקר קרובי משפחה של בכירים במפלגה הקומוניסטית הסינית - בנים ונכדים שלהם. כמו כל חברה סינית, עליבאבא מנוהלת בפועל על ידי תא פנימי של המפלגה והמידע על בעלי המניות שלה מוגבל מאוד. אבל ידוע שיש להם פריסה נרחבת בין שלל משרדי הממשלה של סין. המשמעות היא שלעליבאבא תהיה יכולת ניכרת לקבל אישורים למהלכים שבדרך כלל היו גוררים הרמת גבות מצד רגולטורים. אם יש קשרים, מי צריך פרוטקציה?

 

מתקרבים להנפקה. מטה עליבאבא מתקרבים להנפקה. מטה עליבאבא צילום: בלומברג

 

2. "מורדים אוקראינים" – קרי, מיליציות רוסיות שמופעלות ממוסקבה - סיבכו את המשטר הפוטיניסטי כשהפילו בסוף השבוע מטוס נוסעים מלזי. כמקובל במצבי אסון כאלה, החלאות ואוכלי הנבלות של הרשת - יוצרי הספאם וההונאות למיניהם - מיהרו לנצל את האסון לצרכיהם בשיטות הרגילות. שלל מיילים עם כותרות שקריות שמתייחסות לאירוע הציף תיבות מייל ברחבי העולם, כדי לאסוף מידע ולפרוץ למחשבים. ייזהר הגולש.  

 

3. לפני מספר שבועות, רגשה סצינת ההייטק בסן פרנסיסקו כשצצה אפליקציה שקנתה מקומות במסעדות כדי למכור אותן תמורת רווח לסועדים. התוצאה: מסעדות שכל המקומות בהן הוזמנו אבל אין בהן אף סועד – כי מפעילי האפליקציה לא הצליחו למכור את המקומות שהזמינו. מאחר שבעולם ההייטק מקובל לדבר על "חדשנות" כשמתכוונים לומר "העתקה בוטה", צצה אפליקציה "חדשנית" בניו יורק שעושה בדיוק את אותו הדבר, אבל לה יש מגע ישיר עם בעלי המסעדות. מפעיל האפליקציה טוען שהוא עוסק ב"דמוקרטיזציה" בכך שהוא מאפשר לכל אחד להזמין מקום. כל אחד שיש לו כסף לשלם גם על ארוחה וגם על הזמנה, כמובן.  

 

4. גבירותי ורבותי, מהפך: יותר משתמשים במדינה הגדולה בעולם, סין הקומוניסטית, מתחברים לרשת באמצעות מכשירי מובייל מאשר באמצעות מחשב. שיעור הסינים שמתחברים לרשת בסלולר עומד על 83.4%, לעומת 80.9% המתחברים באמצעות מחשב. הנתונים נכונים ליוני 2014 ומעידים על כך שקל הרבה יותר לקבל גישה סלולרית מאשר להתקין רשת טלפוניה מתקדמת ומתפקדת. כמו כן, 632 מיליון סינים מחוברים לרשת כיום.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x