$
המדריך

בדיקת כלכליסט

HTC One M8: ענק הברזל שדורש את כס המלכות

מכשיר הדגל החדש של HTC מצליח להתעלות על קודמו באיכות ההרכבה, התצוגה והאודיו - וגם על כל מתחריו. ואולם תצורת שתי המצלמות שלו לא עומדת בתחרות עם סמסונג וסוני. האם יכבוש את כתר ממלכת הסלולר ויציל את HTC?

ניצן סדן 13:3530.03.14
בתחילת השנה שעברה היו בשוק הסלולר שלוש חברות שמייצרות אך ורק טלפונים - ונלחמו על קיומן. נוקיה הפסידה ונרכשה בידי מיקרוסופט. בלקברי הפסידה והגיעה לשיעור מכירות בארה"ב שכלל אינו נמדד באחוזים שלמים. השלישית היא HTC, שלמרות שאיבדה נתח שוק ומנייתה צללה ב-80% בשנתים, עדיין נלחמת. בשבוע שעבר הציגה את ה-One M8, הסמארטפון שאמור להחזיר אותה למשחק ולתת פייט לטיטאנים כסמסונג, אפל ו-LG.
פחות משבוע לאחר שנחשף וחודש לפני שהוא מתחיל להימכר בישראל, מציג "כלכליסט" את הסקירה המלאה של הטלפון, שכולל מספר חידושים והפתעות.

 

עיצוב ומבנה: דוגמן האלומיניום

 

המומחיות של HTC היא בתכנון וייצור טלפונים יפים. ה-One M8 דומה מאוד בעיצובו ל-One M7 מהשנה שעברה: גוף אלומיניום דק ומעוגל, בעל פרופיל צר וגב קמור.

 

HTC One M8 HTC One M8 צילום: ניצן סדן

 

כשסקרתי את קודמו בשנה שעברה, כתבתי שאם אפל היתה מייצרת מכשירי אנדרואיד, הם היו נראים כ-One M7. ה-M8 מציג איכות ההרכבה ברמה חדשה לחלוטין, אליה אפל טרם הגיעה: כשמחזיקים אותו, מרגישים שמדובר בטלפון בעל גוף איתן, חזק ועמיד ולא בצעצוע עדין. החברה הרכיבה את גופו מיחידת אלומיניום בודדת - והטביעה בשלדה יותר רכיבים אלקטרוניים מאי פעם, מבלי שתחול פגיעה בתפקוד הרגישים שבהם (למשל, אנטנות). המשמעות היא שהטלפון עמיד מקודמו למכות - אך גם מסובך יותר להרכבה ולתיקון.

 

תהליכי ייצור ה-M8, מלוחית אלומיניום בודדת תהליכי ייצור ה-M8, מלוחית אלומיניום בודדת צילום: ניצן סדן

 

ה-M8 נעים מאוד לאחיזה; דפנותיו עוגלו בחלקן התחתון כדי להתאים למבנה האצבעות על אף שהגוף גדל ואילו חלקן העליון כולל מעין "מדרגה" זעירה של מ"מ שמשפרת את האחיזה ומצמצמת את הסיכוי להחלקה. בחירה טובה משום שהגב עצמו חלק.

 

נוח מאוד לאחיזה. M8 נוח מאוד לאחיזה. M8 צילום: ניצן סדן

 

הטלפון אמנם כבד מקודמו (160 גרם לעומת 147) וגם מהגלקסי S5 וה-G2 של LG (ששוקלים קצת יותר מ-140 גרם, הודות לגוף הפלסטיק הדקיק שלהם), אך המשקל אינו מורגש במיוחד. בסך הכל, ה-M8 סחט קריאות התפעלות ממי שראה אותו ואחז בו; מדובר בסמארטפון מרהיב למראה.  

 

ממשק ומערכת הפעלה: החוש השישי

 

מהו הגודל האופטימלי למסך סמארטפון? הטרנד הוא להגדיל את המסכים אל מעבר לחמישה אינץ'. סמסונג, סוני, LG, חואווי, ZTE ולנובו עשו זאת ובחרו במסכי 5.1-5.5 אינץ'. HTC, לעומתן, העדיפה מסך קטן יותר של 5 אינץ'.

 

ל-M8 יש מסך LCD3 ברזולוציית Full HD טבעית וצפיפות פיקסלים של 442 פיקסלים לאינץ', מעט נמוכה משל מכשיר ה-One משנה שעברה (אך עדיין נתון מרשים, בהתחשב בכך שהמסך גדל ב-0.3 אינץ'). הוא מציג בהירות גבוהה מאוד שמאפשרת שימוש גם תחת תאורה ישירה, צבעיים מדויקים ועשירים וזווית צפייה רחבה. כדי לשפר את עמידות המסך בפני שריטות ומכות, צופה בזכוכית גורילה גלאס 3.

 

 

היצרנית בחרה לשלב בו חריץ לכרטיסי זיכרון, מה שמאפשר להגדיל את מרחב האחסון ל-128 גיגה-בייט. כפתורי השמע וההפעלה הפיזיים שופרו והם מעט בולטים מהגוף, מה שמקל על לחיצה אך גם גורם להם להילחץ בטעות בכיס. כפתורי האנדרואיד עזבו את תחתית המכשיר והיגרו למסך; ל-M8 אין כפתורי בית וחזרה פיזיים כפי שהיו לקודמו.

 

שינוי נוסף, שנראה בחירה מוזרה ומעיקה, הוא החלפת כרטיס המיקרו SIM בנאנו SIM, כפי שיש רק למכשירי האייפון האחרונים של אפל. אולי HTC מנסה לפתות בכך את משתמשי האייפון. לראייתי, היא סתם מקשה על משתמשי אנדרואיד, שהרי החלפת SIM עולה כסף. זה נכון שתמיד אפשר לחתוך את הכרטיס וביוטיוב נמצאים עשרות סרטים שמלמדים איך לעשות זאת - אבל אין שום סיבה שתצטרכו להתאמץ כדי להתחיל להשתמש בסמארטפון חדש שקניתם.

 

ה-M8 מפורק לרכיביו ה-M8 מפורק לרכיביו צילום מסך: iFlexit

 

הטלפון מבוסס על אנדרואיד 4.4 ועל ממשק Sense 6 של HTC, הגרסה האחרונה של הממשק שנחשב לאחד הטובים ביותר מסוגו. סנס 6 כולל יכולות זיהוי מחוות. מעתה, אפשר לפתוח את המכשיר ממצב נעילה כשהמסך כבוי אם מקישים פעמיים על פניו (תכונה שאומצה ממכשירי LG האחרונים, אך מתבצעת בצורה חלקה ומדויקת יותר ב-M8). החלקת האצבע על פני המסך כשהוא כבוי תפעיל יישום מוגדר מראש: סווייפ למעלה יפעיל את יישום BlinkFeed (ר' בהמשך), סווייפ ימינה יפתח את תצוגת קיצורי הדרך ועוד. חבל שהמשתמש לא יוכל לבחור בעצמו מה יעשה כל סווייפ. בנוסף, כשמחזיקים את הטלפון במצב אופקי ולוחצים על כפתור הווליום, תופעל המצלמה וכדי לענות לשיחה צריך רק להצמיד את המכשיר לאוזן.

 

בלינקפיד (BlinkFeed), מרכז ההתראות ועדכוני החדשות והמדיה החברתית שפיתחה HTC, ממוקם גם הפעם כאחד ממסכי הבית. הוא עדיין מזכיר בעיצובו שילוב בין פליפבורד ומסך הבית של ווינדוס פון, אך מציג אפשרויות התאמה אישית נרחבות יותר. מעתה, ניתן לבחור חבילות תכנים רחבות יותר ולשנות צבעים בין תחום לתחום (למשל, אם ברצונכם לצפות רק בעדכונים מפייסבוק, התצוגה תהפוך לכחולה. מטוויטר? לירוקה ועוד). בלינקפיד מאפשר צריכת תוכן מבלי להיכנס לאפליקציות, מה שחוסך במשאבי עיבוד ומקל במיוחד על משתמשים שמעדיפים לקבל את כל התכנים שלהם באפליקציה אחת במקום לדלג בין יישומים.

 

אפליקציית בלינקפיד. שיפורים דקים אפליקציית בלינקפיד. שיפורים דקים צילום: ניצן סדן

 

החברה שמרה על תצורת הקלפים של מסך ריבוי המשימות ולא עברה לרשימת חלונות פעילים כפי שמופיע אצל מתחרותיה. מדובר בבחירה נוחה יותר, שמאפשרת להציג בו זמנית יותר יישומים ולבחור מי מהם יכובה. יש לו עוד כמה תכונות חביבות, כמו בחירת פונטים שאחד מהם הוא בתצורת רטרו מגניבה.

 

מסך ריבוי המשימות של המכשיר מסך ריבוי המשימות של המכשיר צילום: ניצן סדן

 

מולטימדיה ואפליקציות: רדיו חזק

 

איכויות המולטימדיה של המכשיר הן מהגבוהות שבנמצא: המסך מציג צבעים מדויקים מאוד ותענוג לצפות בו בקליפים וסרטים או לשחק במשחקים. תחום האודיו, סוגיה שתמיד קיבלה דגש מיוחד במכשירי HTC, שופר אף הוא: ל-M8 זוג רמקולים בחזיתו בדומה לקודמו, אולם מדובר ברמקולים חזקים יותר ב-25% ובעלי מעבד אודיו חדש אשר אינו נשען על טכנולוגיית beats. במקומה הותקן מעבד שמשתמש בטכנולוגיית Boom Sound של HTC אשר שמה דגש על קצוות סקאלת הצליל. התוצאה מרשימה מאוד - צלילים נמוכים אינם נבלעים ומיטשטשים וצלילים גבוהים אינם חורקים וצורמים. בנוסף, עוצמת הצליל גבוהה בצורה שיכולה למלא חדר קטן.

 

במכשיר נכללה אפליקציית הכושר FitBit. היא נשענת על חיישני הטלפון לאומדן מרחקי ריצה ופעילות גופנית ויכולה להציג את הנתונים גם בקטגוריית בלינקפיד ייעודית. אפליקציית HTC TV שופרה ויכולה עתה לשלוט על הטלוויזיה, הממיר והסטריאו שלכם ביתר קלות. היא הופכת את הסמארטפון לשלט אוניברסלי וכוללת אלמנטים חברתיים במדינות נתמכות (לא זמינים בישראל). למשל, אפשר לספר במה אתם צופים בפייסבוק ובטוויטר, לקבל מידע על אירועי וענפי ספורט ולקרוא פרשנויות ותגובות אוהדים. התכונה לא זמינה משום שאין ל-HTC גישה ללוחות המשדרים בארץ.

 

ה-M8 בתור שלט רחוק ה-M8 בתור שלט רחוק צילום: ניצן סדן

 

בדומה למתחרים, יש ל-One החדש אפליקציית פנקס רשימות בשם Scribble שמסוגלת לשמור גם הקלטות אודיו, אפליקציית ניהול משימות פשוטה ונגן מדיה שכולל אנימציות ואפקטים נאים. ל-M8 יש גם מצב מיוחד לילדים, בו הגישה ליישומים, הגדרות ותכנים שנקבעו מראש היא חסומה.

 

ביצועים וקישוריות: גיבור על

 

הטלפון מונע במעבד קוואלקום 801, בעל 4 ליבות במהירות 2.3 גיגה-הרץ. הוא מצויד בשני גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומעבד גרפי אדרנו 330. מדובר בחומרה חזקה מאוד: מבחני תוכנה סינתטיים שנערכו בחו"ל (אפליקציות Antutu, Qudrant ואחרות) הראו שהוא מביס את הנקסוס 5, ה-G2 וה-G Flex של LG ואת הנוט 3 של סמסונג. ואולם, לא נערכה השוואה בינו ובין הגלקסי S5 או האקספריה Z2. אבל מספרים לחוד ושימוש לחוד: ה-M8 פועל בצורה חלקה לחלוטין, גם כאשר מפעילים בו מספר רב של אפליקציות בו זמנית. אפילו ההפעלה שלו ממצב כבוי אורכת שניות בודדות.

 

אוהבים רטרו? יש פונט בסגנון ישן נושן אוהבים רטרו? יש פונט בסגנון ישן נושן צילום: ניצן סדן

 

כל רכיבי התקשורת פועלים היטב: איכות השיחה מצוינת ומקלט ה-GPS מציג נתוני מיקום מדויקים במהירות. בעת הפעלה ראשונית, מוגדר רכיב ה-NFC כפעיל. לא ברור למה, שכן אין יותר מדי שירותים שתומכים בו ומדובר בכלי שצורך סוללה. בסך הכל, מדובר בטלפון חזק מאוד, שיענה גם על צרכיהם של חובבי הגיימינג והמשתמשים הכבדים ביותר.

 

מצלמה: צילום מסוג חדש

 

ל-M8 יש מערך מצלמות שכולל שתיים מאחור ואחת מלפנים - תצורה ראשונה מסוגה בטלפון נייד. המצלמה העיקרית היא בעלת חיישן של 4 אולטרה-פיקסל (פיקסלים גדולים פי 4 מהתקן, כלומר, איכות של 16 מגה-פיקסל). יש לה יכולת מיקוד מהירה במיוחד ש-HTC טוענת שהיא המהירה בעולם (טענה שהשמיעה גם סמסונג עם השקת הגלקסי S5). מעליה ממוקמת מצלמה נוספת, אשר לא מצלמת תמונות כי אם אוספת מידע ויזואלי ומשלבת אותו בתמונה שצילמה המצלמה הראשית.

 

תצורת זוג המצלמות: מלמטה הראשית, מלמעלה המשנית ומשמאל - הפלאש הדינמי תצורת זוג המצלמות: מלמטה הראשית, מלמעלה המשנית ומשמאל - הפלאש הדינמי צילום: ניצן סדן

 

איך זה עובד? בעוד המצלמה הראשית מתמקדת באלמנט במרכז הפריים (אדם, חפץ וכו'), המצלמה המשנית, בעלת עדשה רחבה יותר, תתמקד ברקע. התוצאה היא תמונה שכולה ממוקדת - או על כל פנים, ממוקדת בהרבה מתמונות שצולמו במצלמות מתחרות. מרשימה ככל שתהיה, המצלמה לא יכולה לדעת אילו אלמנטים ברקע מעניינים אתכם פחות או יותר. התוצאה היא שבחלק מהתמונות תקבלו יותר מדי פרטים, שפשוט יוצרים רעש ויזואלי בתמונה. בנוסף, אין למצלמות ייצוב תמונה פיזי כמו למצלמת ה-One הקודם, אלא רק ייצוב מבוסס תוכנה. לצד המצלמה הראשית ממוקם מבזק כפול, שמחובר לחיישן הראשי. הוא כולל מספר נורות צבע ויבזיק בצבע ובעוצמה הנכונים, כדי להבטיח מינימום "צריבת" פרטים בתמונה.

 

תמונה לדוגמה, שצולמה ב-M8. כל האלמנטים ממוקדים, על אף המרחק שלהם מהמצלמה תמונה לדוגמה, שצולמה ב-M8. כל האלמנטים ממוקדים, על אף המרחק שלהם מהמצלמה צילום: ניצן סדן

 

תצורת שתי המצלמות מאפשרת, לצד קבלת תמונות באיכות מרשימה, גם הפעלת שורה ארוכה של כלי עריכה מגניבים. למשל, היכולת לצלם תמונה ולהפוך אותה לתצלום תלת ממד, בו ניתן לשנות את זווית הצפייה בהטיית הטלפון. אפשרות אחרת היא סימון אלמנט בתמונה והעברתו לתמונה אחרת - מעין העתקה והדבקה. תכונה זו כוללת גזירה מדויקת מאוד של האלמנטים בתמונות, בצורה שאמנם לא עומדת בשורה אחת עם ביצועיו של גרפיקאי מומחה, אבל תספק את המשתמש הממוצע (במיוחד אם אין לו גישה לתוכנות עיבוד תמונה כפוטושופ).

 

העתק והדבק, גרסת HTC העתק והדבק, גרסת HTC צילום: ניצן סדן

 

תכונות נוספות הן הפעלת פילטרים ואפקטים רק על אזור מיקוד אחד בתמונה: אפשר לצלם אדם ולהפוך את הרקע למצויר או זוהר. בדומה למכשירים אחרים, גם כאן ישנה תכונת צילום פנורמה - אך מדובר בפנורמה של 360 מעלות, בדומה לתכונת צילום הסצנות של מכשירי הנקסוס 4 ו-5 מבית גוגל ו-LG. תכונות אלו הן אמנם גימיקים, אבל גימיקים חביבים במיוחד ומרשימים למראה.

 

איכות התמונות טובה מאוד, אם כי הרזולוציה נמוכה משל המתחרים איכות התמונות טובה מאוד, אם כי הרזולוציה נמוכה משל המתחרים צילום: ניצן סדן

 

התכונה האחרונה תקסום בעיקר למי שיודע דבר או שניים על קומפוזיציית צילום: היכולת לשנות את המיקוד בתמונה לאחר שצולמה, לקבלת אפקטים אמנותיים. בדומה למצלמת ה-One הקודם, גם ב-M8 תמצאו את אפליקציית Zoe, שמצלמת מספר פריימים לפני ואחרי הלחיצה, כדי להפוך תמונות לסרטונים קצרצרים.

 

המצלמה הקדמית היא בעלת עדשה רחבה יחסית (כדי לאפשר צילום סלפי קבוצתי) וחיישן של 5 מגה-פיקסל. היא מציגה תמונות באיכות גבוהה ויש לה שני מצבי צילום - סטנדרטי ועם טיימר.

 

סוללה והתחממות: מי צריך מטען?

 

למכשיר יש סוללת 2,600 מיליאמפר-שעה, קצת יותר גדולה משל הדגם הקודם. הצלחתי להוציא ממנה 36 שעות בשימוש סביר, נתון מרשים מאוד. ב-HTC טוענים שעם הפעלת מצב החיסכון הייעודי של הטלפון, הסוללה יכולה לתפקד זמן ארוך במיוחד; לפי נתוני החברה, המצב החסכוני מאפשר פעולה של שבועיים ללא טעינה. מצב פעולה זה כולל רק יישומי טלפון בסיסיים (שיחות, הודעות SMS ויישומים שאינם מצריכים חיבור לרשת) ומייל. לטענת החברה, אם מפעילים את מצב החיסכון כשהסוללה על 10%, אפשר להוציא ממנו עוד שעות ארוכות של שימוש. הטלפון אינו מתחמם בצורה בולטת בפעולתו: הבדיקה כללה ניווט קצר, האזנה למוזיקה וחצי שעה של משחק. ההתחממות היתה עדינה ולא הפריעה לתפעול.

 

סיכום ואלטרנטיבות: הטוב ביותר?

 

ה-M8 הוא אחד הסמארטפונים המרשימים ביותר שהגיעו למערכת "כלכליסט". השילוב בין ממשק נוח, מסך מצוין, עיצוב אלגנטי ואיכות הרכבה עילאית עושה אותו לטוען מרכזי לתואר "הסמארטפון הטוב בעולם". ואולם, גם הוא אינו מושלם: הבחירה בנאנו SIM עשויה להקשות על משתמשים שירצו לעבור למכשיר זה (SIM חדש עולה כ-99 שקל בישראל); המצלמה אמנם מציגה תמונות באיכות מעולה, אך הרזולוציה נמוכה משל מצלמות סמסונג, סוני ונוקיה. בנוסף, אין לה ייצוב תמונה פיזי. תחום הצילום בסמארטפונים הפך לסוגיה מורכבת מבעבר והמתחרים (בראשם נוקיה וסוני) השיקו מכשירים שמסוגלים לצלם וידאו ב-4K - תכונה שנעדרת מה-M8. לעומת זאת, כנראה שסוגיה זו תבלוט פחות בתחרות בשל תפוצת מסכי ה-4K שהיא עדיין נמוכה למדי.

 

ל-M8 יש שלושה יתרונות בולטים על המתחרים. הראשון הוא העיצוב שלו, שהוא מרשים ואלגנטי (למרות שאינו עמיד במים כמו הגלקסי S5 והאקספריה Z2), השני הוא בתכונות המולטימדיה (נגינת מוזיקה באיכות ועוצמה מרשימות, איכות תצוגה, יישומי מדיה) והשלישי - בעובדה שהוא מגיע לחנויות לפניהם. HTC כבר השיקה את הסמארטפון שלה במספר שווקים מרכזיים כאירופה וארה"ב. לשאר העולם הוא יגיע בחודש הבא. הוא יימכר בישראל בשלוש ספקיות הסלולר הגדולות בייבוא של טאצ' גרופ, במחיר שטרם פורסם. לפי הערכות, הוא יעלה כ-3300 שקל לדגם הבסיסי (16 גיגה-בייט).
בטל שלח
    לכל התגובות
    x