$
פנאי

"שיווק מביך אותי"

מי היה מאמין: הילד ששר "תישן, סבא'לה, תישן" ב"פרפר נחמד" הוא היום מנהל מוזיקלי נחשב בתאטרון. עכשיו טל בלכרוביץ' חוזר לקדמת הבמה ומוציא אלבום

מאיה נחום שחל 09:0412.03.14

המוזיקאי טל בלכרוביץ' (38) חי ונושם מוזיקה ותיאטרון מינקות, ומזגזג בין מאחורי הקלעים לקדמת הבמה. טל הוא בנו של המלחין והפסנתרן מישה בלכרוביץ', שעבד שנים בתיאטרון והלחין את שיר הנושא של התוכנית "קישקשתא" המיתולוגית בטלוויזיה החינוכית. "כילד חייתי בתיאטרון וספגתי אותו לדם", מספר טל, "בגיל 3 אחי הגדול ואני עשינו פיפי על הבמה, מאחורי הקלעים של 'יוסף וכתונת הפסים' עם שלמה ארצי בקאמרי, כי פחדנו ללכת לשירותים בחושך".

 

היום, אחרי חמש שנים של עבודה, מוציא בלכרוביץ' לראשונה אלבום סולו וחוזר לקדמת הבמה. ב־16 במרץ ייערך מופע ההשקה החגיגי של אלבומו החדש, "אחרת", בתיאטרון תמונע, עם הופעות אורח של לא מעט חברים מהתיאטרון: מוני מושונוב, ליליאן ברטו, דרור קרן, טלי אורן ואבי גרייניק.

 

התגעגעת לבמה?

"להופיע זה בגנים שלי, אני אוהב את זה ונהנה מחשיפה מול קהל. אני יותר נמשך למוזיקה בתיאטרון מאשר למופעי מוזיקה, אבל רציתי להקליט ולהופיע כי תמיד ראיתי מה אחרים עושים ואמרתי לעצמי שגם אני יכול ורוצה. חיפשתי משקיע, אבל בדיוק התחילה הקריסה של חברות התקליטים, אז לקחתי את זה על עצמי. חיפשתי מפיק מוזיקלי, ועם בנצי גפני היה לי חיבור טוב כי הוא מנגן בעצמו (בסיסט - מנ"ש) ואני אוהב את הכיוון והסאונד שלו. מכיוון שאני לא כותב מילים לקח לי זמן להתחבר לטקסטים. חיפשתי אנשים שכותבים והגעתי לברק פלדמן, שכותב ליוני בלוך ואפרת גוש, והוא שכתב את רוב הטקסטים".

 

טל בלכרוביץ'. "רציתי להקליט ולהופיע כי תמיד ראיתי מה אחרים עושים ואמרתי לעצמי שגם אני רוצה ויכול" טל בלכרוביץ'. "רציתי להקליט ולהופיע כי תמיד ראיתי מה אחרים עושים ואמרתי לעצמי שגם אני רוצה ויכול" צילום: עמית שעל

 

מנהל הפקות מובילות

 

הוא כיכב בהצגות ילדים מגיל 6, שיחק ב"עלובי החיים" לצד דודו פישר, דיבב את מוגלי ב"ספר הג'ונגל" של דיסני, השתתף בתוכנית הטלוויזיה "תופסים ראש", והוא הילד הג'ינג'י החמוד ששר לאברמ'לה מור "תישן, סבאל'ה, תישן" ב"פרפר נחמד".

"מגיל צעיר למדתי בקונסרבטוריון. קיבלתי חינוך רוסי, אבל לא ממש התאמנתי וכל הזמן החלפתי כלי נגינה", הוא מספר, "בגיל 13 הבנתי שאם אני רוצה לעסוק במוזיקה זה הזמן להשקיע, כי להיות שחקן אפשר גם אחר כך, ובתלמה ילין עברתי למגמת מוזיקה. התמקדתי בפסנתר ושירתתי בתזמורת חיל האוויר".

 

אחרי הצבא למד מוזיקה וקומפוזיציה קלאסית בארץ ובחו"ל, כתב מוזיקה להצגות ילדים, ואת צעדיו הראשונים כמוזיקאי בתיאטרון רפרטוארי עשה עם יוני רכטר, שחיפש פסנתרן להצגה "מלחמה על הבית" בתיאטרון החאן. מאז ניגן בלכרוביץ' או ניהל מוזיקלית הפקות מובילות ובהן "מעגל הגיר הקווקזי" למוזיקה של קרן פלס, "דבר מצחיק קרה" ו"הכבש השישה עשר". בימים אלה הוא מנהל מוזיקלי של "כולם רוצים לחיות" מאת חנוך לוין בקאמרי, למוזיקה של קרן פלס, ושל הקברט מיצירות חנוך לוין, "אוי, אליאס, אליאס!".

 

"אחרת". חמש שנות עבודה "אחרת". חמש שנות עבודה
מחווה לרכטר

 

בין שירי האלבום, "אל תבכי" של חנוך לוין ששרה טלי אורן (שיר אורח יחיד - מנ"ש), שיר של הרולד פינטר שתרגם אברהם עוז, יהונתן גפן וגם אחד שבלכרוביץ' כתב. "הוא נולד כבדיחה וכולו בסגנון 'יש לי ארמון אבל אין לי מלך, יש לי מכונית אבל אין לאן לנסוע, יש לי מטרה אבל אין לי דרך' וכו'. כשכתבתי את השיר גיליתי שהלחן נשמע לי מוכר, וקלטתי שהוא הזכיר לי את 'כמו עמוד ענן' של יוני רכטר, ואז הכנסתי לשיר את המילים 'כתבתי מנגינה, היא נשמעת די מוכרת, משהו אומר לי שהיא לא שלי...' וזה יצא מצחיק. כמובן קיבלתי אישור מיוני והצלחתי להכניס לו מחווה קטנה ומשעשעת לאלבום".

 

אתה מדבר הרבה על יוני רכטר.

"הוא אחת הסיבות לכך שאני מתרגש ממוזיקה. יש שני עמודי תווך מוזיקליים בחיי, יוני רכטר וסטיבן סונדהיים. שניהם גאונים מוזיקליים וטקסטואליים, וגם מרגשים ולא קיטשיים. הם לא בנאליים מתקתקים ואני מתחבר לזה מאוד".

 

כשמגיעים לנושא הפצת האלבום בלכרוביץ' נלהב פחות. "אני מדפיס 300–400 עותקים כדי להתחיל למכור איפה שאני יכול, אבל אני לא טוב בקטע של שיווק עצמי, הפצה ויחסי ציבור, זה מביך אותי. את רוב הטלפונים אני לא מסוגל לעשות ומבקש ממיכל אשתי שתתקשר בשמי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x