$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

בצה"ל שוקלים להקים בית חולים שישרת את תושבי עיר הבה"דים

בצבא מעוניינים לצמצם את העומס הרב בסורוקה, לקראת המעבר של 40 אלף חיילים לנגב בשנים הקרובות. גורם צבאי בכיר: יהיה צורך להקים תחנת רכבת בירוחם ולהרחיב את התחנה בבאר שבע

דותן לוי 07:0602.04.13

"כחלק מהמהלך של ירידת צה"ל לנגב נבחנת האפשרות להקמת בית חולים נוסף לסורוקה בדרום", כך אמר גורם בכיר בצה"ל. הדברים נאמרו ביום עיון שנערך לגופים אזרחיים שמשתתפים במעבר המתוכנן של בסיסי צבא רבים לנגב ולהקמת עיר הבה"דים.  

לדברי הבכיר, הרעיון נמצא עדיין בשלבי גיבוש ראשונים, וכעת נבחנים בעיקר ההיבטים הרפואיים על ידי חיל הרפואה. עם זאת, לצבא ברור כי אם יוקם בית החולים, הוא ישמש גם את תושבי הנגב, לכן המהלך יחייב אישור של משרד האוצר. לדברי הבכיר, הסיבה העיקרית ליוזמה היא העומס העצום שקיים כיום על בית החולים סורוקה בבאר שבע, שרק צפוי להחמיר. "באופן אבסורדי, הכנסת חייל למיון בבית החולים איכילוב עולה לצבא 200 שקל ובסורוקה 500 שקל", אמר הבכיר.

 

הדמיה של עיר הבה"דים הדמיה של עיר הבה"דים צילום: משרד הביטחון

 

הבכיר התייחס גם להליך הקמת הפרויקטים בנגב ואמר שהצבא מודע למחסור בידיים עובדות של ישראלים. לדבריו, אם היעדר כוח עבודה ישראלי ישפיע על לוחות הזמנים, תיבחן האפשרות להעסקתם של עובדים זרים בהליך הבנייה. עם זאת, הוא אמר כי בינתיים הפרויקטים מתקדמים בקצב משביע רצון לקראת מעבר של 40 אלף חיילים לדרום בשנים הקרובות.

"להערכתי, מי שיצלם את הנגב היום, יראה תמונה אחרת לגמרי בעוד 5–6 שנים. יעברו לשם אנשי קבע וזה אומר קופות חולים, בנקים ותחבורה ציבורית", אמר הבכיר. לדבריו, בשנים הקרובות יהיה צורך להרחיב את תחנת הרכבת בבאר שבע. הוא הוסיף שהצבא לוחץ גם להקים קו חדש לירוחם, מהלך שלא מקודם בינתיים על ידי המדינה בטענה של אי־כדאיות כלכלית.

 

על פי התכנון, ב־2014 תעבור השלישות לנגב, וב־2015 יעברו גם הבה"דים ובסיסי הלוגיסטיקה, הרפואה צבאית, המשטרה צבאית, חיל החינוך, מערך התקשוב ויחידות תומכות לחימה. בנוסף, עד שנת 2022 יעבור מרכז השיקום והאחזקה של צה"ל לגליל – מהלך שצפוי לייצר כ־2,000 מקומות עבודה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x