$
אלכוהול

חדשות האלכוהול: דור שישי לבוכא

400 בקבוקים מהמהדורה המיוחדת של משקה התאנים הגיעו לישראל, ומציינים יותר מ־150 שנה שמשפחת בוקובזה מייצרת את התזקיק

עמית יריב 15:2710.08.11

בקבוצת המשקאות הים-תיכוניים שמור מקום של כבוד לבוכא - תזקיק תאנים ממוצא תוניסאי, שחביב מאוד לא רק על יוצאי תוניסיה. מאחורי המשקה הזה עומדת משפחה יהודית, משפחת בוקובזה, המייצרת אותו כבר יותר מ־150 שנה, תחילה בתוניסיה ואחר כך בצרפת.

 

המסורת של משפחת בוקובזה מספרת כי את הבוכא הראשון זיקק יעקב בוקובזה אי־אז בתחילת המאה ה־19. תאריך מדויק לא נשמר, אבל את המיקום המשוער על ציר הזמן מסמנים במשפחה באמצעות הרב המקובל רבי יצחק חי טייב, מגדולי הרבנים של יהדות תוניסיה, שחי בין 1743 ל־1835.

 

האגדה מספרת שהרב, שהתגורר עם אמו והקדיש את חייו לתורה, נהג לרשום לעצמו הערות על פתקאות קטנות ולפזר אותן על רצפת החדר. באחד הימים, כשנעדר מביתו, נכנסה אמו לחדר, נחרדה למראה המהפכה, ניקתה את החדר ושרפה את כל פיסות הנייר. גרסה אחרת מספרת שהאם שרפה את כתביו כדי לעודד אותו למצוא אשה.

 

בוקובזה. מסורת משפחתית שהתחילה בתוניסיה בוקובזה. מסורת משפחתית שהתחילה בתוניסיה

כאשר חזר הרב לביתו וראה את החורבן, תוצרי לימוד של שנים רבות שעלו בעשן, שקע במרה שחורה והטביע את יגונו במשקה. בבוכא. כך מתארכים במשפחת בוקובזה את תחילת ייצור הבוכא המשפחתי לשנות העשרים של המאה ה־19, ולכן מבקרים הפוקדים את קברו של הרב טייב שופכים עליו בוכא.

 

האם הסיפור נכון או אגדה? לא ברור, אבל כשמדובר במשקה אלכוהולי ותיק, סיפור טוב הוא חלק מהדרישות, ומשפחת בוקובזה עומדת יפה בתנאי הזה.

 

המשך הדרך היה מעניין לא פחות. אברהם בוקובזה, בנו של יעקב, הוא שביסס את המשקה ונתן לו את העוצמה המסחרית. אברהם, שהיה בעל חושים מסחריים מחודדים, עשה שימוש במזקקה ניידת שהועמסה על עגלה רתומה לסוס, ונהג לבלות את רוב זמנו בדרכים בזיקוק בוכא ובמכירתו לצרכנים היישר מדוד הזיקוק.

 

היום מנהלים את החברה בני הדור השישי, שמשתדלים מאוד לשמור על הרלבנטיות של מותג אלכוהולי בן יותר מ־150. בימים אלה הושקה בארץ מהדורה מיוחדת, בוכא בוקובזה פרסטיז', שמכילה אמנם 37.5% אלכוהול, כמו הגרסה הרגילה, אך עוברת זיקוק כפול והיא בעלת טעמים עדינים יותר, לטובת מי שרוצה ליהנות מארומת התאנים במשקה, אך מחפש משקה חלק יותר ומחוספס פחות מן הבוכא הרגיל. רק 400 בקבוקים הגיעו לארץ, והם נמכרים ב־183 שקל לבקבוק. המשקה מתאים לשתייה נקייה או כבסיס לקוקטיילים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x