$
פטנטים וקניין רוחני

החללית הישראלית הלא מאויישת הראשונה: צריכים עוד 9 מיליון דולר

קבוצת Space IL הישראלית חשפה את תוכנית הפיתוח העתידית שלה, וכן כי היא זקוקה לעוד 9 מיליון דולר כדי להשלים את המשימה. הסכום שגייסה עד כה: מיליון דולר

אסף גלעד 21:2428.06.11

בערב ההתרמה לפרויקט שלה, חשפה קבוצת Space IL הישראלית , המתכננת להנחית חללית לא מאויישת על הירח במסגרת תחרות בתחום שעורכת גוגל, את תוכנית הפיתוח העתידית שלה, ועוד יותר מכך - חשפה כי היא זקוקה לעוד 9 מיליון דולר כדי להשלים את המשימה. עד כה גייסה הקבוצה מיליון דולר. האירוע נערך בביתו של ינקי מרגלית , לשעבר מנכ"ל אלדין, שמרבה לערוך בביתו אירועי גאלה בתחום הטכנולוגיה.

 

  הצוות הציג תמונה של מעין חללית מרובעת שתנחת בסוף שנת 2012 ותשא עליה דגל ישראל. "החללית של Space IL תהיה החללית הראשונה מזה 40
שנה שנוחתת על הירח" אמר יריב בש, אחד ממייסדי הקבוצה. "נשתמש בטכונלוגיה לווינית מתקדמת שיש לנו בישראל וזה יחסוך לנו זמן רב ועלויות רבות. ישראל היא המדינה היחידה בעולם שכל הטכנולוגיות שרלוונטיות לפיתוח הזה נמצאות במרחק של שעה אחת זו מזו. העלות הנמוכה של החללית הזו תשמש אבן דרך לחברות בכל העולם שירצו לחקור פינות שונות של החלל".

   

קבוצת Space IL נחשבת כיום למשתתפת הישראלית היחידה מבין 13 הקבוצות המתמודדות על פרס ה-Google Lunar X Prize בסך 30 מיליון דולר, שיינתן לקבוצה הראשונה שתנחית רכב לא מאוייש על הירח. מעבר לשיגור ולהנחתה, יצטרך הרכב לנווט על פני הירח ולשדר חזרה לכדור הארץ תמונות וסרטונים.

 

מובילי קבוצת Space IL הם יריב בש, סטודנט במסלול יזמות במרכז הבינתחומי, כפיר דמרי, מרצה לתקשורת מחשבים במכללה למנהל, ויהונתן ויינטראוב, איש מפעל החלל של התעשייה האווירית.

 

חברי הקבוצה זוכים לתמיכה וייעוץ מגופים מובילים בתחום ובראשם התעשייה האווירית, אלביט, הטכניון, אוניברסיטאות תל אביב ובן-גוריון, וסוכנות החלל הישראלית. בפרויקט פעילים 80 מתנדבים. הטכניון, אחד המממנים של הפרויקט, יצייד את הצוות במה שקרוי 'ננו תנ"ך'- התנ"ך הכתוב כולו באותיות ננומטריות.

  

התחרות הושקה ב-2007, כשיתוף פעולה בין גוגל לקרן X Prize, שבעבר ארגנה תחרות מצליחה לשיגור רכב מאויש לחלל החיצון. הקבוצה הישראלית הצטרפה לתחרות בשנה שעברה ובסוף השבוע האחרון ביצעה את הניסוי הראשון שלה באזור בבקעת הירדן. במסגרת הניסוי שנסתייים בהצלחה, ביצעה הקבוצה שיגור של טיל לגובה קילומטר, שדימה את השלב האחרון בנחיתה על פני הירח. במסגרת הניסוי נבדקו החיישנים המנתחים בזמן אמת את מצב החללית ואת פני הקרקע ושתפקידם למנוע את התרסקות החללית. בכך הפך הצוות לחברה הלא בטחונית הראשונה שביצעה ניסוי טיל בישראל.

 

את החללית מתכננים בקבוצת Space IL לשגר בסוף שנת 2012 או תחילת שנת 2013, ועוד לפני סוף אותה שנה, המועד המשוער של השיגור מטעם מרבית הקבוצות. נוסף על כך מתכננת הקבוצה לבנות את החללית הקטנה ביותר.

  

באירוע ההתרמה נכחו מוריס קאהן וליאון רקנאטי, שניהם טייקוני פיננסים המרבים גם להשקיע במיזמי טכנולוגיה ובחברות סטארט-אפ. נכחו גם מאיר ניסנזון, מנכ"ל יבמ, ופרופ' יוסי מטיאס המכהן כמנכ"ל מרכז המו"פ של גוגל בישראל. ניסנזון אמר כי "תעשיית החלל מגלגלת 160 מיליארד דולר בשנה, וגם אחוזים בודדים ממנה יכולים לספק את מדינת ישראל".

 

הרכב הראשון שהסתובב על הירח עשה זאת בשנת 1965 והוא נבנה ברוסיה. הירח נמצא 384 אלף ק"מ מכדור הארץ, ובמהירות האור ניתן להגיע אליו תוך שנייה וחצי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x