$
בארץ

‏‏לקוחות בזבזניים ישלמו יותר: רשות החשמל משנה את תעריף החשמל

צרכני חשמל שצורכים מעל 40 אלף קוט"ש בשנה יחויבו להתקין מונה מיוחד שמסוגל לקרוא את הצריכה בכל שעה. הטמעת המונה החכם תביא לחסכון של כ-1,500 שקל לשנה עבור צרכנים ביתיים וכ-1.7 מיליארד שקל לכלל המשק

ליאור גוטמן 10:5523.05.11
מליאת הרשות לשירותים ציבוריים-חשמל, היא הגוף הרגולטורי שאחראי על יצרני החשמל במשק, אישרה הרחבה של תעריף התעו"ז (תעריף עומס וזמן) לצרכני חשמל שצורכים מעל 40 אלף קוט"ש בשנה. מדובר בתעריף מיוחד במסגרתו צרכן משלם מעט כסף עבור שימוש בחשמל בשעות השפל, ותעריף גבוה במיוחד עבור
שימוש בחשמל בשעות שיא הביקוש. תשלום לפי תעו"ז מחייב התקנת מונה מיוחד אצל הצרכן, מונה זה מסוגל לקרוא את צריכתו של הצרכן בכל מש"ב (מקבץ שעות), זאת לעומת המונה האחיד הנהוג כיום ומודד את האנרגיה שנצרכה בין קריאת מונה אחת לאחרת (פעם בחודש או פעם בחודשיים) ללא יכולת הבחנה.

 

עד לשנת 2002 הוחל תעריף מיוחד זה רק על צרכנים גדולים שהביקוש שנרשם אצלם עלה על מאה אלף קוט"ש לשעה. ברשות מסבירים שהסיבה שתעו"ז לא הוחל על כלל הצרכנים מיוחסת לעובדה שהחלת התעריף מחייבת התקנת מונה מיוחד, שעלותו הגבוהה הפכה את המהלך ללא כלכלי. בשנים האחרונות חלה ירידה חדה במחירי המונים המוכללים, וב-2006 ירד רף השימוש לצרכן שמשתמש ב-60 אלף קוט"ש לשעה והיום (ב') הוא ירד כאמור לרף של 40 אלף קוט"ש בשנה.

 

מונה חכם יתריע על בזבוז

 

לדברי רשות החשמל, בישראל קיימים כ-56 אלף צרכני תעו"ז מתוך כ-2.5 מיליון צרכנים של חברת החשמל. צרכנים אלה צורכים כ-59% מסך הצריכה של המשק, כאשר יתרת הצריכה, כ-41% נצרכת על יד צרכנים המחויבים על פי תעריף אחיד, כגון לקוחות ביתיים. לדברי רשות החשמל, הרחבת התעו"ז (תעריף עומס וזמן) תיצור תמריץ תעריפי לצרכן להסיט או לצמצם צריכתו בשעות בהן הביקוש לחשמל גבוה, דבר שיביא בטווח הארוך לצמצום הצורך בהשקעות בתחנות כוח ותשתיות רשת.

 

רשות החשמל השלימה באחרונה עבודה כלכלית מקיפה שהועברה למשרד התשתיות לפעול מיידית להשלמת פריסת המנייה החכמה עד לשנת 2014 וכן העבירה עבודה מקצועית ליישום מדיניות זו. המונה החכם יאפשר לכל הצרכנים בישראל לדעת בזמן אמת מה צריכת החשמל שלהם, כיצד הם יכולים לחסוך, ואילו מכשירים ביכולתם לכבות או להפעיל בזמנים אחרים כדי לייעל את צריכתם. לדברי רשות החשמל, הטמעת המונה החכם תביא לחסכון של כ-1,500 שקל לשנה עבור צרכנים ביתיים וכ-1.7 מיליארד שקל לכלל המשק.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x