$
בארץ

ביהמ"ש מינה כונסת נכסים למודו

בנק דיסקונט פנה בהסכמת דב מורן לבקש כינוס נכסים בעקבות חוב של כ-21.3 מיליון שקל; מוערך שחובות החברה מסתכמים בכ-470 מיליון שקל

מארק שון 15:5726.12.10

כחודש לאחר שנאלץ לבטל את הנפקת חברת הסלולר מודו בבורסה בתל-אביב ולפטר את מרבית עובדיה, מגיע דב מורן לפתחו של בית המשפט; בית המשפט המחוזי בתל-אביב מינה היום (א'), לבקשת בנק דיסקונט, כונסת נכסים בעקבות חוב של כ-21.3 מיליון שקל לטובת הבנק. "החברה חסרת כל מקורות מימון ופועלת בימים האחרונים לסגירת עסקיה", נכתב בבקשה, "החברה הגיעה הלכה למעשה למצב של קריסה מוחלטת ומתעורר חשש כבד לפיו אין מי שידאג ויטפל בנכסיה".

 

הסכום הזה הוא כנראה קצה הקרחון של החובות, כיוון שעל פי הבקשה החברה חייבת למשקיעים ובעלי המניות סכום של כ-123.5 מיליון דולר, בנוסף לכ-1.5 מיליון דולר לספקים ועובדים. כלומר, נכון להיום החובות שלה מסתכמים בכ-470 מיליון שקל. "החברה הגיעה בבירור לסוף דרכה", נכתב בבקשה שהוגשה באמצעות עורכת הדין חנית נוב, שהבנק מבקש למנותה ככונסת החברה.

 

המטרה של ההליך הוא לרכז את כל נכסי החברה, לגבות חובות המגיעים לה, אך בעיקר למכור ציוד, רכוש, זכויות קניין רוחני וכל מלאי שיש בידי מודו. הכונסת אמורה לבחון במסגרת ההליך את כדאיות המשך הניהול העסקי, לרבות המתכונת בה היא פועלת. בנוסף, היא אמורה להפעיל את עסקי החברה, כולל עסקי חברות הבנות, ולהשתתף בהנהלתם לפי ראות עיניה.

 

"למעשה אין עוד פעילות בחברה"

 

דב מורן, מנכ"ל מודו דב מורן, מנכ"ל מודו צילום: יובל חן

בנק דיסקונט מחזיק בידיו אגרת חוב של החברה ממרץ 2008, אגרת שנועדה להבטיח סכום של 15 מיליון דולר. הבנק, מנגד, העמיד לטובת החברה במרץ 2009 מסגרת אשראי של 10 מיליון דולר. כשנה לאחר מכן, במאי האחרון, הגדיל הבנק את המסגרת ל-15 מיליון דולר, זאת בסמוך להודעה על הכוונה לצאת להנפקה.

 

ההודעה לפני חודש בדבר ביטול ההנפקה שינתה את התוכניות. החברה החלה לפעול לצמצום פעילותה עד לסגירתה המוחלטת תוך תקופה משוערת של 3-4 חודשים. כ-110 עובדים מתוך 130 פוטרו, וה-20 הנותרים מועסקים אך ורק לשם מכירת מלאי החברה וסגירתה.

 

מורן, מייסד החברה ומי שמכהן כמנכ"ל ויו"ר הדירקטוריון, מחזיק גם בכ-35% מהמניות. שאר המניות רשומות על שם חברות מארה"ב ואיטליה. בעלי מניות אחרים הם הקרן ג'מיני והמוזיאון הלאומי למדע וטכנולוגיה.

 

מהדוחות הכספיים שפורסמו בטיוטת התשקיף בחודש שעבר עלתה תמונה עגומה שהצביעה על הפסד נקי של 8.1 מיליון דולר למחצית הראשונה של 2010 והפסד של 45.7 מיליון דולר בשנת 2009. כל זאת כהמשך ישיר להפסדים שרשמה החברה ב-2008 בסך 51.6 מיליון דולר.

 

מודו אינה פועלת עוד לפיתוח וייצור מכשירים וכל רכושה כיום הוא מלאי מכשירים סלולאריים והקניין הרוחני שבבעלותה. "למעשה אין עוד פעילות בחברה ועיקר עיסוקה כיום מתרכז במכירות ומימוש הנכסים הקיימים", נכתב בבקשה. הבנק הביע חשש כי במידה ולא ימונה בעל תפקיד שישמור על הנכסים, נושים של החברה יחלו לקחת את המכשירים הסלולריים ולהעלים אותם.

 

לפני מספר ימים פנה דב מורן לבנק וביקש כי ימונה לחברה כונס נכסים מטעמו, בעקבות לחץ ודרישות הולכות וגוברות של ספקים ונושים לפרעון החובות. חשש נוסף הוא לגבי הקניין הרוחני, שמוערך על פי החברה בעשרות מיליוני דולרים, ואי טיפול בהם (תשלום של רשיונות, בין היתר) יוכל לפגוע בתוקף שלהם.

 

השופט איתן אורנשטיין, שאישר את הכינוס, כתב בהחלטה כי הכונסת אינה מוסמכת בשלב זה להעסיק את מורן בחברה, בטרם הגישה בקשה ספציפית שתפרט את תנאי העסקתו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x