$
בשולי החדשות

גם בהודו בונים מגדלים: גורדי שחקים יוקרתיים יוקמו בשכונות העוני של מומביי

המגדלים יוקמו על שכונות פחונים, כאשר דיירי השכונות העניים ישוכנו על ידי הקבלנים בדירות חדשות שגודלן של חניה למכונית

בלומברג 09:1713.08.10

קבלנים במומביי, העיר בעלת צפיפות האוכלוסין הגדולה בעולם, מקימים גורדי שחקים יוקרתיים לעשירים בשכונות עוני לשעבר בסמוך לתושבים המקוריים של האזור.

 

מגדלי התאומים איפריאל, שמתנשאים לגובה של 60 הקומות ומכילים דירות בשווי 14 מיליון דולר, נבנו בסמטה צרה המוקפת צריפי

פח שבעבר שיכנו 10 אלף מתושבי שכונות העוני. ואילו מגדל לודהא בליסימו שמתנוסס לגובה 50 קומות, נבנה מטרים ספורים מבית הכלא שבו מרצה את עונשו המחבל היחידי שנתפס לאחר מתקפת הטרור על מלון הטאג' מאהל ב-2008.

 

"מומביי היא עיר שסובלת מצפיפות רבה, וכדי לפתור את הצפיפות הזו וליהנות משטחים פתוחים יותר עלינו לצמוח אנכית", אמר אמיט ת'אקר, מנהל בחברת הנדל"ן CD שאחראית לבניית האיפריאל, מתחם הדירות הגבוה ביותר בהודו. "זה אפשרי רק אחרי שמפנים את שטחי האדמה התפוסים על ידי שיקום האזרחים."

 

הקבלנים בהודו מוגבלים על ידי חוק בן 4 עשורים שאינו מאפשר בנייה לגובה באזורי מגורים בבירה הפיננסית של הודו, ולפיכך הם בונים מגדלי יוקרה בשכונות העוני, וממקמים מחדש את התושבים בדירות חדשות בגודל של חניה למכונית. ממשלת הודו תלויה בפרויקטים מסוג זה כדי לפנות את כל שכונות העוני עד 2015, כחלק מניסיונותיה להתכונן לזרימה של כ-250 מיליון אנשים שצפויים לעבור לאזורים אורבניים ב-20 השנים הבאות.

 

הביקוש לדירות יוקרה בהודו נמצא במגמת עלייה, על רקע הראלי הגדול ביותר מזה 18 שנים במניות שמחזק את שורות העשירים באחת הכלכלות המתעוררות הגדולות בעולם. למדינה 84 אלף מיליונרים, אך מספרם צפוי לצמוח פי 3 בין 2008-2018. כ-40% מ-52 המיליארדרים של הודו מתגוררים במומבי.

 

"הגבולות של שוק הנדל"ן של מומבי מתרחבים כל הזמן לאזורים חדשים," מסביר אנוז' פורי, יו"ר הסניף ההודי של חברת הנדל"ן ג'ונס לאנג להסאל. מומבי מתפרשת על פני 440 קמ"ר.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x