$
כלכליסט-טק

עלייה של 30% בביקוש למהנדסי מחשוב ענן

המגמה צפויה להתגבר עקב התרחבות מסיבית של השימוש במחשוב ענן. הביקוש למהנדסי תוכנה בתחום האחסון עלה ב־35%. גם תחום האינטרנט נכנס לגל גיוסים, עם עלייה של 20% ברמת הביקושים לעובדים

אסף גלעד 10:58 01.06.10

 

הביקוש למהנדסים בתחום מחשוב ענן זינק ב-30% בחציון הראשון של 2010, לעומת החציון המקביל אשתקד - כך עולה מנתונים של חברת ההשמה אתוסיה, המתמחה בגיוס
עובדים לענף ההייטק והביוטק. במקביל, עלה הביקוש למומחי תשתיות בתחום ב־25%.

 

מערכות מחשוב ענן מאפשרות עבודה מרחוק על גבי מחשבים וירטואליים, הנמצאים פיזית במקום אחר. עם החברות הפעילות בתחום נמנות VMware, מיקרוסופט ויבמ. על פי נתוני אתוסיה, הביקוש לעובדים בתחום נרשם בעיקר בקרב החברות הגדולות והבינוניות בענף.

 

על פי הנתונים, גם הביקוש למהנדסי פיתוח תוכנה בתחום האחסון עלה בתקופה זו ביותר מ־35%.

 

לפי כל הסימנים, מגמה זו צפויה להימשך ואף להתגבר בשנתיים הקרובות, על רקע תחזית חברת המחקר גרטנר, ולפיה כ-40% מהעסקים יאמצו גישות מבוססות מחשוב ענן עד 2012. על פי גרטנר, ב-2013 יגיעו ההכנסות הכוללות בשוק שירותי מחשוב הענן ל-150 מיליארד דולר - ונראה כי החברות בישראל מתכוונות לקחת את הנתח שלהן בעוגה.

 

גם תחום האינטרנט נכנס לגל גיוסים, עם עלייה של 20% ברמת הביקושים לעובדים במרץ־אפריל 2010, לעומת ינואר־פברואר. עיקר העלייה מוסברת בגידול בפעילות בתעשייה בתחומי הפיתוח ב־PHP וכלי קוד פתוח נוספים, עיצוב ממשקי אנוש ויחידות פיתוח לאפליקציות אינטרנטיות. על פי נתוני אתוסיה, מאז תחילת הרבעון השני נפתחו בחברות בתחום האינטרנט יותר מ־225 משרות, לעומת 180 משרות שנרשמו בסוף פברואר.
גם הוא מגייס. ליטבק
גם הוא מגייס. ליטבק

 

לאחרונה נודע על כמה גיוסי ענק בענף האינטרנט: חברת התוכנה Wix, העוסקת בפיתוח כלים לבניית אתרי אינטרנט, מתחילה בימים אלה קמפיין גיוס בן 100 עובדים, שיסתיים בהכפלתה; חברת קונדואיט, המפתחת סרגלי כלים לאתרים וחברות ומעסיקה 125 עובדים, מתחילה בגיוס של 100 עובדים. עוד נודע כי גם חברת האינטרנט קולויז'ן של מולי ליטבק, המפתחת טכנולוגיה לרשת אתרים למבוגרים, מגייסת 12 עובדים, וכי מיקרוסופט מגייסת 20 עובדים.

 

ל"כלכליסט" נודע גם כי חברות שבבים כגון סייפן, מלאנוקס וטראנסויץ' מגייסות עשרות עובדים כל אחת, וכך גם חברת התקשורת ECI, שמגייסת 50 עובדים. עוד נודע כי אמדוקס מגייסת בימים אלה עשרות עובדים.

 

למרות העלייה המרשימה בגיוסים להייטק, נרשמת מגמה של העתקת מודל מיקור־החוץ, שהיה שמור עד כה בעיקר לתחום פיתוח התוכנה, גם לעולם פיתוח החומרה ועיצוב מעבדים ומוליכים למחצה. "אין כיום חברה בתחום המוליכים למחצה שאין בה כמות נכבדת של קבלני משנה," אומר מנכ"ל אתוסיה איל סולומון. "מדובר במהנדסי חומרה שנפלטו ממקומות עבודתם. הם חוסכים לארגונים רבים את המחזוריות של גיוסי עובדים ופיטורם מיד לאחר סיום הפיתוח. אם בעבר מהנדס חומרה היה נחשב לחסר תחליף, לעובד מיומן שמומחה בתחומו, הרי שכיום החברות מעדיפות להעסיק גם עובדים זמניים".

x