$
משפט

3 כתבי אישום חמורים נגד המעורבים בפרשת השחיתות במשרד החקלאות

לפי כתב האישום, מיכאל אילון פעל לשם קידום האינטרסים הפוליטיים של שר החקלאות אז ישראל כץ. מרדכי הלפרין ומירי אזולאי מואשמים בין השאר במרמה והפרת אמונים

איתי הר אור 15:3313.05.10

פרקליטות מחוז מרכז הגישה הבוקר (ה') לבית משפט השלום בראשון לציון כתבי אישום חמורים כנגד מיכאל אילון, מרדכי הלפרין ומירי אזולאי. אילון שימש בתקופה הרלוונטית כיועצו הבכיר של השר ישראל כץ ובהמשך כיהן כמנכ"ל מועצת הצמחים. אזולאי שימשה כעוזרת של אילון, והלפרין כיהן בתקופה הרלוונטית כמנהל מועצת הלול.

 

בתאריך 28.2.03, מונה ישראל כץ לתפקיד שר החקלאות ופיתוח הכפר בממשלה. בסוף אפריל 2003 מינה כץ את אילון למשרת יועץ בכיר לשר החקלאות ופיתוח הכפר, שכיהן בתפקיד זה עד ליום 13.4.04. אילון הינו חבר בתנועת הליכוד, ובתקופה הרלוונטית לכתב האישום, היה איש אמונו של כץ ובין השניים התקיימה זיקה פוליטית מהותית.

 

 

על פי כתב האישום, בתקופה הרלבנטית פעל אילון לשם קידום האינטרסים הפוליטיים של כץ ושלו. במסגרת תפקידו, החליט כץ על ביצוע רפורמה מקיפה במועצות הייצור המסונפות למשרד החקלאות שמטרתה היתה לאחדן ולייעל את עבודתן, ובמסגרת הרפורמה, פעל כץ בסיועו של אילון, לאיחוד ארבע מועצות ייצור חקלאיות - פירות, ירקות, הדרים ופרחים - למועצה מאוחדת אחת, מועצת הצמחים. לאחר הקמת מועצת הצמחים, החל אילון לכהן כמנכ"ל בפועל של מועצת הצמחים ואילו אזולאי מונתה לעוזרת למנכ"ל.

 

באישום הראשון, אילון מואשם כי במסגרת תפקידו כמנכ"ל מועצת הצמחים, פעל למינוי יועץ משפטי למועצה. כתב האישום מתאר כיצד בין התאריכים 22.2.04 - 23.2.04, או בסמוך לכך, פנה השר לשעבר כץ לעו"ד דוד שמרון, שותף בכיר במשרד עורכי-דין מולכו שמרון פרסקי, עימו היתה לכץ היכרות קודמת על רקע פעילות פוליטית משותפת במטה של בנימין נתניהו בתנועת הליכוד, והציע לו להגיש מועמדות לתפקיד יועץ משפטי במועצת הצמחים.

 

לולים. הלפרין, שכיהן בתקופה הרלוונטית כמנהל מועצת הלול, מואשם בין היתר במרמה והפרת אמונים לולים. הלפרין, שכיהן בתקופה הרלוונטית כמנהל מועצת הלול, מואשם בין היתר במרמה והפרת אמונים צילום: עמית מגל

 

הטענה היא כי כץ הפנה את הטיפול בנושא מועמדותו של עו"ד שמרון, לידי הנאשם, וביקש ממנו לזמן את עו"ד שמרון לפגישה אצלו. על פי כתב האישום, בטרם קבלתו של עו"ד שמרון לתפקיד, אילון לא ערך הליך מסודר של בחינת מועמדים שונים ולא ביקש ולא קיבל כלל הצעות מחיר מעו"ד שמרון או ממועמדים אחרים, על אף שהיה מחויב לעשות כן, וכן לא ערך כל תיעוד בכתב לגבי הליך בחירתו של יועץ משפטי למועצה. בין עו"ד שמרון לבין הנאשם מטעם מועצת הצמחים הסכם שכר-טרחה, בו סוכם שישולמו לעו"ד שמרון מידי חודש שכר-טרחה בסך של 10,000 דולר אמריקאיים, ומספר שבועות לאחר מכן אישר אילון, לבקשת עו"ד שמרון, הגדלת שכר-טרחתו לסך של 18,000 דולר מידי חודש.

 

פרוטוקול מזויף למבקר המדינה

 

על פי כתב האישום, בתאריך 3.8.04, או בסמוך לכך, במסגרת הבדיקה, פנה שמעון עמר ממשרד מבקר המדינה לאילון בבקשה לקבלת נתונים אודות הליך ההתקשרויות של מועצת הצמחים עם נותני שירות, בין היתר, עם משרדו של עו"ד שמרון, לרבות נתונים לגבי אופן קבלת ההחלטה להתקשרות עימו. עוד התבקש הנאשם, להעביר למשרד מבקר המדינה תיעוד בכתב, אם קיים, של ההליך שקדם לבחירתו של עו"ד שמרון. לטענת הפרקליטות, בתאריך 10.8.04, בעקבות פניית משרד מבקר המדינה מיום 3.8.04, יצרה מירי אזולאי, בהנחיית אילון, מסמך ללא תאריך, שכותרתו "סיכום ישיבה בעניין מועמדים ליועץ משפטי למועצה", המתיימר להיחזות כתיעוד אותנטי שנערך בטרם בחירתו של עו"ד שמרון לתפקיד.

 

הפרקליטות טוענת כי הנאשמים יצרו את סיכום הישיבה המזויף, בידיעה שהוא מזויף, בהיותו מתיימר להיות מסמך אותנטי שנערך טרם בחירת היועץ המשפטי, ובידיעה שתוכנו כוזב, וכי בסמוך לכך, בהתאם להנחייתו של אילון, העבירה אזולאי את סיכום הישיבה המזויף והכוזב למשרד מבקר המדינה ותייקה עותק מהמסמך במסמכי מועצת הצמחים.

 

האישום השני עוסק בהוצאת עיתון למועצת הצמחים. על פי כתב האישום, בתקופה הרלוונטית פעל אילון, במסגרת תפקידו כמנכ"ל מועצת הצמחים, לבחירת מועמד לתפקיד מפיק עיתון של המועצה. כתב האישום מתאר כי בתחילת שנת 2004, פנה שעיה סגל (כיום יועץ התקשורת של אשת ראש הממשלה שרה נתניהו) בעל חברת פרסום "קו האופק" לכץ, עימו היתה לו היכרות מוקדמת, והציע את מועמדותו למתן שירותי ייעוץ בתחומי התקשורת והפרסום למועצת הצמחים. כץ השיב לסגל כי הנושא אינו בתחום טיפולו והפנה אותו לנאשם. כתב האישום מוסיף ומתאר כיצד אילון הסביר לסגל כי הוא מעוניין בהפקת עיתון למועצת הצמחים, וכי סגל הביע את הסכמתו לבצע את התפקיד. בכתב האישום נטען כי אילון בחר להתקשר עם קו האופק מבלי שקדם לכך הליך של בחינת מועמדים לתפקיד מפיק העיתון של המועצה וכי טרם ההתקשרות עם קו האופק, לא פנה אילון למועמדים אחרים בתחום מלבד לקו האופק ולא ביקש מהם להגיש לו הצעות מחיר וכי הנאשם לא ערך ולא דאג שייערך כל תיעוד בכתב לגבי הליך בחירתה של קו האופק להפקת העיתון.

 

גם בהתקשרות זו, כך נטען, התערב מבקר המדינה, וגם במקרה זה הועבר אליו פרוטוקול מזויף: על-פי כתב האישום, בעקבות פניית משרד מבקר המדינה מיום 3.8.04, יצרה אזולאי, בהנחיית אילון, מסמך ללא תאריך, שכותרתו "סיכום ישיבה בעניין מועמדים להפקת עיתון", המתיימר להיחזות כתיעוד אותנטי שנערך בטרם בחירתה של קו האופק לתפקיד. אילון ואזולאי מואשמים כי בדרך דומה מינו יועץ ביטוחי למועצת הצמחים, ואילו אילון מואשם כי עשה שימוש בכרטיס אשראי שניתן לו להוצאותיו בתפקיד, ושילם עבור שכר הלימוד שלו 20 אלף שקל, ואף נהג ללא רישיון נהיגה תקף שבוטל עקב אי תשלום קנסות, והביא לכך שמועצת הצמחים שילמה עשרות אלפי שקלים עבור תיקון תאונות שביצע עם רכב שנשכר עבורו על ידי המועצה.

 

בחודש ספטמבר 2009 הודיע היועץ המשפטי לממשלה לשר כץ כי הוחלט לסגור את תיק החקירה בעניינו בפרשות אלו. לאחר בחינת חומר הראיות בכלל הפרשות ולאחר שנערכו להם שימועים הוחלט להגיש את כתבי האישום נגד הנאשמים.

 

אילון מואשם במרמה והפרת אמונים (שבעה אישומים), זיוף מסמך (שלושה אישומים), שימוש במסמך מזויף (שלושה אישומים), רישום כוזב במסמכי תאגיד (שלושה אישומים), קבלת דבר במרמה (שני אישומים), גניבה בידי מורשה, נהיגה ללא רשיון ונהיגה ללא ביטוח. הלפרין מואשם במרמה והפרת אמונים (שלושה אישומים), קבלת דבר במרמה ועבירת מנהלים. אזולאי מואשמת במרמה והפרת אמונים (שלושה אישומים), זיוף מסמך (שלושה אישומים), שימוש במסמך מזויף (שלושה אישומים) ורישום כוזב במסמכי תאגיד (שלושה אישומים). כתבי האישום הוגש ע"י עורכות הדין עידית ברנע ואליאנא דניאלי מפרקליטות מחוז מרכז.

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x