$
בארץ

רשמית: ה-OECD אישר את צירופה של ישראל לשורותיו

הבוקר אישרו שגרירי 31 המדינות החברות בארגון את צירופה של ישראל יחד עם אסטוניה וסלובניה כחברות מלאות; שר האוצר, יובל שטייניץ: "הצטרפותה של ישראל ל-OECD מהווה תעודת כבוד למשק. היא התאפשרה בזכות מדיניות כלכלית מאוזנת". הנגיד פישר: "הצטרפות ישראל מחזקת את ביטחון המשקיעים לגבי מעמדו של המשק הישראלי"

אמנון אטד 12:0910.05.10

אחרי 15 שנה של ניסיונות, ישראל הצטרפה באופן רשמי לארגון ה-OECD (קבוצת המדינות המפותחות בעולם). הבוקר אישרו שגרירי 31 המדינות החברות בארגון את צירופה של ישראל כחברה מלאה בארגון, ביחד עם אסטוניה וסלובניה.

 

 

ישראל תוזמן להצטרף לארגון במהלך הכינוס השנתי של שרי האוצר של המדינות החברות, שיתקיים בסוף חודש זה. מאוחר יותר יתקיים טקס הקבלה הרשמי בישראל, בהשתתפות מזכ"ל ה־OECD, אנחל גוריה.

 

שר האוצר, יובל שטייניץ, קיבל בשמחה את ההודעה ואמר: "הצטרפותה של ישראל למועדון יוקרתי זה התאפשרה בזכות מדיניות כלכלית אחראית ומאוזנת שהובילה הממשלה בעשורים האחרונים. מדיניות זו כללה את הפחתת החוב של מדינת ישראל, שמירה על מדיניות פיסקאלית ופיתוח ושכלול שווקי ההון. ההודעה על הצטרפות ישראל לארגון ה-OECD מהווה תעודת כבוד למשק הישראלי וכמובן ממלאת את ליבנו גאווה רבה. עם זאת חשוב לזכור שעל אף שזהו יום חגיגי וחשוב, אנחנו רק בתחילתה של דרך. ישראל תידרש להמשיך ולהוכיח את חוסנה ויציבותה של הכלכלה והחל מהיום גם לעמוד בסטנדרטים ובכללים מחייבים".

 

פישר: "אבן דרך חשובה בהשתלבות ישראל בכלכלה הגלובלית"

 

מיד לאחר שנודעה ההחלטה הרשמית של ארגון ה-OECD לצרף את ישראל לשורותיו, פרסם נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר הודעה שבה הוא מברך את הארגון על החלטתו. הנגיד הודה למזכ"ל ה-OECD, אנחל גוריה, וליועץ המשפטי של ה-OECD והאחראי על תהליך הצטרפות ישראל לארגון, ניקולה בנוצי, על העבודה המשותפת בתהליך ההצטרפות, שהייתה ממושכת, יסודית ומאומצת.

 

הנגיד פישר הנגיד פישר צילום: אוראל כהן

בהודעתו, מציין פישר כי "החלטת ארגון ה-OECD לצרף את ישראל כמדינה חברה היא אבן דרך חשובה בהשתלבות ישראל בכלכלה הגלובלית, והיא מבטאת את מחויבותה של ישראל לעמוד בסטנדרטים בינלאומיים מתקדמים". לדבריו, הצטרפותה של ישראל מחזקת את ביטחון המשקיעים לגבי מעמדו של המשק הישראלי וצפויה לתרום לעידוד ההשקעות במשק.

 

מנכ"ל משרד האוצר, חיים שני, אמר: "הצטרפותה של ישראל לארגון ה-OECD מצביעה על האמון הרב שנותנות חברות המועדון בכלכלת ישראל ובאיתנותה. אני סבור שתג החברות החדש יקדם את החברה והכלכלה בישראל, ימשוך משקיעים זרים ויביא לתנופה נוספת בהתפתחות הכלכלית של המשק".

 

ארגון ה-OECD משמש למעשה כפורום לדיון ולתיאום מדיניות בנושאים כלכליים וחברתיים, וההערכה היא שקבלת ישראל כחברה מלאה בו עשויה לסייע למשק הישראלי בתהליך השתלבותו בכלכלה העולמית. קבלת ישראל לארגון תסיים מסע ארוך שהחל כבר בשנת 1994.

 

בשנים האחרונות היתה ישראל אחת המדינות הלא־חברות הפעילות ביותר במסגרת הארגון, ולשם כך הוקמו כמה צוותים במשרדי הממשלה השונים, שהופעלו על ידי צוות היגוי של משרד האוצר. בתקופה זו קיים ארגון ה־OECD לישראל לא פחות מ־18 שימועים בנושאים שונים.

 

מזכ"ל הארגון אנחל גוריה מזכ"ל הארגון אנחל גוריה צילום: בלומברג

 

לפני כשנה וחצי פרסם בנק ישראל עבודה, שממנה עולה כי עצם ההצטרפות של ישראל לקבוצת המדינות המפותחות בעולם עשויה לגרום לשיפור במעמדה הבינלאומי ולהקטנת עלויות גיוס הכספים של המשק בחו"ל. עם זאת, מבדיקת הפעילות הכלכלית במדינות שעברו תהליך דומה עולה כי עצם ההצטרפות ל־OECD לא הגדילה את היקפי תנועות ההון אל אותן מדינות ומהן. בשל כך הגיעו מחברי העבודה למסקנה כי הצטרפות ישראל לארגון אינה צפויה להשפיע על היקף ההשקעות הזרות שיזרמו לארץ ועל שער החליפין של השקל.

 

יו"ר ועדת הכספים משה גפני: "ההצטרפות ל-OECD היא הישג מרשים למעמדה של הכלכלה הישראלית. אני משבח את נחישותו של שר האוצר שחתר לכך בכל כוחו".

 

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: "אני מברך על הצטרפות ישראל ל- OECD. הצטרפות ישראל לארגון תאלץ את ישראל לעבור תהליך התייעלות מאד חשוב בכל הקשור לתפקודו של המגזר הציבורי. אין ספק כי חברות מלאה של ישראל בארגון תקנה לה מעמד כלכלי הדומה לזה של המדינות המפותחות בעולם. ההצטרפות מחזקת את מעמדה הכלכלי של ישראל בעולם ומקרינה על עוצמתה הכלכלית. כמו כן, ההצטרפות תתרום להפחתת רמת דירוג הסיכון של המדינה, תביא לשיפור בדירוג האשראי של המדינה, דבר שיתרום להוזלת העלויות של גיוסי הון על ידי הממשלה ועל ידי חברות פרטיות ולגידול בהשקעות. ההצטרפות לארגון תאלץ את ישראל לעבור תהליך התייעלות מאד חשוב בכל הקשור לתפקודו של המגזר הציבורי. היא תחזק את המחויבות שלה לעקרונות של שוק חופשי, תוך כדי צמצום הביורוקרטיה, חיזוק ושמירה על עקרונות קניין רוחני ולפיכך עשויה לזרז את התאמת המשק הישראלי לסטנדרטים בינלאומיים".

 

השתתף בהכנת הידיעה: תומר אביטל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x