חדש! ניוזלטר סמארטפונים: חדשות, סקירות מכשירים ומדריכי אפליקציות - כל שבוע בתיבת המייל שלכם. להרשמה לחצו כאן
ובחרו בתיבה המתאימה
להתקנת האפליקציות, יש להקליד את הכתובת המופיעה בסוגריים בבלקברי עצמו, או להקיש על הלינק, במידה ואתם גולשים מהמכשיר
1. לבזבז את הזמן עם פייסבוק
Facebook
יישום הבלקברי של הרשת החברתית הפופולרית בעולם מאפשר לבצע מגוון רחב של פעולות - החל מעדכון סטטוס והעלאת תמונות, וכלה במעקב אחר האנשים במעגל החברתי שלכם. כמו כן, תוכלו לסנכרן את רשימת החברים עם ספר הכתובות בטלפון ולקבל התראות (Notifications) על לייקים (Likes), תגובות ותיוגים כ-Messages בבלקברי, שידליקו את הנורית האדומה במכשיר כאילו היו חשובות כמו מיילים. למרות שהיישום אינו מאפשר לבדוק את תיבת ההודעות ולהשתמש בצ'אט – מדובר באפליקציה מצויינת וממכרת.
היישומים עבור טוויטר לבלקברי רבים וטובים - אפילו RIM בעצמה תשיק
אחד בקרוב
- אך זה של חברת Seesmic
הוא המוצלח ביותר כיום. העיצוב המותאם למכשיר והממשק הנוח, בשילוב התכונות הרבות שבו, הופכים אותו למציאה של ממש. בנוסף ליכולות הציוץ, המעקב והרה-טוויט הבסיסיות ניתן גם להשתמש בו במספר חשבונות במקביל, ואף לקבל התראות על מסרים ואזכורים שלכם בטוויטר. ההתראות יופיעו כ-Notifications,
ויאפשרו לכם לדעת בקלות מתי נדרשת התייחסותכם המיידית לרשת המיקרו-בלוגינג.
פייסבוק אמנם עקפה מזמן את MySpace
בסיבוב, אך האחרונה עדיין שווה התיייחסות, במיוחד כאשר היא מתהדרת באפליקציה רשמית לבלקברי - מה שאי אפשר לומר על חלק מהמתחרים.
אם אתם מחזיקים בחשבון פעיל ברשת החברתית, תוכלו לצפות בסטטוסים של חברים, לכתוב ולקבל הודעות, להעלות תמונות, לעדכן את הבלוג האישי ועוד.
אם ברשותכם מכשיר בלקברי עם מצלמה טובה,
תוכלו להוריד את היישום הרשמי של פליקר,
אתר שיתוף התמונות הפופולרי ביותר בעולם, ולהעלות באמצעותו תמונות ישירות לחשבון שלכם. היישום תומך בתיוג לפי מיקום (Geotagging), הוספת תגיות ותיאור לתמונה, שינוי גודל והעלאה של כמה תמונות במקביל יחדיו. כמו כן, תוכלו לשתף את הלינק לתמונה עם אנשי הקשר שלכם בספר הכתובות במכשיר.
היישום קיים גם עבור פלטפורמת אייפון.
ישנה גם אינטגרציה מובנית
של מכשירי הנוקיה החדשים, כמו ה-N97, עם פליקר, דרך יישום ה-Share של ה-Ovi.
ניתן להגיד בבטחה שאחת האפליקציות לה משתמשי בלקברי מצפים יותר מכל היא זו של LinkedIn,
הרשת החברתית העסקית. למרות שנראה כי אותם משתמשים לא יידרשו להמתין עוד זמן רב (יש כבר תמונות),
קיימת גם האפשרות להשתמש בגרסה הסלולרית
של האתר, שעובדת מצוין גם על מכשירי בלקברי. בעוד שזו אינה מתאפיינת בעיצוב ויזואלי מרשים, היא בהחלט עושה את העבודה. אפשר לגשת באמצעותה לרוב כל חלקי האתר, לצפות בפרופילים, לבצע חיפוש, לצפות בעדכונים של אנשי קשר, ועוד.
כיום קיימת כבר אפליקציות של לינקדאין לאייפון
ולפאלם.