$
בארץ

יעד התמ"ת: עוד 300 אלף עובדים בעשור

המלצות ועדה בראשות המשנה לנגיד שהוגשו היום לשר התמ"ת: תוספת של 30 אלף עובדים למעגל התעסוקה מדי שנה עד 2020

מיקי פלד 17:49 28.02.10

 

משרד התמ"ת יקים אגף יעודי לתחום התעסוקה ויגדיר יעדי שיעור השתתפות בעבודה ועוני עד שנת 2020. כך נקבע בהמלצות ביניים של ועדה בראשות המשנה לנגיד בנק ישראל, פרופ' צבי אקשטיין.

 

בראש האגף יעמוד משנה למנכ"ל שיהיה הממונה על עבודה והון אנושי וירכז תחתיו את הגופים הקיימים במשרד העוסקים בנושא, כמו גם מטה לתכנון מדיניות ובקרה ויחידת פרויקטים שתטפל בעיקר במגזרים החרדי, הערבי ובעלי השכלה נמוכה.

 

כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", מינה שר התמ"ת בנימין בן אליעזר באוגוסט האחרון ועדה שתפקידה יהיה לבחון את מדיניות התעסוקה של המשרד. הוועדה תגיש את הדו"ח הסופי שלה לאחר חג הפסח. דו"ח זה יכלול בחינה מחדש של מדיניות אכיפת חוקי העבודה ואפשרויות נוספות להגברת מספר שעות העבודה היומיות והחודשיות, כך שיתאימו לצרכי ענף ההייטק.

 

הגדלת שיעור המועסקים

 

הוועדה הגדירה למשרד יעדי שיעור השתתפות בעבודה האמורים להשוות את מצבו של המשק הישראלי לזה הקיים במדינות החברות בארגון ה-OECD. היעד העיקרי הוא הגדלת שיעור התעסוקה בגילאי 64-25 ל-76.5% לעומת 70% כיום. עפ"י תחזיות הוועדה, המשמעות של יעד זה היא תוספת של 30 אלף עובדים למעגל התעסוקה מדי שנה מעבר לגידול הטבעי בשיעור של 1.8% לשנה. יעד זה אמור גם להגדיל את התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) ב-1.5% מדי שנה.

 

הוועדה הדגישה, כי עיקר התוספת לכוח העבודה יבוא מקרב נשים ערביות וגברים חרדים, אך שר התמ"ת אמר כי עובדים נוספים יגיעו מקרב אלו המקבלים כיום קצבת הבטחת הכנסה. בן אליעזר אמר, כי "קבלת הבטחת הכנסה נעשתה לחלק מהתרבות שלנו. למיטב ידיעתי 70% ממאה אלף מקבלי הקצבה לא אמורים להיות זכאים לה ועליהם לחזור למעגל העבודה".
x