$
משפט

בלעדי ל"כלכליסט" - איש עסקים אמריקאי: משה נסים הונה אותי

ריצ'רד כהן, הנתבע על ידי שר האוצר לשעבר עו"ד משה נסים על אי־תשלום שכר טרחה בעסקת נדל"ן: נסים ועובדיו אמרו לי שהמערכת בישראל מתנהלת כרפובליקת בננות, ולנסים גישה חופשית לראש הממשלה

צמרת פרנט 09:2714.10.09

"עו"ד משה נסים, לשעבר שר האוצר והמשפטים, ניסה להפילני במזימת תרמית והונאה, שמלווה בסחיטה באיומים של ממש", כך טוען איש העסקים האמריקאי, ריצ'רד סטפאן כהן, הבעלים של רשת הדיסקאונט האמריקאית קונווי. כהן הגיש את התצהיר לבית משפט השלום בתל אביב בשבוע שבעבר, במסגרת תביעה שמנהל

נגדו נסים.

 

בתביעה שהוגשה על ידי עו"ד אבי סנדרוביץ, שותפו של נסים, נטען כי כהן סירב לשלם שכר טרחת עורך דין בסכום של מיליון שקל, בגין טיפול בעסקת קניית מלון הר ציון בירושלים. העסקה בסופו של דבר לא יצאה לפועל. הסכום המקורי, כפי שנטען בתביעה, הוא 5 מיליון דולר, שהם 5% משווי העסקה, לו היתה מתבצעת, אך הוא הופחת לצורכי אגרה. הרשם משה כהן הטיל בעקבות התביעה עיקול זמני על ביתו של כהן ברחוב כרמיה בירושלים.

 

"שכר טרחה מופקע"

 

כהן טוען בתצהיר כי עו"ד אייב פאור, המועסק במשרדו של נסים, ניצל את העובדה כי הוא לא בקיא בעסקים בישראל כדי לשכנעו לבצע את העסקה באמצעות נסים. לדבריו של כהן, פאור טען כי המערכת העסקית בישראל היא מערכת הייררכית מושחתת המתנהלת כרפובליקת בננות וכי נסים הוא בעל השפעה מרכזי על אנשי ממשל ישראלים, שבלעדיהם ספק אם עסקאות ופרויקטים גדולים ייצאו לפועל. לתצהיר צורף תדפיס של הודעת אימייל, שבה כתב פאור לכהן כי לנסים גישה לראש הממשלה בנימין נתניהו בכל עת שיחפוץ.

 

כהן נפגש, לדבריו, עם נסים שדרש שכר טרחה בשיעור 5% משווי המלון, 100 מיליון דולר, על בסיס הצלחה בעסקה. לטענתו, סיכמו פאור והמשרד מאחורי גבו שהשכר לא יגיע כולו למשרד, אלא יחולק ביניהם, כך שפאור יקבל 2% מה־5% כדמי תיווך. לדברי כהן, פאור מעולם לא היה מתווך של עסקת המלון והעובדה הזו נחשפה בפניו רק כחודש לאחר ששינה את דעתו והודיע לנסים כי אינו חפץ בשירותי משרדו.

 

כהן מציין כי ערך בירורים בנוגע לגובה שכר הטרחה עם אנשי עסקים ישראלים כמו יורם שכטר, הבעלים של מלון הר ציון, ועמי פדרמן, ושמהם עלה כי מדובר בשכר מופקע ולא סביר בעליל. בעקבות המידע ביקש לקיים דיון עם נסים , אך לדבריו זה סירב ועקב כך הוא החל לסבול מניסיונות של סחיטה ואיומים הן מצדו של נסים והן מצדו של פאור.

 

דמות היסטורית

 

לתצהיר צורף מכתבו של נסים שבו כתב כי אינו מוצא טעם בשיחה טלפונית עם כהן וכי נפגע באופן אישי ממנו. עוד צורפה הודעת אימייל שהתקבלה מעו"ד פאור שבה נכתב כי לנסים השפעה רבה במסדרונות השלטון, בתקשורת, בבנקים ובחוגים הדתיים בישראל. כן נכתב כי נסים הצליח בזמן כהונתו כשר אוצר להפוך את ישראל מכלכלה בסגנון רפובליקת בננות לכלכלה מערבית ולכן נחשב דמות היסטורית בישראל. פאור כתב כי מכיוון שישראל היא ארץ קטנה, הוא מרגיש כי שמו הטוב והמוניטין העסקי של כהן עלולים להיפגע.

 

לטענת כהן, הוא הציע לנסים (באמצעות פאור) לבסס את שכר הטרחה על בסיס של תעריף לשעה, אך הדבר נפל על אוזניים ערלות. העסקה, לפי התצהיר, לא יצאה לפועל בשל קשיי מימון. שווי העסקה היה 100 מיליון דולר וסגירתה היתה כפופה למימון מחצית על ידי הבנק, שכן כהן סבר שיוכל לגייס עוד 50 מיליון דולר מהון עצמי וממשקיעים נוספים.

 

עו"ד סנדרוביץ מסר בתגובה כי כהן פנה בשנת 2006 למשרדו בבקשה כי יבחן ויישם עבורו את עסקת רכישת המלון. "לאכזבתנו, לאחר שקידמנו את העסקה כמעט עד סופה", אמר סנדרוביץ, "פעל כהן מאחורי גבנו ושכר עורך דין אחר בהתבסס על ההישגים שלנו. העובדה הזו התגלתה לנו לאחר ששכטר, בעל המלון, התקשר אלינו ועדכן אותנו בעניין. עמלנו חודשים מתוך ניצול כל יכולותינו כדי להגיע לתוצאה של רכישת המלון". סנדרוביץ הוסיף: "היעלה על הדעת שמשה נסים יאיים על מישהו? זה הרי מופרך. אלה ניסיונות נואשים של אדם שמנסה להיפטר מתשלום חובו, והטענות המופרכות שהוא טען נפתרו אחת לאחת בחקירתו אתמול בבית המשפט".

 

לא ניתן היה להשיג את תגובתו של עו"ד מאיר הלר, בא כוחו של כהן.

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x