ישראל מתחברת לכלכלה
 

נדל"ן

צילום: רמי חכם
שר האוצר יובל שטייניץ 
צילום: רמי חכם
מניות קשורות לכתבה
     

    שטייניץ ביקש להקפיא את היטל הייבוא על הברזל

    שר האוצר פנה לשר התמ"ת בבקשה להקפיא את המס בגובה 133 דולר לטון ברזל. יבואני הברזל והתאחדות הקבלנים טוענים כי ההיטל יביא לעלייה בתשומות הבנייה בארץ

    שר האוצר, יובל שטייניץ, שלח מכתב לשר התמ"ת, בנימין בן אליעזר, בו הוא מבקש להקפיא את היטל הייבוא על הברזל, עליו הורה הממונה על היטלי סחר במשרד התמ"ת לפני כחודש וחצי.

     

    מדובר במס בגובה של 133 דולר לטון ברזל שאמור להיות מוטל על יבואני הברזל בישראל, וזאת כחלק ממהלך שנועד להגן ולחזק את שתי יצרניות הברזל היחידות בארץ - חוד אסף תעשיות ויהודה פלדות.

     

    כנגד החלטה זו יצאו לאחרונה יבואני הברזל והתאחדות הקבלנים, הטוענים כי המס עתיד לגרום לנזק רב. מפעלי מתכת ש. כהן, יעקבי ברזל לבטון, איסכור מתכות ופלדות ונוימן תעשיות פלדה לבנייה, שהגישו עתירה נגד הטלת המס, טוענים כי להחלטה זו משמעות אופרטיבית מיידית על עסקיהם ועל מחירי מוצרי הברזל בארץ, שכן מיד עם הטלת הערובה הזמנית הם מחויבים להפקיד 133 דולר לכל טון של ברזל לבניין המיובא על ידם לארץ. עלות זו מייקרת את הברזל וכפועל יוצא מכך גורמת לעלייה בתשומות הבנייה בארץ.

     

    עתירה נוספת באותו העניין הוגשה על ידי התאחדות הקבלנים והחברות שיכון ובינוי, סולל בונה, שפיר, תדהר, מלרג, צ. לנדאו, חופרי השרון, שפונדר יהושע בנייה והשקעות וקן התור. העתירה מעלה צפי לעלייה של יותר מ-70 מיליון שקל במחירי הפרויקטים לתשתיות בישראל הנמצאים כבר כיום בעבודה, כאשר הנפגעת הגדולה מהעניין צפויה להיות קבלנית התשתיות הגדולה בישראל, חברת שפיר הנדסה, שהתוספת לעלות הפרויקטים שלה בתחום זה תגיע לכ-58 מיליון שקל.

     

    מנכ"ל התאחדות הקבלנים, יוסי גורדון, מציין בתגובה למכתב שהעביר שר האוצר לשר התמ"ת כי מלכתחילה לא היה צריך להטיל את ההיטל על יבוא הברזל. "מדובר בהחלטה אומללה וחייבים למצוא את הדרך ל'רדת מהעץ' ולבטל את ההחלטה" אומר גורדון. "התאחדות הקבלנים הגישה עתירה כנגד ההחלטה בבית המשפט המחוזי בירושלים ונקבע דיון ל- 20 באוגוסט, אנחנו מקווים שהדיון יתייתר ושמשרד התמ"ת יתעשת ויבטל את ההיטל שכן בנתיים ההיטל מייקר בעשרות מיליוני שקלים את עלויות הבנייה במשק".

     

    מלשכת שר התמ"ת נמסר כי: "אנו בטוחים ששר האוצר לא התכוון במכתבו לכך ששר התמ"ת יעבור על החוק, שכן חקירת הממונה על היטלי סחר בתמ"ת מתנהלת
    בהתאם לחוק היטלי סחר ואמצעי הגנה, לאור בקשתם של חברות הברזל לפתוח בחקירה זו. החקירה הינה עצמאית ונעשית ידי הממונה על היטלי סחר, ולשר אין אפשרות חוקית להתערב בה, או בהחלטת הביניים שניתנה להטיל ערובה זמנית על יבואני הברזל. עם זאת, בסיום החקירה מסקנותיו הסופיות יובאו בפני השר, אז הוא יצטרך להחליט האם הוא מקבל את המסקנות או שדוחה אותן תוך שקילת כל השיקולים הקשורים לעניין. בינתיים מקיים השר שורת התייעצויות מול כלל הגורמים הנוגעים לדבר, הן במישור המקומי והן במישור הבינלאומי".

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    6 תגובות ל ”שטייניץ ביקש להקפיא את היטל הייבוא על הברזל“

    (6 תגובות)
     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אייפוניסט נדל"ן עולם פנאי 2010 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה השראה מיוחדים
     
    השוק
    השוק - ראשי אחד העם וול סטריט מט"ח וסחורות זירת המניות מדדים קרנות תעודות סל
     
    אודות
     
    כלים
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה / bizportal
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע