$
כלכלה ומדיניות

הבית הלבן: נמקד מאמץ בהפחתת החזרי המשכנתה החודשיים

לדברי לורנס סאמרס, היועץ הכלכלי של הנשיא, ישקיע הממשל סכום גדול אף יותר מ-50 מיליארד הדולר שעליו התחייב כדי לצמצם את היקף עיקולי הבתים בארה"ב; לפיכך, כמה מהבנקים הגדולים הסכימו להקפיא עיקולי בתים עד החודש הבא

סוכנויות הידיעות 10:5514.02.09
הבית הלבן מעוניין להשקיע סכום גדול יותר מ-50 מיליארד הדולר שעליהם התחייב עד כה כדי לצמצם את היקף עיקולי הבתים, ומתכנן למקד את מאמציו בהפחתת החזרי המשכנתה החודשיים, כך לפי לורנס סאמרס, היועץ הכלכלי של הנשיא ברק אובמה.

 

"אנחנו מוכנים לעשות כל מה שיידרש", אמר סאמרס
לסוכנות בלומברג, "תקיפת הבעיה באופן ישיר פירושה טיפול בנושא התשלומים החודשיים".

 

הנשיא אובמה ימסור ב-18 בפברואר במהלך ביקורו באריזונה פרטים נוספים לגבי תוכניתו להתמודד עם משבר הדיור, כך לפי דובר הבית הלבן רוברט גיבס. הודעה זו מגיעה במקביל לאישור חבילת התמריצים על ידי הקונגרס והסנאט.

 

אובמה הדגיש כי יועציו עובדים על תוכנית לטיפול במחירי הבתים היורדים ועליית העיקולים. סיטיגרופ, ג'יי.פי מורגן צ'ייס, מורגן סטנלי, בנק אוף אמריקה וולס פארגון הסכימו להקפיא עיקולים עד לחודש הבא בעוד הממשל מגבש תוכנית לפרוס מחדש חובותיהם של לווים בעייתיים.

 

סאמרס, המשמש יו"ר הועדה הכלכלית הלאומית של הבית הלבן, אמר כי הכלכלה צפויה לזמנים קשים בעתיד הקרוב וכי האבטלה תמשיך לגאות, למרות חבילת התמריצים. "לדאבוני הכלכלה תמשיך קרוב לוודאי להידרדר ומשרות יימחקו בעתיד לבוא", ציין. אולם הוא הוסיף כי חבילת התמריצים תמנע ודאי מהיקף האבטלה מלחצות את קו ה-10%, לאחר שהגיע בינואר ל-7.6%.

 

סאמרס מגן על גייתנר 

סאמרס הגן בראיון על תוכנית התמריצים של שר האוצר, טימותי גייתנר, אשר התקבלה באכזבה בשבוע שעבר וטען כי הממשל מתמקד בטווח הארוך ולא בהכרח בתנודות השוק היומיומיות. מדד S&P 500 צנח ב-4.9% ביום שבו הודיע גייתנר על תוכנית החילוץ למגזר הפיננסים , הירידה החדה ביותר בשלושה שבועות. משקיעים ציפו כי גייתנר יאותת למוכנות רבה יותר של הממשל לרכוש נכסים רעילים בסכומים גבוהים משוויים. "היו כמה הדלפות שבנו ציפיות לדברים שלא קרו ולא צריכים לקרות", אמר סאמרס.

 

במסגרת התוכנית, הרגולטורים יבחנו היטב את התנהלותם של כ-20 מהבנקים הגדולים במדינה כדי לבדוק האם הם מסוגלים להתמודד עם משברים בעתיד. "אין לנו הערכה מדויקת לגבי מצבם של מספר מוסדות, כפי שהיינו רוצים, משום שלא באמת ביצענו את הבדיקות באשר למגוון תרחישים אפשריים", אמר סאמרס, לשעבר שר האוצר בממשל קלינטון. הוא אינו פוסל את האפשרות שמספר בנקים ייסגרו כתוצאה מהבדיקות הללו של הרגלוטרים.

 

הבנקים בארצות הברית ספגו הפסדי אשראי בגובה 758 מיליארד דולר מאז פרוץ המשבר והזהירו מפני הפסדים נוספים. חלק ניכר מההפסדים הללו נגרם בשל השקעות מגובות משכנתאות בעייתיות. היקף עיקולי הבתים בארה"ב זינק ב-81% בשנה שעברה ל-2.3 מיליון, השיעור הגבוה אי פעם. כך לפי ריאלטיטראק, בארווין, קליפורניה.

 

סאמרס הדגיש בראיון את חשיבות הורדת התשלומים החודשיים וציין כי תהיה לכך השפעה משמעותית על היקפי העיקולים. הוא הפציר גם במדינות אחרות בעולם לנקוט צעדים אגרסיביים כדוגמת ארה"ב כדי להיאבק במשבר הפיננסי העולמי בציינו כי סין, יפן ומדינות אירופה ככל הנראה אינן "עושות די" כדי להתמודד עם המצב.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x