$
משפט

בלעדי: מועצת רואי החשבון תיאבק בתופעת האישורים הכוזבים

בעקבות חשיפת "כלכליסט", הואץ גיבוש נהלים ע"י ועדת הבחינות של המועצה, לפיהם סטודנט שיבקש הארכת זמן בבחינה יידרש להוכיח כי הוכר כבעל ליקוי למידה כבר בראשית לימודיו באוניברסיטה - ולא בערב בחינות ההסמכה

הדר קנה 09:1131.07.08

מתגבש מתווה שישמש את מועצת רואי החשבון להיאבק בתופעה הגוברת של סטודנטים המוציאים אישורים פיקטיביים של ליקויי למידה, כדי לזכות בהארכת זמן בבחינות ההסמכה. ל"כלכליסט" נודע, כי ועדת הבחינות של מועצת רואי החשבון מקיימת בימים אלה דיונים למציאת פתרון, שטרם גובש סופית. הדיונים תפסו תאוצה לאחר הפרסום לפני כשבועיים ב"כלכליסט", שלפיו בבחינות האחרונות הגיע מספר הסטודנטים שהציגו אישורים כאלה לכ-20%.

 

במועצת רואי החשבון אומרים כי הם מתקשים להתמודד עם התופעה, מאחר שהסטודנטים באים מצוידים באישורים לגיטימיים ממכונים מוסמכים. אולם לאור ההיקף הנרחב של התופעה, הוחלט בוועדה לנסות לקבוע קריטריונים שימנעו או לפחות יצמצמו אותה.

 

לפי המידע שהגיע לידי "כלכליסט", בכוונת המועצה לבקש מהסטודנטים אישור מהאוניברסיטה או המכללה שבה למדו, שיוכיח כי קיבלו אישור להארכת זמן בבחינות עוד בשנות לימודיהם הראשונות. במקרים שבהם יתברר כי הסטודנט לא הוציא אישור כזה במהלך לימודיו אלא רק סמוך למועד בחינות הלשכה, הוא יופנה לגופי אבחון ספציפיים, שאותם תבחר המועצה.

 

סטודנטים. כ-20% מצטיידים באישורים להארכת זמן. למצולמים אין כל קשר לכתבה סטודנטים. כ-20% מצטיידים באישורים להארכת זמן. למצולמים אין כל קשר לכתבה צילום: מאיר אזולאי

 

 

כיום רשאי סטודנט להציג אישור על ליקויי למידה מכל מכון אבחון מוכר. ההחלטות שיתקבלו בוועדת הבחינות לא יהיו תקפות לבחינות הבאות, שייערכו בדצמבר, אלא ככל הנראה רק במועד שאחריו.

 

תופעת ריבוי האישורים המקנים זכות להארכת זמן בבחינה החלה כבר לפני כמה שנים, אך תפסה תאוצה בשנתיים האחרונות. עיקר התלונות בעניין התקבלו במועצת רואי החשבון לאחר הבחינה האחרונה ב"פיננסית מתקדמת", שנערכה בתחילת החודש, ולפי הערכות היו כ-20% מהנבחנים בה מצוידים באישורים להארכת זמן. המבחן ב"פיננסית מתקדמת" כולל שני חלקים, שכל אחד מהם נמשך כשלוש שעות, והוא בנוי באופן כזה שרוב התלמידים אינם מסיימים אותו במלואו. לכן הארכת הזמן יכולה להשפיע באופן ניכר על הציון הסופי.

 

 

על פי הסטטיסטיקות המקובלות, רק 5%-10% מהאוכלוסייה סובלים באמת מבעיות קשב וריכוז בדרגות שונות.

דובר משרד המשפטים מסר בתגובה בשם מועצת רואי החשבון: "בוועדת הבחינות התקיימו דיונים בנושא וטרם התקבלה החלטה בעניין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x