$
הפסקה לעסקית

משופצת במצב טוב

הניסיון של אייל לביא להצעיר את רוקח 73 ניכר בעיקר במנות קלילות יותר, אבל היא עדיין מסעדה מיושבת ומהוגנת. לא בטוח שזה רע

גלי וולוצקי 10:0203.11.14
מסעדת רוקח 73, שנפתחה מחדש לאחר שלושה חודשי שיפוצים, נראית כמו גברת מבוגרת שהחליטה לקחת את עצמה בידיים ולחזור לכושר. הניסיון של השף אייל לביא להצעיר אותה ניכר בעיקר בתפריט, ששולבו בו מנות קצת פחות פורמליות, אך האווירה עדיין מיושבת ומהוגנת. לא בטוח שזה רע.

 

בשעת צהריים המסעדה מלאה למחצה בסועדים מעונבים למדי, כאלה שמארחים קולגות מחו"ל, זוג בפגישה רומנטית קצת מהוססת ושולחנות משפחתיים - אך בלי ילדים. במרפסת היפה, כך התברר, אי אפשר לאכול צהריים, ואנחנו מתיישבות בחלל הפנימי, למרות היום הנעים ושטוף השמש.

 

התפריט העסקי של רוקח 73, שחודש אף הוא, מציע במחיר העיקרית גם מנה ראשונה מתוך כ־11 אפשרויות, מקצתן בתוספת 15–7 שקל.

 

מולים בחמאת שום ועשבי תיבול עם פירורי לחם ופרמז'ן (בתוספת 15 שקל) היא מנה שתתאים למי שלא מפחד מתועפות של חמאה, כמונו למשל. המולים שנאפו קצרות היו טעימים מאוד, והציפוי היה פריך ומענג והפך אותם למנה ראשונה שפותחת את התיאבון. טארט פלומבה — מעין מאפה צרפתי שמזכיר פיצה ומוגש באופן מסורתי עם קרם פרש, בצל ובייקון — הוגש כאן בגרסה קלילה יותר, עם גבינת קממבר, רצועות חסה ופרוסות רעננות של צנונית, והיה מצוין, פריך, חמים ועשיר.

 

בין הראשונות לעיקריות הוגשו ספלוני אספרסו עם מנת הדגל של לביא: ביסק סרטנים שכל הכתרים שנקשרו לו מוצדקים. שוט מושלם של מרק קטיפתי וארומטי, שהועשר בשמנת ובברנדי, כנראה הביסק הטוב ביותר בארץ.

 

מנה של מסעדת רוקח 73 מנה של מסעדת רוקח 73 צילום: עמית שעל

 

אך כפי שקורה בארוחות רבות, דווקא העיקריות היו החוליה הפחות מרשימה בארוחה. הבויאבז, אחת המנות היקרות בתפריט העסקי (125 שקל), היה אמנם ענקי, אבל לא הצטיין. הטעמים היו גסים מדי, השרימפס היו צמיגיים, ואחרי חצי קערה הוא פשוט שעמם.

 

העיקרית השנייה היתה טובה בהרבה. פילה לברק, שהוגש על ניוקי בחמאת מרווה עם עגבניות קונפי, ארטישוק ולימונים כבושים (128 שקל), הדגים יפה את הניסיון המוצלח של לביא להצעיר את המסעדה ולהגיש בה מנות קלילות יותר שמתאימות לסועדים התל־אביבים לא פחות מאשר לסועדים של דרום צרפת.

 

בסך הכל רוקח 73 נראית טוב מתמיד. אחרי שנים של פעילות ופתיחת מסעדות נוספות (רוקח ים ורוקח שוק) נראה שלביא מתפקס יותר ויותר על הכיוון של רוקח 73, שנשארת הבכורה במשפחה. כמה שלא ינסה, היא לא תתפרע, אבל כמו בכורים רבים היא עושה כל מה שאפשר כדי להגשים את הציפיות, ובהצלחה לא מועטה.

 

רוקח 73

ז'אנר: בין מסעדת שף לביסטרו צרפתי

מיקום: שדרות רוקח 73 ת"א, 03-7448844

פרטי העסקית: 68–128 שקל, ראשון־חמישי 12:00–17:00

התחככות: הבורגנות הישראלית

שירות: קשוב ומקצועי

כשרות: אין

חניה: בחינם, בחניון הטניס

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: עדיין מעוז הבורגנות המהוגנת

בטל שלח
    לכל התגובות
    x